Başdenetçi Malkoç, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le görüştü

İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği (İİTOB) Başkanı Ombudsman Şeref Malkoç, Azerbaycan İnsan Hakları Komiseri Sabina Aliyeva'nın daveti üzerine beraberindeki heyetle...

Genel 22.10.2020 09:10:03 0
Başdenetçi Malkoç, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev
İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği (İİTOB) Başkanı Ombudsman Şeref Malkoç, Azerbaycan İnsan Hakları Komiseri Sabina Aliyeva'nın daveti üzerine beraberindeki heyetle birlikte gittiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.
Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarındaki saldırıları neticesinde yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde incelemek üzere Azerbaycan'ı ziyaret eden İİTOB Başkanı Ombudsman Şeref Malkoç ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanı Aliyev makamında kabul etti. Başdenetçi Malkoç kabulde, 'Ermenistan'ın 30 yıldır devam eden Azerbaycan toprağı Karabağ'ı işgali milyonlarca Azerbaycan vatandaşını mülteci yapmış ve çok ciddi insan hakları ihlallerine neden olmuştur. Ermenistan ayrıca Birleşmiş Milletler kararlarına rağmen işgal ettiği topraklardan çekilmemiş ve son zamanlarda saldırılarını artırarak, yerleşim yerlerini bombalaması, kadın ve çocuklar dâhil çok sayıda Azerbaycan vatandaşının ölümüne ve yaralanmasına neden olmuştur' dedi.
Malkoç, yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde görüp incelemek, raporlamak ve dünyaya duyurmak için bölgeye geldiklerini, İİTOB Başkanı ve Türkiye Ombudsmanı olarak hazırlayacakları raporun Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarındaki tüm insan hakları ihlallerini içereceğini ve raporu başta İslam ülkeleri olmak üzere bütün dünya ombudsmanlarına, BM, AB, AGİT gibi uluslararası kurum ve kuruluşlara ve insan hakları örgütlerine göndereceklerini söyledi.

ALİYEV 'TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİ HER DAİM HİSSEDİYORUZ'
Cumhurbaşkanı Aliyev, Başdenetçi ve İİTOB Başkanı Malkoç'un ziyaretinin Azerbaycan halkı için çok değerli olduğunu belirtti. Birçok şehrin ve köylerin işgalden kurtarıldığını belirten Aliyev, Ermenistan'ın Gence ve Terter'de sivil halka saldırarak çok sayıda masum insanı şehit ettiğini ifade etti. Aliyev, Ermenistan tarafından gerçekleştirilen insan hakları ihlallerinin bütün dünyaya duyurulması amacıyla hazırlanacak raporun fevkalade aydınlatıcı olacağına inandığını söyledi. Cumhurbaşkanı ayrıca, Karabağ topraklarının tamamının işgalden kurtulmasının ardından İİTOB üye ülkeleri temsilcilerini buraya gelerek incelemelerde bulunması için davet etti.
Malkoç, Azerbaycan ziyaretinde Başsavcı Kamran Aliyev ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Farhad Abdullayev'le görüşmelerinin ardından Gence ve Mingeçevir şehirlerinde incelemelerde bulundu.
(Alpay Atcı/İHA)
Yorum
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.