Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14165,18%-0,12
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

BİŞKEK - Kırgızistan'da Türk Moda ve Tekstil Fuarı 8. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörüne kumaş tedariki yapan Mehmet Tuncay ile röportaj Kırgızistan'da Türk Moda ve Tekstil Fuarı 8. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı

Genel 7.09.2023 20:05:00 0
BİŞKEK - Kırgızistan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Fuar ziyaretçileri - Lider Expo Genel Müdürü Fazıl Murat Güner ile röportaj - Fuar katılımcılarından Mehmet Kesim ile röportaj - Makine sistemleri üreten Ahmet Takak ile röportaj - Hazır giyim ve konfeksiyon sektörüne kumaş tedariki yapan Mehmet Tuncay ile röportaj Kırgızistan'da Türk Moda ve Tekstil Fuarı 8. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Türk Moda ve Tekstil Fuarı 8. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarın organizatörlerinden Lider Expo Genel Müdürü Fazıl Murat Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara Türkiye'den erkek, kadın ve çocuk giyim ile aksesuar ve kumaş üreten firmaların iştirak ettiğini söyledi. Fuara yoğun ilgi olduğunu, ihracat rakamlarından da gördüklerini dile getiren Güner, 'Geçen seneye nazaran bu yıl ihracat rakamları iki kat artmış durumda. Önümüzdeki dönemde bu rakamların daha yükseklere çıkacağını düşünüyoruz.' dedi. Güner, Kırgızistan'a gelen tekstil mallarının bölgedeki ülkelere yeniden ihraç edildiğine dikkati çekerek, fuarı gelecek yıl Bişkek'in merkezinde düzenlemeyi planladıklarını anlattı. Kadın giyim ve triko markası ile fuara katılan Yunus Emre Tunaz, 'Hem Türkiye'de hem de yurt dışında kalitemizi ortaya koyduk. Kırgızistan'da katıldığımız bu fuarda gösterilen ilgiden memnunuz.' diye konuştu. Fuara üçüncü defa katılan Mehmet Kesim de 150 çeşit ürünlerinin bulunduğunu, bölgede Türk tekstil ürünlerine talebin iyi olduğunu söyledi. Makine sistemleri üreten Ahmet Takak, son yıllarda bu bölgedeki ülkelerde tekstil ve konfeksiyon otomat ve robot makineleri ile hizmet vermekten gurur duyduklarını ifade etti. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörüne kumaş tedariki gerçekleştiren Mehmet Tuncay ise Türk Moda ve Tekstil Fuarı'nın iki ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu. Türk Lider Expo, Kırgız Bi Expo ve Dordoy Birliği işbirliğiyle ülkenin en büyük toptan ve perakende açık pazarı Dordoy'da kurulan fuar, üç gün sürecek.

Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.