Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14167,13%-0,44
  • DOLAR

    42,80% 0,00
  • EURO

    50,50% 0,35
  • GRAM ALTIN

    6110,91% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9752,45% 0,00

BBP Genel Başkanı Destici, Sakarya'da Erenler Belediyesini ziyaret etti:

- 'Terörle mücadele, sadece güvenlik boyutuyla verilecek bir mücadele değildir. Terörle mücadele terörün tüm unsurlarına karşı topyekun yapılacak bir mücadeledir' - 'Daha ilk toplantılarında İstiklal Marşı okunmasını reddederlerse Me

Genel 10.05.2024 20:22:54 0
BBP Genel Başkanı Destici, Sakarya

SAKARYA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terörle mücadele, sadece güvenlik boyutuyla verilecek bir mücadele değildir. Terörle mücadele terörün tüm unsurlarına karşı topyekun yapılacak bir mücadeledir." dedi.

Hendek ilçesindeki temaslarının ardından Erenler Belediyesini ziyaret eden Destici, partisinden Belediye Başkanı seçilen Şenol Dinç'e ve meclis üyelerine "hayırlı olsun" dileklerini iletti.

Erenler'in sorunlarını ve eksiklerini gidermek için çaba göstereceklerini aktaran Destici, halkın memnuniyetinin önde tutulacağına kaydetti.

Destici, Türkiye'nin farklı bölgelerinde ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinlediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Vatandaş diyor ki bize çoban lazım. Nereden alacaksın? Türkiye'de çobanlık yapan yok. 100 bin lira da verseniz yapmıyorlar. Afganlar çözüyor şu anda bu meseleyi. Yani işin doğrusu bu. Emeğe dayanan hiçbir işte maalesef bizim vatandaşlarımızın önemli bir kısmı çalışmak istemiyor. Tarlada çalışmak istemiyor. Pancarı yolmak, nohut, çay, fındık, pamuk toplamak istemiyor. Mecbur bu işleri yapmak için ne yapacaksın? Dışarıdan işçi alacaksın. Bunu geçmişte Avrupa da yaptı. Bugün sen o konuma düşmüşsün. Burada yapılması gerekenler, bunun kontrollü ve sayısı kadar alınması."

Bu tartışmaların üzerinden İslam düşmanlığı yapıldığını söyleyen Destici, Ukrayna-Rusya savaşından sonra gelen Ukraynalılara ya da Ruslara yönelik aynı eleştirilerin yapılmadığını ifade etti.

Destici, bazı muhalefet partilerinin tabanlarında yer alan kitlelerin "Müslüman" kelimesine tahammülünün olmadığını savundu.

Bir belediye başkanının eşine kıyafetinden dolayı hastanede sözlü saldırı yaşandığını ifade eden Destici, "Hastanede sırf kılık kıyafetinden, tesettüründen dolayı bir mobbinge maruz kalıyor. Bir saldırıya maruz kalıyor ve bunu tabii ki buradan sonra hem Sağlık Bakanlığıyla hem de İçişleri Bakanlığıyla görüşeceğim bu mevzuyu. Yani kim bu hadsizliği, ahlaksızlığı yapmışsa elbette ki bunun bedelini ödeyecek." diye konuştu.

- "Toplumsal huzur ve barış her şeyin üzerinde"

Destici, toplumsal huzur ve barışın her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayarak, "Bunların bilincindeyiz ama bir kere daha söylüyorum bu ülkede hiç kimseye de İslam düşmanlığı yaptırmayız. Bunu yapanlara da meydanı bırakmayız. O kadar net." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin terörle mücadelesine değinen Destici, "Terörle mücadele, sadece güvenlik boyutuyla verilecek bir mücadele değildir. Terörle mücadele terörün tüm unsurlarına karşı topyekun yapılacak bir mücadeledir." ifadesini kullandı.

"PKK'nın siyasi uzantısı olduğu herkes tarafından bilinen DEM Partisi de birtakım belediyeler kazandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde milletin tercihine saygılıyız." diyen Destici, seçilen belediye başkanlarının da devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne ve milletin birliğine saygılı olmaları gerektiğini kaydetti.

Destici, anayasaya ve yasalara saygılı hareket edilmesi gerektiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha ilk toplantılarında İstiklal Marşı okunmasını reddederlerse Meclisten Türk bayrağını çıkarırlarsa tabeladaki Türkiye Cumhuriyeti yazısını kaldırırlarsa teröristlerin heykellerini dikerlerse o koltuklarda onları bu devlet oturtturmaz ve oturtturmamalıdır. Oturtturmaya devam ederse onlar devlete değil, ülkeye değil, seçildikleri şehre değil, PKK'ya, terör örgütüne hizmet ederler. Aralarına mesafe koysunlar, koparsınlar bağlarını terör örgütüyle kim seçilmişse o yönetsin. Ama koymuyorsa o zaman kayyum atanmasından daha doğal bir şey yoktur ve hem de gecikmeden bu işler yapılmalıdır."

Destici, parti olarak yeni, sivil demokratik bir anayasadan yana olduklarından bahsetti.

Sahipsiz köpekler konusuna değinen Destici, BBP'li belediyelerin konuyla ilgili çalıştığını anlattı.

Tüm şehirlerde bu sorunun olduğunu söyleyen Destici, "Dolayısıyla topyekun bir mücadele gerekiyor. Gerekiyorsa yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Meclis ivedilikle bu yasal düzenlemeyi yapmalı. Daha önce yapılan, hayvan hakları diye meclisten geçirilen kanunun belli maddelerinin, maalesef mama lobilerinin yaptığı faaliyetlerle yasalaştığını bugün daha iyi anlıyoruz. Dolayısıyla yeni bir yasal düzenlemeye bu konuda da ihtiyaç olduğunu söylüyorum." diye konuştu.

- Sakarya Büyükşehir Belediyesine ziyaret

Destici, daha sonra Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

BBP'nin, Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduğunu belirten Destici, 30 büyük şehirin tamamında aday çıkarmayarak Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını desteklediklerini hatırlattı.

Destici, Sakarya'da iki ilçe belediyesinde BBP'li başkanların görev yapacağını dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışacaklarını kaydetti.

Alemdar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Destici'ye teşekkür etti.

Yorum

Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı?

Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı

Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı

Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak?

MEB'den öğretmenlere zorunlu görev

Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu

MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti!

MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor

Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak?

Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da

Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu

Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı!

MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi

19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı

MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede!

Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek?

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.