Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14165,18%-0,12
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Bazı öğrencilerin yaz tatili erken bitecek erkenden ders başı yapacaklar

Bazı öğrencilerin yaz tatili erken bitecek erkenden ders başı yapacaklar.

Eğitim 9.07.2024 14:53:00 0
Bazı öğrencilerin yaz tatili erken bitecek erkenden ders başı yapacaklar

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. Yeni yayımlanan takvime göre, okullarda destekleme ve yetiştirme kursları düzenlenecek ve bu kapsamda 8., 11. ve 12. sınıf öğrencileri için okulların 2 Eylül tarihinde erken açılması planlanıyor. Bu karar, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve eksiklerini gidermek amacıyla alındı.

Kursların Kapsamı ve Amaçları

Öğrencilere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları, geniş bir ders yelpazesiyle öğrencilere sunulacak. Ortaokul düzeyindeki kurslar Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerini kapsayacak. Lise düzeyinde ise kurslar, Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, biyoloji, kimya ve fizik gibi temel derslerden oluşacak.

Kursların Süresi ve Takvimi

Destekleme ve yetiştirme kursları, 2 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 6 Haziran 2025 tarihine kadar devam edecek. Bu süreçte öğrenciler, akademik eksikliklerini gidermek, derslerindeki konuları pekiştirmek ve yeni bilgi ve beceriler kazanmak için fırsat bulacaklar. Kurslar, haftalık belirli günlerde ve saatlerde düzenlenecek olup, öğrencilere düzenli bir çalışma disiplini kazandırmayı hedefliyor.

Öğrenci ve Velilerden Gelen Tepkiler

Bu yeni düzenleme, hem öğrenciler hem de veliler arasında farklı tepkilere yol açtı. Bazı öğrenciler, yaz tatillerinin kısalmasından dolayı endişelerini dile getirirken, diğerleri ise akademik başarılarını artırmak için bu fırsatı değerlendirmek istediklerini belirtti. Veliler ise genel olarak bu kursların öğrencilerin gelişimine katkıda bulunacağını düşünmekle birlikte, yaz tatilinin bir bölümünün eğitimle geçecek olmasının çocukları üzerindeki etkilerini de göz önünde bulunduruyorlar.

Eğitimcilerin Görüşleri

Eğitimciler, destekleme ve yetiştirme kurslarının öğrencilerin akademik performanslarına olumlu etkilerde bulunacağını vurguluyor. Özellikle sınav gruplarında yer alan 8., 11. ve 12. sınıf öğrencileri için bu kursların büyük bir avantaj sağlayacağını belirten eğitim uzmanları, öğrencilerin eksikliklerini giderme ve sınavlara daha donanımlı bir şekilde hazırlanma fırsatı bulacaklarını ifade ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yeni uygulaması, Türkiye genelinde eğitim kalitesinin artırılması ve öğrencilerin akademik başarılarının desteklenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Destekleme ve yetiştirme kurslarının düzenli ve etkili bir şekilde uygulanması durumunda, öğrencilerin eğitim hayatlarında olumlu sonuçlar elde edileceği öngörülüyor.

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı boyunca sürecek olan bu kurslar, öğrencilere sadece akademik değil, aynı zamanda kişisel gelişim açısından da katkılar sağlayacak. Bakanlık, bu süreci yakından takip ederek, gerektiğinde düzenlemeler yapacağını ve kursların etkinliğini artırmak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yenilikçi adımı, geleceğin teminatı olan gençlerin daha iyi bir eğitim alması ve ülkenin eğitim standardının yükseltilmesi yönünde atılmış önemli bir adım olarak görülüyor.

Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.