Bugün, 7 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Borçka Karagöl Tabiat Parkı 600 binden fazla turisti ağırladı

Kültür-Sanat 15.10.2024 11:48:36 0
Borçka Karagöl Tabiat Parkı 600 binden fazla turisti ağırladı

ARTVİN (AA) - Artvin'de yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasındaki Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nı sezonda 600 binden fazla kişi ziyaret etti.

İlçe merkezine 27 kilometre mesafede, 368 hektarlık alana sahip, son günlerde sonbahar renklerinin hakim olduğu tabiat parkında ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Yeşilin yanı sıra sarı, turuncu ve kırmızının tonlarına bürünen doğanın göle yansımasıyla oluşan manzara ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

Bölgeyi ziyaret eden turistler göl çevresinde yürüyerek fotoğraf çekip doğanın keyfini çıkarıyor.

Artvin Valisi Turan Ergün, ilk defa gezdiği Borçka Karagöl Tabiat Parkı'na hayran kaldığını söyledi.

Göreve yeni başladığını anımsatan Ergün, "Geçen hafta Şavşat Karagöl'deydik. Şimdi de Borçka Karagöl'deyiz. Hepsi birbirinden güzel. Her gördüğümüz yeri, bir önce gördüğümüz yerden daha çok beğeniyoruz. Artvin orman ve su kenti, tabiatı mükemmel. Ben böyle bir güzellik görmedim." dedi.

Pandemi öncesi Borçka Karagöl'ün her yıl yaz sezonunda 1 milyon civarında turist ağırladığına işaret eden Ergün, "Bu yıl Borçka Karagöl'ü ziyaret eden turist sayısı 600 bini geçti. İnşallah 1 milyon sayısını tekrar yakalarız. Burada her şey mükemmel. Buraya gelen insanın ömrü uzar. Sonbaharla birlikte renk cümbüşü de başlamış durumda. Artvin'in her köşesinde farklı güzellik var. Göller, yaylalar, vadiler hepsi birbirinden güzel. Sonbahar, ilkbahar burası görmeden ölünmemesi gereken yer." diye konuştu.

Ergün, Artvin'in güzelliklerini ön plana çıkarmak ve turizmi geliştirmek için çalışmalara öncülük edeceklerini sözlerine ekledi.

- "Burası her mevsim özel oluyor ama sonbahar bir başka"

Rize'den Karagöl'ü gezemeye gelen Fatma Demirkıran, sonbaharın güzelliklerini görmek istediklerini söyledi.

Sonbaharla birlikte farklı renk tonlarına bürünen doğanın ortasında bulunan göl çevresinde yürüyüş yapıp tulum eşliğinde horon oynayarak güzel vakit geçirdiklerini anlatan Demirkıran, "İnsanlar burayı gezmeden, 'Tatil yaptım' demesin. Özellikle bu mevsimde gelsinler." dedi.

Kışa yaklaşırken doğanın en güzel halini burada görmenin mümkün olduğuna dikkati çeken başka bir ziyaretçi Yalçın Yüksel, "Bu güzel doğayı görüp gezimize devam edeceğiz. Olağanüstü bir doğa insanları karşılıyor. Burası her mevsim özel oluyor ama sonbahar bir başka." ifadelerini kullandı.

Bursa'dan Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nı gezmeye geldiğini belirten Özlem Öztürk, "Ağustostan kasım ayına kadar gelip görülmesi gereken bir rota. Burası beni psikolojik olarak rahatlatan bir bölge. Doğa yürüyüşlerini seviyorum. Burada beklentilerimizi buluyoruz. Türkiye'den, dünyadan herkesin gelip burayı görmesi gerekiyor. Böyle güzellikler her yerde yok." diye konuştu.

Karagöl'ü hayranlıkla gezdiğini dile getiren ziyaretçilerden Selda Yılmaz, "Vatanımız bir cennet, değerini bilmek ve korumak lazım." ifadelerini kullandı.

Yorum

Öğretmenler Sınav Görevi Alamıyor: Başvuru Rekoru İstanbul’da Görevlendirmeleri Kilitledi

MEB’den “TBMM ifadesi değişti” iddialarına sert yanıt: Tarihsel gerçekler hatırlatıldı

4 Ayrı Adalet Bakanlığı Sınavı İçin Salon Başkanı ve Gözetmen Aranıyor: İşte Sınav Tarihleri ve Başvuru Kılavuzu!

MEB, EKYS Stratejisini Değiştirdi: 80 Sorunun Tam 24'ü Hangi Konudan Gelecek?

İstanbul İçin Sarı Kodlu Uyarı: 7 Aralık’ta Kuvvetli Sağanak Geliyor

8 Aralık'ta Tüm Öğretmen Odalarında Ne Olacak? Eğitim-İş Şiddeti Protesto Edecek!

Yeni Yılın Tatil Programı Netleşti: 2026’da Kaç Gün Tatil Yapılacak?

MEB’den Okullara Sosyal Medya Zorunluluğu: Tüm Kurumlar Resmi Hesap Açacak

Öğretmen ve Velilere Kritik Uyarı: MEB Platformlarında Planlı Kesinti Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı Kararlar Yayımlandı: Hazine, Aile ve MEB'de Kritik İsimler Değişti!

Şehit Yılmaz Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gülmez İlçe Müdürü Oldu!

Milas Süt Birliği'nden Eğitime Çığır Açan Destek: Üretim ve Öğrenim Tek Çatıda Buluştu

5 il milli eğitim müdürü görevden alındı, MEB tarafından 5 il müdürü ataması yapıldı

10 Bin Öğretmen Atamasında İlk Sıralar Belli Oldu: İşte En Çok Kontenjan Alacak Branşlar..

Bilal Yılmaz Çandıroğlu İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Adliye Emanet Bürosu Soygununda Tutuklu Memurun Çarpıcı İfadesi Ortaya Çıktı

MEB Genel Müdür Yardımcısı Görevden Alındı

Asgari ücrete partilerden 45.000 TL’ye varan teklif

Anayasa Mahkemesi'nden Kamu Çalışanlarının Staj Borçlanması

Akademiyi Bitiren Kesin Öğretmen Olacak mı? Yeni Sistemin Tüm Detayları, Süreç ve Atama Şartları!

Adalet Bakanlığı’ndan 15 Bin Yeni Personel İçin Kritik Görüşme Trafiği

Ek Ders Ücretlerinde Artış Kapıda: Yeni Öğretmenlerin İlk Maaşı Nasıl Değişecek?

MEB, Yönetici Seçme Sınavı Takvimini Duyurdu

Milli Eğitim’de Kapsamlı Atama Rüzgârı: Adana, Van, Bursa, Edirne ve Çankırı’da Yeni İsimler

Kuruoğlu’ndan memur maaşına %10 ek zam ve refah payı zammı için açıklama

Erdoğan Talimat Verdi: 30 Bin TL'lik Yönetici Zammı Teklifi Geri Çekildi

İstanbul'da "Casperlar ve Çirkinler" Çetesine Operasyon: 3'ü Çocuk 7 Gözaltı

Öğretmenlerin ek ders ücretine milli eğitimden jet hızında ödeme

Yüksek Lisanslı Öğretmen Farkı Ne Kadar Oldu? Zamlı Ek Ders Ücretlerinde Tüm Kategoriler Tek Tek Listelendi

Kahramanmaraş'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Bayrak Değişimi

Yükleniyor

YAZARLAR