Borsa İstanbul’da gong Reeder Teknoloji için çaldı

- Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun: - 'Reeder, toplam 2 milyar TL halka arz büyüklüğüne ve 4,2 milyon yatırımcıya ulaşan başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir' - Reeder Teknoloji Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral: - 'S

Ekonomi 21.09.2023 13:31:46 0
Borsa İstanbul’da gong Reeder Teknoloji için çaldı

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Reeder Teknoloji'nin toplam 2 milyar TL halka arz büyüklüğüne ve 4,2 milyon yatırımcıya ulaşan başarılı bir halka arz gerçekleştirdiğini bildirdi.

2010'da yeni nesil teknoloji ürünleri üretmek üzere kurulan ve 2022 BTK verilerine göre, IMEI kaydı açısından Türkiye’nin en büyük yerli akıllı telefon üreticisi olan Reeder Teknoloji, Borsa İstanbul’da Yıldız Pazar’da REEDR kodu ile işlem görmeye başladı.

Halka arzda 2023 sonu için 909,95 milyon TL, 2024 yıl sonu içinse 1 milyar 767 milyon TL FAVÖK taahhüdünde bulunan Reeder Teknoloji, taahhüt ettiği bu rakamlara ulaşamazsa yatırımcılarına bedelsiz hisse verecek.

TSKB liderliğinde, Ziraat Yatırım ve Yatırım Finansman eş liderliğinde 13-14-15 Eylül’de gerçekleştirilen halka arzda, Reeder Teknoloji’nin 215 milyon adet hissesi 9,30 TL fiyattan satıldı ve halka arz büyüklüğü yaklaşık 2 milyar TL oldu. Halka arzla Reeder Teknoloji’ye 4 milyon 208 bin 278 yeni yatırımcı ortak olurken, aynı zamanda Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 5’ine denk gelen bu yatırımcı sayısı ile yeni bir rekora da imza atılmış oldu.

Halka açılan payların yüzde 85’inin yerli bireysel yatırımcılara, yüzde 15’inin ise yerli kurumsal yatırımcılara tahsis edildiği halka arzda satışa sunulan pay adedinin yaklaşık 4 katı düzeyinde 848,2 milyon adet talep geldi.

Reeder Teknoloji’nin Borsa’da işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlenen gong töreni, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Reeder Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, Reeder Teknoloji Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral, Reeder Teknoloji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aziz Köseoğlu, TSKB Sermaye Piyasaları Bölüm Başkanı ve Yatırım Finansman Yönetim Kurulu Üyesi Onur Aksoy, Ziraat Yatırım Genel Müdür’ü Uğur Boğday ve Reeder Teknoloji Halka Arz Danışmanı IPO Yönetim Stratejileri ve Danışmanlık AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Taner Taşkaya katılımıyla Borsa İstanbul'da gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törende yaptığı konuşmada, Reeder Teknoloji'nin sektörünün önemli şirketlerinden biri olduğunu, ürünleriyle, yenilikleriyle ve satış kanallarıyla piyasanın ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt verebilen bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

- "Kurumsal yönetim kapasitesini nesilden nesile artarak aktaracaktır"

Reeder Teknoloji'nin borsada işlem görmeye başlayarak, yeni ortaklarından aldığı güçle başarılarını daha ileriye taşıyacağını ve bu yeni başarılarını yeni ortaklarıyla paylaşacağını belirten Ergun, şunları kaydetti:

"Halka arza hazırlanmaya adım attığı günden itibaren başlayan kurumsallaşma süreci, bugün Borsa’da işlem görmeye başladıktan sonra da devam edecektir. Böylece kurumsal yönetim kapasitesini nesilden nesile artarak aktaracaktır. Reeder, toplam 2 milyar TL halka arz büyüklüğüne ve 4,2 milyon yatırımcıya ulaşan başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Şirketimizi çok hayırlı bir yola çıktıkları için bir kez daha tebrik ediyorum. Halka arzın başarıyla sonuçlanması için emek harcayan herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kuruma teşekkür ediyorum. Reeder’a Borsamız ailesine hoş geldiniz diyor, bu halka arzın sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Reeder Teknoloji Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral, bu günün herkes için önemli bir başlangıç noktası olduğuna inandıklarını ifade ederek, "Bu rekor katılımla birlikte bir kez daha anladık ki; Reeder, sadece çalışanlarının, müşterilerinin, tedarikçilerinin ve diğer paydaşlarının değil, aynı zamanda halkın da kucakladığı bir marka. Bu bize, toplumumuzun geleceğe ne kadar umutla baktığını ve omuzlarımızda ne kadar kritik bir görevi taşıdığımızı gösteriyor. Hayalleri hedeflere, hedefleri de somut sonuçlara dönüştüreceğimiz bu mücadeleli ve fakat bir o kadar da gururlu yolculuğun heyecanını taşıyoruz." şeklinde konuştu.

TSKB Sermaye Piyasaları Bölüm Başkanı ve Yatırım Finansman Yönetim Kurulu Üyesi Onur Aksoy, “Türkiye’nin teknoloji üreten ve katma değer yaratan, uluslararası ölçekte başarılı olma potansiyeline sahip Reeder gibi şirketlere, bununla birlikte Borsa İstanbul’un da gelişim potansiyeli yüksek, dinamik ve yenilikçi şirketlere ihtiyacı var. Reeder Teknoloji de Borsa’ya bireysel yatırımcı rekoru kırarak adım attı. Rekorlar kırılmak içindir ancak 4 milyon yatırımcı adedini geçen ilk halka arz her zaman Reeder halka arzı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü Uğur Boğday ise Reeder Teknoloji’nin Türkiye’deki halka arzlar içinde 4,2 milyon adet ile yatırımcı sayısında rekor kırmasından dolayı gurur duyduklarını dile getirerek "Reeder Teknoloji, yaptığı çalışmalarla başarısına yürekten inandığımız bir şirket. Elde ettikleri bu başarıyı gelecekte de artırarak devam ettireceklerine inanıyoruz." dedi.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.