Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin tutuklanan şüphelilerden 6'sının ifadeleri ortaya çıktı

Hakimliğin tutuklama kararında, şüphelilerden Ammar Jarkas'ın, terörist Albashır'la birlikte hareket eden Bilal Hassan'ı kaçması için araçla Edirne'ye götürdüğü, Jarkas'da patlamaya dair WhatsApp yazışmaları bulunduğu ve Albashır'a k

Haberler 18.11.2022 02:20:09 0
Beyoğlu

İSTANBUL Beyoğlu'ndaki bombalı terör saldırısına ilişkin tutuklanan Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheliden 6'sının hakimlik ifadeleri ortaya çıktı.

İstanbul 3. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınan şüphelilerden Ammar Jarkas, Edirne üzerinden kaçan Bilal Hassan'ı tanımadığını öne sürdü.

Korsan taksicilik yaptığını söyleyen Jarkas, 'Halil Menci, onu (Ahlam Albashır) taşımamı istedi. Menci, Suriye Kamışlı’da oturuyor. Hiçbir şey bilmeden sadece onu taşımam söylendi. Yakalandığım yer de komşumuzun evidir. Biz sonradan o evdeyken onun fotoğrafını gördüğümüzde polise bildirmek istedik ancak biz bildirmeden polis geldi.' dedi.

Şüphelilerden Mahmud Haso ise ifadesinde, Türkiye’de yeni olduğunu, Ahlam Albashır'ın yakalandığı evde otururlarken şüpheli Hatice El Kurdi’nin yanında siyahi bir kızla geldiğini, kuzeninin 'Bu kim?' diye sorması üzerine El Kurdi’nin 'Bunu Ahmed oğlum getirdi, yurt dışına gidecekmiş.' dediğini belirtti.

Söz konusu eve, Emine adlı bir kadının yeni doğmuş çocuğunu görmek için gittiklerini iddia eden Mahmud Haso, 'Bombayı patlatan şahsın eve gelen şahıs olduğunun farkında bile değildim. Ammar ile Bakar telefondan birbirlerine bir şeyler gösterdi. Sonra mutfağa konuşmaya geçtiler. Misafir onların misafiriydi. Hiçbir şeye karışmadım. Zekeriya’yı içeri çağırdılar. 10 dakika geçti, Zekeriya'nın küfrünü duydum. 'Siz kimi eve getirdiniz?' dedi. ıkarken kapının orada durdu, 'Polisi arayacağım telefonu getirin.' dedim. Kuzenim kapıdayken bağırıp birbirlerine girmişlerdi. Ammar, 'Bak o olmayabilir.' diye söyledi. Daha sonra kapı çaldı, polisler geldi. Kuzenim, 'Kız burada' dedi' şeklinde konuştu.

Şüphelilerden Hadir Carkes ile Hatice El Kurdi, çocuk ziyareti için, Muhammed Şiho ve Mesut Hesso ise kısa süreliğine ilaç almak için Ahlam Albashır'ın yakalandığı eve uğradıklarını öne sürdüler.

İfadelerin ardından mahkeme, 9 şüphelinin, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'bombalama, nükleer veya kimyasal silah kullanarak tasarlayarak öldürme' ve 'bombalama, nükleer veya kimyasal silah kullanarak tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklanmalarına karar verdi.

Kararda, 13 Kasım Pazar günü saat 16.13 sıralarında İstiklal Caddesi üzerinde şüpheli Ahlam Albashır'ın bıraktığı bombanın patlaması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği, eylemin PKK/KCK/YPG bölücü terör örgütü tarafından Türkiye'nin devlet birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma amacıyla planlandığı aktarıldı.

Ahlam Albashır'ın, şüpheli Ahmed Jarkas tarafından saklanmak üzere Esenler'den Kanarya Mahallesi’ne götürüldüğü, bu kapsamda Ahmed Jarkas’ın olayı gerçekleştiren Albashır'la birlikte hareket ettiği belirtildi.

Kararda, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki adreste Albashır'la birlikte şüpheliler Ammar Jarkas, Hadir Carkes, Mahmud Haso, Muhammed Şizo, Zekeriya Muhammed Şemmuni, Bakar Carkes, Hatice El Kurdi ve Mesut Hesso’nun da yakalandığı, bu kapsamda Albashır ile iştirak halinde bulundukları ifade edildi.

Şüpheli Zekeriya Muhammed Şemmuni’nin dosya kapsamında yakalanan bir başka şüpheliyle WhatsApp uygulamasından irtibat kurduğu bilgisine yer verilen kararda, Ammar Jarkas'ın, şüpheli Albashır'la birlikte hareket eden Bilal Hassan'ı kaçması için araçla Edirne'ye götürdüğü, Jarkas'da patlamaya dair WhatsApp yazışmaları bulunduğu ve Albashır'a kıyafetlerini değiştirmesi için ses kaydı attığı vurgulandı.

Savcılık tarafından sevk edilen diğer 8 şüpheli ise İstanbul 4. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince sorgulandıktan sonra tutuklandı.


Yorum
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Emniyet Genel Müdürlüğü, "Emniyet Başkanlığı" adıyla yeniden yapılandırılıyor. Bazı daire başkanlıkları genel müdürlük seviyesine çıkarılacak.
Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez! Kamu Denetçiliği Kurumu KDK'dan emsal karar: Yıllık iznini yurt dışında geçiren memurların, izne denk gelen resmi tatil günleri yıllık izin süresinden düşülemez. İdarenin bu uygulaması hukuka aykırı bulundu.
13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi! Konya'da 13 yaşındaki Hasan Berat, arkadaşının taşlı saldırısıyla ağır yaralandı. Kafatası titanyumla onarılan çocuğun hayati riski sürerken, tahliye edilen saldırgan tepki topladı.
İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi! İstanbul merkezli 5 ilde mali müşavirlere operasyon! 7 milyar TL'lik sahte fatura ile devleti 69,5 milyon TL zarara uğratan ve para aklayan 43 şüpheliye yönelik baskın başlatıldı.
Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitiminde sahadaki başarılı örnekleri görünür kılmak amacıyla “Öğrencilerin Söz Varlığı” temalı kapsamlı bir konferans düzenlemeye hazırlanıyor.
Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi? TBMM’de görüşülen 2026 bütçesinde, 30 bini aşkın kariyer personeline yönelik 30 bin TL’lik seyyanen zam düzenlemesi komisyonda geri çekildi. Gözler şimdi yeni adımlarda.
Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü! Bağımsız Türk Yargısı’nın verdiği kararlar artık tartışmayı bitirmiştir. Bu kararlarla birlikte, 8. Toplu Sözleşme sürecinde sergilenen ikircikli, tutarsız ve çelişkili tavırlar yan yana konulduğunda, teşkilatın
LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor MEB, 2028 LGS ve YKS için ezberciliği bitiren beceri odaklı yeni soru modeline geçiyor. ÖSYM ile yürütülen çalışmayla bilginin hayata tatbiki ölçülecek. İşte yeni sınav düzeni!
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.