Bugün, 14 Mayıs 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    9700,17%-0,48
  • DOLAR

    38,77% 0,02
  • EURO

    43,34% 0,75
  • GRAM ALTIN

    4061,18% 0,65
  • Ç. ALTIN

    6535,31% -0,12

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan Kamu Personeli Danışma Kurulu'na başkanlık etti:

Genel 26.11.2024 18:54:45 0
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan Kamu Personeli Danışma Kurulu

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Hükümetlerimizce, kamu personel mevzuatında başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere, diğer alt mevzuatlarda ve ilgili diğer mevzuatlarda kamu personelimizin lehine çok sayıda değişikliğe imza atıldı. Geçmiş dönemlerde, kamu personel yönetiminde çözülemeyeceği düşünülen çok sayıda konu çözüme kavuşturuldu." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Toplantısı, Bakan Işıkhan'ın başkanlığında, Bakanlığın ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantıda, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu görevlileri sendikaları arasındaki sosyal diyaloğun geliştirilmesi amacıyla KPDK'nin toplandığını belirten Işıkhan, şunları kaydetti:

"Tüm sendikalarımız gibi memur sendikalarımız da çalışma hayatımızın en önemli mekanizmalarından birisidir. Bu nedenle, sosyal paydaşlarımızla bir araya geliyor, istişare ve diyalog mekanizmalarımıza ayrı bir önem veriyoruz. Geçmiş dönemde KPDK ve Üçlü Danışma Kurulu'nu topladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Çalışma Meclisi'ni gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında ise 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan kamu görevlilerimizin mali ve sosyal haklarını içeren toplu sözleşme müzakerelerini gerçekleştirdik. 7. Dönem Toplu Sözleşme müzakerelerinde hizmet kollarına ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarıyla kamu görevlilerinin geneline yönelik çok sayıda kazanım elde edildi."

- "Sendika üyesi olabilecek kamu görevlilerinin yüzde 75'i sendikalı"

Bakan Işıkhan, 12. Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Program çerçevesinde, Türkiye Yüzyılı'nda çalışanların refahının artmasının ana amaçları olduğunun altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

"Çalışma hayatındaki değişliklere uyum sağlanabilmesi bakımından sendikal örgütlenmenin önemini de bir kez daha hatırlatmak isterim. Kamu görevlileri sendikalarımız bugün milyonlarca kamu çalışanı üyeye sahip. Son yayımlanan tebliğ incelendiğinde, toplam kamu görevlisi sayısı 2 milyon 994 bin 550, toplam sendikalı memur sayısı 2 milyon 251 bin 330 olmakla birlikte, oransal olarak sendika üyesi olabilecek toplam kamu görevlilerinin yaklaşık yüzde 75'i sendikalı olarak görünmektedir. Kamu görevlileri sendikalarımız çalışanlarının yaşam koşullarını en iyi seviyeye getirme gayretini, toplu sözleşmeler ve istişare mekanizması olan Kamu Personeli Danışma Kurulu aracılığıyla dile getirmektedirler."

- "Yasal düzenlemelerle sendikal mevzuatları iyileştirdik"

Anayasada ve diğer alt düzenlemelerde, sendika kurma, bunlara üye olma, toplu sözleşme yapma ve çeşitli sosyal diyalog mekanizmalarıyla görüşmeler yapılması gibi hakların önemli kazanımlara vesile olduğuna dikkati çeken Işıkhan, "Kamu çalışanlarımıza sendika kurma hakkı 1995'te Anayasa değişikliği ile tanındı. Kamu görevlileri sendika ve konfederasyonlarının kuruluşundan tutun da bu sendikalara üye olabilecek kamu görevlilerinin hak ve sorumluluklarına kadar çok sayıda düzenlemeye yer veren 4688 sayılı Kanun ise 2001’de yürürlüğe girdi. İlk kez hükümetlerimiz döneminde 2010 Anayasa değişikliği ile de kamu görevlilerimize toplu sözleşme yapma hakkı tanındı. Öte yandan, çeşitli yasal düzenlemelerle sendikal mevzuatta iyileştirmeler Hükümetlerimiz döneminde yapılmış ve yenilikçi politikalarımızın göstergesi olan bu değişiklikler her zaman devam edecektir." bilgisini paylaştı.

- "Çözülemeyeceği düşünülen çok sayıda konu çözüme kavuşturuldu"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002 yılından bu yana özellikle kamu görevlileri sendikacılığında son derece önemli değişikliklerin hayata geçirildiğine anımsatan Işıkhan, şöyle devam etti:

"Bakanlığımızın sosyal devlet anlayışını temsil eden bir kurum olması ve çalışma hayatının en önemli paydaşları olarak gördüğümüz sendikalarımıza verdiğimiz önem doğrultusunda laf değil, icraat üretme anlayışımızla her zaman olduğu gibi çalışmalarımıza kaldığı yerden devam edeceğiz. Hükümetlerimizce, kamu personel mevzuatında başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere, diğer alt mevzuatlarda ve ilgili diğer mevzuatlarda kamu personelimizin lehine çok sayıda değişikliğe imza atıldı. Geçmiş dönemlerde, kamu personel yönetiminde çözülemeyeceği düşünülen çok sayıda konu çözüme kavuşturuldu."

Memurların hafta sonu şehir dışına çıkış yasağı, toplu sözleşme yapamaması, kamuda başörtüsü yasağı gibi demokrasiyle bağdaşmayan çok sayıda uygulamanın ortadan kaldırıldığını anımsatan Işıkhan, "Elbette, 22 yılı geride bırakan hükümetimizin kamu görevlilerimize ve kamu görevlileri içerisinde özellikle değinilmesi gereken dezavantajlı gruplara yönelik sağladığı 'Engelli personel çalıştırma yükümlülüğü' gibi kolaylıklara, imkanlara sizler her zaman şahit oldunuz." ifadelerini kullandı.

Işıkhan, çok sayıda hizmet ve sosyal diyalog mekanizmasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yerinde ve zamanında uygulandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Söz üreten değil, icraat üreten, vatandaş odaklı, demokratik ve sosyal devleti esas alan yönetim anlayışının temsilcisi olarak kamu çalışanlarımız için gelecekte yapacağımız hizmetlerin en sağlam teminatı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetlerimizin geçmişte yapmış olduğu dönüşümlerdir."

Toplantının ana çerçevesini oluşturan sosyal diyaloğun geliştirilmesi konusu, kamu görevlilerinin karşılaştığı genel nitelikli sorunlar bağlamında ele alındı.

Bakan Işıkhan, "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği" temasıyla gerçekleştirilen KPDK Kasım ayı toplantısının hayırlı olmasını dileyerek, konuşmasının sonunda her zaman emeğin ve emekçinin sesi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Işıkhan'ın ardından, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Özgür Aras da konuştu.

Yorum

Öğretmenlere Özel İndirimler Devam Ediyor! İşte Sektörler ve Markalar

MEB’den 19 Mayıs Ek Ders Kararı! Hangi Ücretler Ödenecek, Hangileri Kesilecek?

Öğretmenler Görevli İzinli Sayılacak! Hizmet İçi Eğitim Takvimi Açıklandı

MEB Duyurdu: Uzman Öğretmen Maaşlarında Tarihi Artış!

Öğretmenlere Çok Sayıda Markadan MEB Destekli Büyük İndirimler

“Rehberlik ve Yönlendirme" zorunlu ders oldu

Okul Müdürlüğü Müdür Yarımcılığı Sözlü Mülakat Tarihleri Açıklandı

Öğretmenleri Taşıyan Servis Minibüsleri Çarpıştı: 28 Yaralı

İçişleri Bakanlığı Harekete Geçti: Sahte Kamu Görevlilerine Büyük Operasyon

Aileler Dikkat! Çocuklarınız A4 Kağıdına Sığmaya mı Çalışıyor? Tehlike Çanları!

ALES 2025/2 Başvuruları Başladı! Sınav Ücreti ve Ödeme Detayları

Kodlama ve Yapay Zeka Dersleri Beklenirken, MEB’den Sürpriz Karar!

2025-2026'da Ortaokullarda İkinci Yabancı Dil Almanca mı Oluyor?

1 hafta ders yok! MEB kararını açıkladı, öğrenciler okulda bir hafta ders yapmayacak

MEB’den Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Kesinti Kararı

19 Mayıs Tatili Uzayacak mı? 20 Mayıs İçin Son Durum!

Memur ve Emekli Temmuz Maaş Zammının İlk Sinyalleri!

Öğretmenlerin Atama Başvuruları Hata Veriyor!

Eğitimde Devrim Gibi Karar: İlkokul ve Ortaokulların Ders Programı Baştan Aşağı Yenilendi!

MEB’den 23 Bin Öğretmene Üstün Başarı Ödülü! İşte Kazananlar

Mehmet Yasin Eriş il milli eğitim müdürü olarak atandı

Lenf Kanseriyle Mücadele Eden Okul Müdürü Hayata Veda Etti

Liseye Pompalı Tüfekli Saldırı: Sevgili İddiası Ortamı Karıştırdı

Eğitim İş’ten PKK’nın silah bırakma bildirisine yönelik açıklama

Ücretli öğretmenler için eşit işe eşit ücret ilkesi doğrultusunda KDK'dan sigorta primi kararı

Uzman ve Başöğretmenlik Takvimi İçin MEB’e Çağrı!

MEB Açıkladı! Yaz Tatili Ne Zaman Başlıyor, Okullar Hangi Tarihte Kapanacak?

Amasya'da Peş Peşe Şiddetli Depremler: Artçı Sarsıntılar Bekleniyor

Kadrolu Öğretmenler İçin İl İçi Yer Değişikliği Süreci! Başvuru ve Atama Detayları

Danıştay'dan ÖYP'li Araştırma Görevlilerinin Statüsüne İlişkin Emsal Niteliğinde Karar

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54

YAZARLAR