BYD, Autobest tarafından 'Dünyanın En İyi Otomobil Şirketi' seçildi

Ekonomi 13.12.2024 12:54:15 0
BYD, Autobest tarafından

İSTANBUL (AA) - BYD, Avrupa'nın itibarlı otomobil ödülleri organizasyonlarından Autobest tarafından "Dünyanın En İyi Otomobil Şirketi" ödülüne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, BYD, Autobest tarafından ikinci kez ödül kazanarak Avrupa'daki yükselen konumunu ve küresel otomotiv sektöründeki yenilikçi yaklaşımını gösterdi.

Avrupa'nın dört bir yanından gelen 31 deneyimli otomotiv gazetecisinden oluşan jürinin kararıyla BYD, Autobest'te Dünyanın En İyi Otomobil Şirketi kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Kasım ayında 30. yılını, 10 milyonuncu enerji aracını üretim bandından indirerek kutlayan BYD, Dolphin modeliyle Autobest tarafından Avrupa'nın "Satın Alınabilecek En İyi Otomobili" kategorisinde daha önce ödüle ulaşmıştı.

- "Mutluluk duyuyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilenlerden BYD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stella Li, Autobest'in uluslararası jürisi tarafından bu prestijli ödülü almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Şirket olarak sürdürülebilirlik konusuna da önem verdiklerini kaydeden Li, "30 yıldır değişimi yönlendiren bir şirket olarak, dünyayı 1 derece soğutma hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Avrupa'da nispeten yeniyiz ancak müşteriler ürünlerimizi deneyimlediklerinde, sahip oldukları ileri teknolojilere hayran kalıyor. 2025 ve sonrasında çok daha fazla müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Autobest Başkanı Dan Vardie ise BYD'nin küresel bir marka olma yolundaki vizyonundan ve gücünden etkilendiklerine işaret etti.

BYD'nin yenilikçi çözümleri, dayanıklılığı ve güvenliği artıran "Blade Batarya" gibi ileri teknolojilerle destekleniyor. Lityum-demir-fosfat (LFP) teknolojisi ile üretilen Blade Batarya, yüksek termal stabilite sunarak delinme durumlarında yangın riskini minimuma indiriyor.

Çivi Delme Testi (Nail Penetration Test) gibi güvenlik testlerinden başarıyla geçen bu batarya, yüksek darbe altında aşırı ısınma veya patlama riski oluşturmuyor. Alan verimliliğini artırarak menzil süresini uzatan bu teknoloji, bataryanın ince ve kompakt yapısıyla iç mekanında daha fazla kullanım alanı sunuyor.

Avrupa pazarında 20'den fazla ülkede 300 satış noktasına sahip BYD, 2025 sonuna kadar bu sayıyı 500'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.