BBP Genel Başkanı Destici, Sivas'ta Filistin'e destek mitinginde konuştu:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Gazze'de yakın tarihin en büyük insanlık suçlarından birinin işlendiğini söyledi.

Genel 5.11.2023 18:21:00 0
BBP Genel Başkanı Destici, Sivas

SİVAS (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Gazze'de yakın tarihin en büyük insanlık suçlarından birinin işlendiğini söyledi.

Destici, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 'Hür ve Bağımsız Filistin' mitinginde yaptığı konuşmada, Filistin'de, Gazze'de binlerce çocuk ve kadının, on binlerce masum insanın, ağır bombalar altında kaldığını dile getirdi.

Müslümanların her gün bu insanlar için gözyaşı döktüğünü belirten Destici, 'Şehit liderimiz Muhsin başkanımızın memleketi Sivas'ta, Filistinli çocuklar ve masumlar için oradaki masumların yanında olduğumuzu güçlü bir şekilde göstermek ve zalimlerin karşısında olduğumuzu bir kez daha haykırmak için buradayız.' dedi.

- 'Gazze'de yakın tarihin en büyük insanlık suçlarından biri işleniyor'

Destici, Filistin'de terörist, zalim ve Siyonist İsrail'in bombalarıyla canını kaybeden ve şehadete yürüyenleri rahmetle andı.

Filistin'de yakın tarihin en büyük dramlarından, katliamlarından ve soykırımlarından birinin yaşandığına işaret eden Destici, şöyle konuştu:

'Gazze'de yakın tarihin en büyük insanlık suçlarından biri işleniyor. Çoğunluğunu çocukların, kadınların ve yaşlıların oluşturduğu bir sivil katliamı yaşanıyor. Maalesef bu katliam tüm dünyanın, İslam aleminin ve Müslümanların gözlerinin önünde gerçekleşiyor. Gazze'de yaşananları savaş olarak adlandırmak, gerçeklere, tarihe ve insanlığa ihanettir. Daha önemlisi savaşın da hukuku, kuralları vardır. Bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları bombalarla yakmak, parçalamak insanlık ve savaş suçudur. Bunu da bugün katil, terörist İsrail, ABD'nin ve sözde medeniyetin bekçisi olduğunu söyleyen Avrupa ülkelerinin desteğiyle yapmaktadır. Yazıklar olsun, yuh olsun, Allah kahreylesin diyorum.'

Destici, İsrail'in yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödeyeceğini ifade ederek, mazlum Filistin'in yanında, terörist İsrail ve onu destekleyenlerin karşısında olduklarını dile getirdi.

Filistin'de yaşananlara karşı sessiz kalmanın cinayetlerin, katliamların ve soykırımın suç ortaklığı olduğunu vurgulayan Destici, Türkiye'nin her zaman mağdur ve mazlumun yanında yer aldığını aktardı.

Destici, siyaseti hem halk hem de çevre coğrafyadaki mazlumlar için yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Tüm imkanlarımızı ve kapasitemizi de bu uğurda kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz. Kapasitemiz ve imkanlarımız ölçüsünde istikametin yönüyle burada dilimizle ve yüreğimizde ilkelerimiz uğruna çaba gösterdik, sizlerle birlikte göstermeye devam edeceğiz. Doğu Türkistan, Filistin bağımsızlığına kavuşana kadar da mücadelemiz sürüyor. İsrail ne yaparsa yapsın, ABD onu ne kadar desteklerse desteklesin, Almanya geçmişteki Nazi soykırımlarının ezikliği altında ne kadar sahip çıkarsa çıksın, gün gelecek yeni bir Selahaddin Eyyubi çıkacak ve Filistin'i, Kudüs'ü fethedecek, Mescid-i Aksa'yı ve Filistinli kardeşlerimizi özgürleştirecek.'

Yorum
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.
Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek Öğretmen yetiştirme sistemi değişti! Eğitim fakültesi mezunları için 12 aylık Milli Eğitim Akademisi eğitimi başlıyor. Atama sayılarındaki düşüş ve yeni modelin tüm detayları burada.
İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AR-GE birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretmen başvurularını almaya hazırlanıyor. Resmi yazıyla duyurulan süreçte başvuru takvimi netleşti.
Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler Millî Eğitim Bakanlığı, ortak sınavlar öncesi öğretmenlere e-Okul üzerinden kritik görevler tanımladı. Sınav tarihleri, not girişleri ve karne takvimi için net tarihler açıklandı.
MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında Millî Eğitim Bakanlığı’nda uzun süredir konuşulan bürokratik dönüşüm yeniden gündemde. Kulislerde, il müdürleri için performans ve sahaya etki odaklı yeni bir sürecin başlayacağı konuşuluyor.
Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak? Memur maaş katsayısına bağlı aile ve çocuk yardımları 2026'da artıyor! Eşi çalışmayan ve iki çocuklu bir memurun sosyal yardım geliri 3.000 TL’ye yaklaşacak. İşte yeni rakamlar!
1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? 1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? İşte Tüm Detaylar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.