Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,79% 0,15
  • EURO

    50,17% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5989,27% 0,58
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Beşiktaş Belediyesi işçileri pandemi sürecinde işten çıkardı

Beşiktaş Belediyesi taşeron firmada şoför olarak çalışan 12 işçiyi pandemi dönemi olmasına rağmen bir mesaj ile işten çıkardı. Kendilerine gelen işten çıkarma mesajı ile...

Genel 10.09.2020 06:40:03 0
Beşiktaş Belediyesi işçileri pandemi sürecinde işten çıkardı
Beşiktaş Belediyesi taşeron firmada şoför olarak çalışan 12 işçiyi pandemi dönemi olmasına rağmen bir mesaj ile işten çıkardı. Kendilerine gelen işten çıkarma mesajı ile hayatlarının şokunu yaşayan 12 işçi, günlerdir belediye önünde eylem yapıyor. İşçiler, neden işten çıkarıldıklarını öğrenmek için muhatap da bulamadıklarını belirterek belediyede çalışan bir şefin birçok akrabasını işe aldığını söyledi.
Beşiktaş Belediyesi, hiçbir gerekçe göstermeksizin taşeron firmada şoför olarak çalışan 12 işçiyi, 31 Ağustos'ta cep telefonlarına gönderdikleri kısa bir mesajla işten çıkarttı. İşçiler, işten neden çıkartıldıklarını öğrenmek ve haklarını aramak için Beşiktaş Belediyesi önünde bir araya gelerek 10 gündür eylem yapıyor. Yıllardır çalıştıkları belediyeden kısa bir mesaj ile çıkarılan işçiler belediye binasına alınmadıklarını ve kendilerinin yerine müdürlerin yakınlarının işe alındıklarını belirttiler. Ayrıca Cumhurbaşkanı Kararı ile İş Kanunu uyarınca işverenin çalışanını işten çıkarma yasağının, 2 ay daha uzatıldığını söyleyen işçiler haksızlığa uğradıklarını ve haklarını hukuki yolla arayacaklarını ifade ettiler.

'DÜNYA BARIŞ GÜNÜ'NDE BİZİ HAYATA KÜSTÜRDÜLER'
Dört gözle işine dönmek istediğini söyleyen Abdurrahim Kargı, 'Hiçbir gerekçe sunulmadan 12 arkadaşımızın işine son verdiler. Biz de yetkili mercilere gittik ve neden çıkartıldığımızı sorduk 'bilmiyoruz' dediler. Müdürlerimizle görüşmek istedik ama bizimle görüşmek istemediklerini söylediler. Ağustos ayının 31'inde Dünya Barış Günü'nde bizi hayata küstürdüler. Dört gözle işimize dönmeyi bekliyoruz ve bu pandemiden dolayı da başka iş bulamıyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenmek istiyorum ırk, din, memleket ne olursa olsun, hiçbir zaman bizim partimiz içerisinde işçiler ekmeğinden olmayacak demişti' dedi.

'BİZE SADECE KISA BİR MESAJLA İŞTEN IKARTILDIK'
Belediye binasına alınmadıklarını belirten Mustafa Ünüvar, 'Kendi aramızda çok büyük şoka uğradık. Ne olduğunu bilmiyoruz ve hiçbir şekilde bize bir açıklama yapılmıyor. Kime başvurduysak bizi hep geri çevirdi. Biz sadece kısa bir mesajla işten çıkartıldık ve belediye binasına da giremiyoruz. 12 arkadaş bu muameleyi haketmediğimizi düşünüyoruz' şeklinde konuştu.
Kendi yakınlarını işe almak için işten çıkarıldıklarını söyleyen Mikail Paşa, 'Biz Beşiktaş Belediyesi personeli değilsek bu kartı bize neden verdiler ve bizi çıkartıp yerimize 15 kişi aldılar. Bizim garaj amirimiz hiçbir iş yapmamasına rağmen aylık 14-15 bin liraya yakın maaş alıyor. Ayrıca oğlu bile bu birimde çalışırken biz neden ortada kaldık. Şefin tüm yakınları, akrabaları bu birimde çalışıyor. 5-6 senelik elamanı çıkartıp yerine kendi yakınlarını işe aldılar' diye konuştu.
Bu kadar emek verdiğimiz halde işten çıkarıldığını belirten Abdullah Yıldız, 'Gece gündüz çalışıp mesailerimizi bile almadan yola çıkıyorduk. Bu kadar emek verdiğimiz halde bizi işten çıkarttılar ve herhangi bir açıklama yapmadılar' ifadelerini kullandı.
(Sümeyye İnal - Ahmet Faruk Sarıkoç/İHA)
Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.