Bugün, 8 Kasım 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

BM ile Libya Devlet Yüksek Konseyi, Merkez Bankası krizini ele aldı

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Başkan Vekili Stephanie Koury, Devlet Yüksek Konseyi içindeki komisyon başkanları ile Merkez Bankası krizinin çözümü için devam eden çabaları görüştü.

Genel 17.09.2024 22:54:00 0
BM ile Libya Devlet Yüksek Konseyi, Merkez Bankası krizini ele aldı

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Başkan Vekili Stephanie Koury, Devlet Yüksek Konseyi içindeki komisyon başkanları ile Merkez Bankası krizinin çözümü için devam eden çabaları görüştü.

UNSMIL Başkan Vekili Koury sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Devlet Yüksek Konseyi komisyon başkanları ile yaptığı toplantı hakkında bilgi verdi.

Koury, komisyon başkanları ile Libya’daki Merkez Bankası krizinin çözümü için devam eden çabaları ele aldıklarını belirtti.

Konsey içindeki bölünmüşlüğün aşılması konusunu da değerlendirdiklerini kaydeden Koury, görüşmede Libya'da siyasi süreci canlandırmak ve seçimlere giden yolun açılması gerektiğini vurguladıklarını aktardı.

- Libya'da Merkez Bankası krizi

Temsilciler Meclisi (TM) 12 Ağustos'ta düzenlediği oturumda, Ulusal Birlik Hükümeti'ne verilen güvenoyunu geri çektiğini ve Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi'nin 'Libya orduları başkomutanlığı' sıfatını kendisinden geri alarak bu unvanı Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'e devrettiğini duyurmuştu.

Başkanlık Konseyi ise TM’ye cevabını Merkez Bankası üzerinden vermiş ve 22 Ağustos'ta Libya Merkez Bankasına yeni bir başkan ve yönetim kurulu atadığını açıklamıştı.

Açıklamada, kararın ülkede mali ve ekonomik istikrarın sağlanması, Merkez Bankasının görevlerini verimli, etkili bir şekilde yerine getirmesi ve finansal hizmetlerin sürekliliğinin sağlanması için alındığına işaret edilmişti.

Temsilciler Meclisi 19 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Libya Başkanlık Konseyinin aldığı kararı reddettiğini duyurmuştu.

Libya Merkez Bankası Başkanlığı görevini 2011'den bu yana TM’nin de son dönemde desteklediği Sıddık el-Kebir yürütüyordu.

Yorum

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Ankara Ulus'ta Alanlara İniyor! Ek Atama İçin Kritik Eylem!

MEB Seminer Görevini Tamamlamayan Öğretmenlere Para Cezası Uygulayacak! İşte Cezanın Detayları!

Okul Müdürü Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

"Zulmü Fırçala" Resim Sergisi Yeniden

Memur Maaşları İçin DMS’den Çarpıcı Uyarı

Öğretmen Maaşlarında Yeni Dönem: Ocak 2026’da Maaşlar 80 Bini Aşıyor

Norm Fazlası Öğretmen Atama Takvimi Başladı! 81 İl MEM Duyuruları Peş Peşe Yayımlıyor!

Merkez Bankası’ndan Yeni Enflasyon Raporu: Maaş Zamları Yeniden Hesaplandı!

YÖK Başkanı Özvar'dan Tarihi Açıklama: Türkiye, Yükseköğretimde 'Kalite İhraç Eden Bölgesel Merkez' Oluyor!

Online Seminerlere Katılan Öğretmenlere 2.445 TL Ek Ders Ücreti Ödenecek!

Sayın Bakanımızla Memurların Hakları mı Yoksa Kuşadası mı Görüşüldü?

A Milli Takım'ın Bulgaristan ve İspanya Maçları Aday Kadrosu Açıklandı! Bir İsim Kadroda, Bir İsim Yok

MEB'in 2026 Eğitim-Öğretim Yılı Ortak Sınav Takvimi Açıklandı! İşte İlk Belirlenen Tarihler!

Belediyelerde Memur Alımlarına Elektronik Başvuru Kolaylığı

Ocak 2026 Uzman ve Başöğretmen Maaşları İçin İlk Rakamlar Ortaya Çıktı: Kesinleşen Zam Oranı Ne Kadar?

MEB'den Öğrencilere Eğlenceli ve Öğretici Ara Tatil Hediyesi

MEB'den Norm Fazlası Öğretmen Atamasında Kritik Ayrım: Sözleşmeli Öğretmenlere İki Aşamalı Zorunlu Görevlendirme!

Eski İlçe Müdürü’nün Ölümü Üzerine Eğitim-Bir-Sen'den Çağrı: 'Belediye Başkanı Vicdan Azabı Duyuyor Musunuz?'

Belediyede Memur Olmak İsteyenlere Kritik Düzenleme!

Kasım Ara Tatili Seminerleri İçin Resmi Yazı Okullara Gönderildi: İşte Uzaktan Eğitimin Başlangıç ve Bitiş Tarihi!

Eğitimde Büyük Çelişki: 87 Bin Ücretli Öğretmen Görevde, MEB Sadece 10 Bin Kadro Açtı!

Öğretmenlere indirim açıklaması

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Yeni İstihdam Duyurusu! 16 İlde 29 Sözleşmeli Destek Personeli Alınacak!

Milli Eğitim Bakanı Tekin 2026 LGS Tarihini Açıkladı! Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Kocaeli il Müftülüğünden 10 Kasım Atatürk’ü anma mevlidi

15 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği ve Deprem Bölgesine 28 Meslek Atölyesi! Eğitimde Yeni Proje!

MEB Ortak Sınav Dönemi Bitiyor: İşte Karne ve Belge Alma Şartlarında Disiplin Kuralı!

Mehmet Şimşek'ten Vergi ve Harçlar İçin Müjde! Yüksek Zam Oranı Düşürülebilir!

Norm Fazlası Öğretmenlerin İl İçi Atama Süreci Başladı! Yetki Artık İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde!

SON DAKİKA: 2026 LGS Sınav Tarihi Resmen Açıklandı!

Yükleniyor

YAZARLAR