Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Beykoz'da bulunan yaklaşık 500 milyon yıllık fosiller heyecan uyandırdı

Coğrafya, beşeri coğrafya, jeoloji, sosyoloji, tarım ve toplumsal hafıza konuları üzerinden Beykoz'un binlerce yıllık köklü tarihine, stratejik konumuna, sosyo-ekonomik ve manevi...

Kültür-Sanat 30.11.2020 06:30:03 0
Beykoz
Coğrafya, beşeri coğrafya, jeoloji, sosyoloji, tarım ve toplumsal hafıza konuları üzerinden Beykoz'un binlerce yıllık köklü tarihine, stratejik konumuna, sosyo-ekonomik ve manevi hayatına odaklanan Beykoz 2020 Sempozyumu kapanış oturumu ile sonlandırıldı. Alanında uzman 128 akademisyen, korona virüs salgını nedeniyle online ortamda yapılan sempozyumda birbirinden farklı konuları ele aldı. Prof. Dr. Süha Göney'in sempozyumdaki bir oturumda, Beykoz'da 450-500 milyon yıl öncesinden canlı fosilleri bulunduğunu söylemesi ile ilgili olarak Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın çok heyecanlandığını belirterek, 'Kıymetini yeterince bilmediğimiz çok büyük değerin üzerindeyiz. Dolayısıyla çok çalışmamız gerekiyor' dedi.
İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen, Beykoz'un sahip olduğu zengin tarihsel, kültürel birikimini, stratejik konumundan gelen avantajlarını ve potansiyelini bilimsel çalışmalarla açığa çıkarmak amacıyla düzenlenen Beykoz 2020 Sempozyumu kapanış oturumu ile sonlandırıldı. Alanlarında uzman 128 akademisyenin ağırlandığı, 17 oturum ve 79 tebliğ şeklinde düzenlenen sempozyumda bu yıl coğrafya, beşeri coğrafya, jeoloji, sosyoloji, tarım ve toplumsal hafıza konuları ele alındı. Birbirinden farklı disiplinlere ait konuların incelendiği sempozyum sayesinde Beykoz'un binlerce yıllık köklü tarihine, stratejik konumuna, sosyo-ekonomik ve manevi hayatına bilimsel ve derin bir bakış sunuldu. Bu sayede Beykoz'un geçmişinin ışığı ile geleceğinin aydınlatılmasına katkı sunuldu.
Beykoz 2020 Sempozyumu, bu sene korona virüs pandemisi nedeniyle sanal ortamda gerçekleştirildi. Sempozyum oturumları, Beykoz Belediyesinin sosyal medya hesapları üzerinden seyircilere sunuldu.

BEYKOZ'DA 450 - 500 MİLYON YIL ÖNCESİNE AİT FOSİLLER BULUNDU
Sempozyumda bir oturumda konuşan Prof. Dr. Süha Göney, Beykoz Kanlıca'da Kambriyen döneme ait 450-500 milyon yıl öncesinden canlı fosilleri bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Göney'in sözleri üzerine sempozyuma katılanlar büyük heyecan yaşadı.
Sempozyumun kapanış oturumuna Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın da katılım gösterdi. Beykoz 2020 Sempozyumunun geçmişten geleceğe bir köprü vaziyeti gördüğünü belirten Başkan Aydın yaptığı konuşmada, 'Geçmişteki yaşanmışlıklar, oluşan bilgi birikimi, kültür bugüne, bugünden de geleceğe aktarılmalıdır' dedi.
Prof. Dr. Süha Göney'in 450-500 milyon yıl öncesinden canlı fosilleri bulunduğunu söylemesi üzerine duyduğu heyecanı dile getiren Başkan Murat Aydın, 'Ben çok heyecanlandım. Aslında benim teknik olarak bildiğim bir konu değil. Ama o oturumu izlerken Süha Göney hocamız bunu ifade edince oturumdaki hocaların gözlerindeki ışıltıyı ekranda müşahede ettim. Ve ben de heyecanlandım. Hemen arkasından 'nedir bu' diye araştırdım. Kambriyen dönem ile ilgili bulgular. İnsanla ilgili değil, diğer canlılarla ilgili buradaki yaşanmışlık, 500 milyon yıl öncesine kadar gittiğiyle ilgili bulguları Süha Hocamız burada bulduğunu ifade ettiler. Ki coğrafyada Türkiye'nin en önde gelen hocalarındandır. Müthiş bir heyecan oluşturdu bende. İnanılır gibi değil. Yani 500 milyon yıl öncesine ait buradaki kalıntılar. Muhteşem bir şey, heyecan veren bir şey. Kıymetini yeterince bilmediğimiz çok büyük değerin üzerindeyiz. Dolayısıyla çok çalışmamız gerekiyor. Bu yeni bilgiler, edindiğimiz yeni bilgiler bizim çok daha fazla çalışmamızı gerekli kılıyor' dedi.
(Cem Güney Kılıç - Muharrem am /İHA)
Yorum

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Ris

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.