Başörtüsüne Hakaret İddiası: Memur-Sen’den Sert Tepki!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde bir öğretim üyesinin başörtülülere yönelik hakaret ettiği iddiasına sert tepki gösterdi.

Gündem 11.04.2025 00:42:00 0
Başörtüsüne Hakaret İddiası: Memur-Sen’den Sert Tepki!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde bir öğretim üyesinin başörtülülere yönelik hakaret ettiği iddiasına sert tepki gösterdi. Üniversite rektörlüğü tarafından başlatılan idari soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirten Yalçın, başörtüsüne anayasal güvence talebini yineledi.

Başörtüsüne Hakaret İddiası: Memur-Sen’den 28 Şubat Zihniyetine Sert Tepki

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde bir öğretim üyesinin başörtülü akademik personel adaylarına yönelik ayrımcı ifadeler kullandığı iddiası, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu durumu sert bir şekilde eleştirerek, 28 Şubat zihniyetine geçit vermeyeceklerini ifade etti.

Ayrımcılık İddiası ve Tepkiler

Ali Yalçın, söz konusu öğretim üyesinin mülakat sırasında “Fakültemde başörtülü istemiyorum, başörtülü gelsin bakın neler yapacağım” şeklinde ifadeler kullandığını belirtti. Bu açıklamalar, 28 Şubat sürecinde yaşanan ayrımcı uygulamaları hatırlatarak, toplumda büyük bir tepkiye neden oldu. Yalçın, bu zihniyetin hala fırsat kolladığını ve milletin değerleriyle çatıştığını vurguladı.

Memur-Sen İl Temsilciliği ve Aydın Sivil Dayanışma Platformu, bu ayrımcı yaklaşıma karşı kararlı bir duruş sergileyerek, toplumun bu tür zihniyetlere geçit vermeyeceğini gösterdi. Üniversite rektörlüğü tarafından başlatılan idari soruşturma ise takdirle karşılandı.

Hukuki Sürecin Önemi

Ali Yalçın, ayrımcı ve tehditkar yaklaşımın cezasız kalmaması gerektiğini belirterek, adli ve idari soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi çağrısında bulundu. Bu sürecin, bağnaz ve köhne zihniyetlere ciddi bir mesaj niteliği taşıyacağını ifade etti.

Memur-Sen ayrıca, başörtüsüne anayasal güvence talebini yineleyerek, “Başörtüsüne Anayasal Özgürlük İmza Kampanyasına destek çağrısında bulundu. Yalçın, geçmişte yaşanan başörtüsü yasağının bir daha hortlamaması için mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi..

Bu olay, toplumun ayrımcılığa karşı gösterdiği kararlı duruşu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Memur-Sen ve diğer sivil toplum kuruluşları, milletin değerlerine sahip çıkma konusunda güçlü bir mesaj verdi. Üniversite rektörlüğünün bu konuda hızlı ve etkin bir şekilde harekete geçmesi, kamuoyunda olumlu bir şekilde karşılandı.

Başörtüsü yasağı gibi ayrımcı uygulamaların bir daha yaşanmaması için anayasal güvence talebi, toplumun geniş kesimleri tarafından destekleniyor. Bu süreçte, hukukun işletilmesi ve adaletin sağlanması, bağnaz zihniyetlere karşı verilen mücadelenin en önemli adımlarından biri olarak görülüyor.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.