Bugün, 9 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    11238,36%0,44
  • DOLAR

    42,58% 0,04
  • EURO

    49,60% 0,05
  • GRAM ALTIN

    5778,30% 0,73
  • Ç. ALTIN

    9278,67% -0,18

BM: Gazze'de insanlar ortalama iki günde bir yemek yiyor

UNRWA'dan İsrail saldırılarıyla yerinden edilen Filistinlilerin sayısının 2 milyona ulaştığı Gazze'de halkın gıda ihtiyacına ilişkin açıklama yapıldı.

Genel 19.09.2024 11:28:00 0
BM: Gazze

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun 11 ayı aşkın süredir saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de halkın ortalama iki günde bir öğün yemek yiyebildiğini belirtti.

UNRWA'dan İsrail saldırılarıyla yerinden edilen Filistinlilerin sayısının 2 milyona ulaştığı Gazze'de halkın gıda ihtiyacına ilişkin açıklama yapıldı.

İnsan hakları örgütü Norveç Mülteci Konseyi (NRC) ve diğer kuruluşların verilerine göre, ihtiyaç duyulan gıda yardımının yüzde 83'ünün Gazze Şeridi'ne ulaştırılamadığına vurgu yapılan açıklamada, '(Gazze'de) İnsanlar ortalama her iki günde bir öğün yemek yiyor.' ifadesi kullanıldı.

UNRWA ve ortaklarının düzenledikleri aktivitelerde yetersiz beslenmenin etkilerini azaltmak için çocuklara yüksek enerjili bisküviler dağıttığı kaydedildi.

- İnsani felaket yaşanıyor

İsrail ordusunun 11 ayı aşkın süredir saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde insani bir felaket yaşanıyor.

İsrail'in kısıtlamaları nedeniyle Gazze'de birçok kişi gıda, su, hijyen malzemesi ve barınacak yer gibi temel ihtiyaçlara erişim sağlayamıyor.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi verilerine göre, bölgede açlık sebebiyle 36 Filistinli hayatını kaybetti, 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme ve gıda eksikliği nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya.

Gıda Krizine Karşı Küresel Ağ'ın hazırladığı Küresel Gıda Krizi Raporu'nda, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin, Küresel Gıda Krizleri Raporu tarihindeki 'en şiddetli gıda krizi çeken yer' olarak kalmaya devam ettiği belirtilmişti.

BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri de İsrail'i, 12. ayına giren Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında, Filistinlilere karşı 'açlık kampanyası' yürütmekle suçlayarak, Gazze'deki Filistinlilerin, Aralık 2023 itibarıyla kıtlık ve felaket düzeyinde açlık çeken dünya nüfusunun yüzde 80'ini oluşturduğunu vurgulamıştı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 272 Filistinli öldü, 95 bin 551 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Yorum

DENİZLİDE O OKULDA BİR YIL BOYUNCA ÜFÜRÜKÇÜ MÜ GELDİ

Yıldırım Demirci: Ali Yalçın’a Yargıdan Bir Tokat Daha: “Rantla Ayakta Durulmaz”

Tüm okullar yarın 1 gün tatil edildi! Bakan Çavuşoğlu‘ndan açıklama

Sınıfta Öğretmene Saldırı: Derste Veli Dehşeti!

Aile Birliği Kırmızı Çizgi: İdare Mahkemelerinden Peş Peşe “Yürütmeyi Durdurma” Kararları

Enflasyon belirleme sistemi kökten değişiyor! TÜİK 2025 yılını baz alacak

Aralık Enflasyonu Öncesi Zam Alarmı: En Düşük Emekli Maaşı 19 Bin Liraya Ulaşabilecek mi?

MEB, BİLSEM Sınav Belgelerini E-Okul’da Erişime Açtı

MEB’de Göreve Yeni Başlayan Öğretmenlerin Promosyon Ücreti Nasıl Belirlenecek?

Ali Yalçın’dan memur maaşına seyyanen, ek zam açıklaması

MEB Yöneticilik Sınavı Ne Zaman? 30 İlde Yapılacak Sınavda Hangi Konudan Kaç Soru Sorulacak?

MEB’den okullarda yeni uygulama! Öğrencilere müjdeli haber

Öğretmenlere 3 Oturum Yeni Sınav Görevi: Zamlı Ücretler Açıklandı!

Öğretmenlere Özel %60 İndirim Dönemi

Otizmli Öğrenciler Sıralara Bağlandı ve Hakarete Uğradı

Okul müdürü Hatice Özdaş milli eğitim müdürü olarak atandı

KGK'da Boş Kadrolar Yeniden Belirlendi

Tüm vatandaşları kapsayan destek maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı detayları neler olacak?

Futbolda Bahis ve Şike Operasyonunda 20 Tutuklama! Maçlar İptal Edilebilir mi?

11. Yargı Paketi'nde SON DURUM: İnfaz Düzenlemesi, Siber Suçlar ve Avukatlık Disiplininde Büyük Değişiklikler Yolda!

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Yeni Borçlanma Formülü Geliyor

Disiplin Soruşturmalarında Artan Davalar Alarm Verdi: Cumhurbaşkanlığı 11 Maddelik Uyarı Yayımladı

Ocak Ayı Öğretmen Zammı İçin Kritik Hesap: Tüm Kadrolarda Beklenen Maaş Tablosu

Öğretmenlere Yılbaşı Tatili Kesintisi: Hangi Ek Ders Ücretleri Ödenmeyecek?

Makam çaycısına 44.800 TL ek zam, memur maaşına sıfır (0) zam

Aralık Ayı Ek Ders Ücretlerinde Kritik Tarih: Ödemeler Erken mi Yapılacak?

Rehber Öğretmene Nöbet Disiplin Cezası AYM’den Döndü: Sendikal Hak Vurgusu Dikkat Çekti

Cumhurbaşkanlığı'ndan Memurlara Acil Disiplin Uyarısı

Zamlı ek ders ücretlerinde 2026 Ocak tablosu netleşti! Öğretmenler saat başı kaç TL ek ders ücreti alacak?

Yeni tatiller için geri sayım başladı! İşte öğrenciler, okullar ve memurlar için tatil tarihleri

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.