Bugün, 8 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Balıkesir Depreminin Etkisi Manisa’da: Vali Özkan’dan Hasar ve Tatil Açıklaması

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, komşu il Manisa’da da ciddi etkiler yarattı.

Gündem 28.10.2025 14:17:00 0
Balıkesir Depreminin Etkisi Manisa’da: Vali Özkan’dan Hasar ve Tatil Açıklaması

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, komşu il Manisa’da da ciddi etkiler yarattı. Manisa Valisi Vahdettin Özkan, kent genelinde 26 evde hafif hasar tespit edildiğini ve panik nedeniyle 40 kişinin hastaneye başvurduğunu açıkladı. Valilik, depremin etkileri ve güvenlik önlemleri nedeniyle Akhisar, Demirci, Kırkağaç, Soma ve Gördes ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde dün meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde olduğu gibi Manisa’da da güçlü bir şekilde hissedildi. Kent genelinde çok sayıda vatandaş büyük bir panik yaşarken, ilk belirlemelere göre 26 evde hafif hasar meydana geldi.

Depremin ardından sabah saatlerinden itibaren hasar tespit ekipleri sahada incelemelerini sürdürürken, Manisa Valisi Vahdettin Özkan son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vali Özkan, deprem sırasında korkuya kapılarak panik yaşayan 40 vatandaşın hastanelere başvurduğunu, bunlardan 39’unun tedavilerinin ardından taburcu edildiğini belirtti.

 Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

Valilik koordinesinde yürütülen çalışmalarda, özellikle Akhisar, Soma, Kırkağaç, Demirci ve Gördes ilçelerinde ekipler hasar taramasına devam ediyor. Şu ana kadar yapılan incelemelerde, 26 evde çatlak ve sıva dökülmeleri gibi hafif düzeyde hasarlar tespit edildi. Yetkililer, vatandaşlara hasarlı yapılara girmemeleri ve gerekli kontroller tamamlanana kadar güvenli alanlarda kalmaları yönünde uyarıda bulundu.

Eğitime 1 Gün Ara

Manisa Valisi Vahdettin Özkan, depremin ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Akhisar, Demirci, Kırkağaç, Soma ve Gördes ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Kararın, öğrencilerin ve velilerin güvenliği göz önünde bulundurularak alındığını vurgulayan Vali Özkan, “Depremin etkilediği bölgelerde ekiplerimiz sahada. Vatandaşlarımızın güvenliği her şeyden önemli.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara Uyarı ve Destek Çağrısı

AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgede teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenen bazı vatandaşlar geceyi yakınlarının yanında veya güvenli alanlarda geçirdi. Yetkililer, artçı sarsıntıların devam edebileceği uyarısında bulunarak vatandaşların tedbirli davranmasını istedi.

Depremin ardından herhangi bir can kaybının yaşanmaması sevindirici olarak değerlendirilirken, uzmanlar bölgedeki fay hatlarının aktif olduğunu hatırlatarak vatandaşlara bina kontrollerinin yapılması çağrısında bulundu.

Manisa genelinde hayatın normale dönmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğü, ilgili kurumların koordineli şekilde hareket ettiği bildirildi.

Yorum

MEB’den açık lise açıklaması! Yeni AÖL sınav takvimi ve detaylar belli oldu

Bilal Yılmaz Çandıroğlu İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Öğretmen maaşları netleşti! Uzman öğretmen başöğretmen ve derecelerine göre 2026 Ocak Öğretmen maaşları

Yarıyıl Tatili Ücretli Öğretmenleri Vurdu: Ücretli Öğretmenlerden 11 Günlük Ek Ders Kesintisi!

Özür Grubu Eş Durumu Öğretmen Atama Başvuruları Hangi Tarihte Başlıyor?

Tüm memurlara ek zam, maaşlara refah payı geliyor!

Bünyamin Özdemir Milli Eğitim Müdürü Oldu

Kocaeli Türk Eğitim Sen’de yeni başkan Harun Künü oldu

“Avrupa’yı ‘Asrın Kışı’ mı Bekliyor? Uzmanlardan 1978–79 Uyarısı!”

Ek Tazminatlarla Birlikte Okul Müdürleri Ne Kadar Alacak? Doktoralı Müdürün Maaşı 112 Bin TL'yi Aştı!

Öğretmen, Doktor ve Yükseköğrenimlilerin Maaşı İçin 3 Katı Ödeme Çağrısı

AK Parti'nin Vaadi Vatandaşlık Maaşı İçin Pilot Uygulama Deprem Bölgesi ve Büyük Şehirlerde Başlıyor!

Kamu Çalışanlarına Örnek Olacak Karar: İdarenin Geç Kalan İşlemi Fatura Edildi

MEB Kadrolarında Zam Hesabı: Ocak Ayında Maaşlar Nasıl Değişecek?

Okul müdürü Hatice Özdaş milli eğitim müdürü olarak atandı

Öğretmenler Sınav Görevi Alamıyor: Başvuru Rekoru İstanbul’da Görevlendirmeleri Kilitledi

MEB’den “TBMM ifadesi değişti” iddialarına sert yanıt: Tarihsel gerçekler hatırlatıldı

4 Ayrı Adalet Bakanlığı Sınavı İçin Salon Başkanı ve Gözetmen Aranıyor: İşte Sınav Tarihleri ve Başvuru Kılavuzu!

MEB, EKYS Stratejisini Değiştirdi: 80 Sorunun Tam 24'ü Hangi Konudan Gelecek?

İstanbul İçin Sarı Kodlu Uyarı: 7 Aralık’ta Kuvvetli Sağanak Geliyor

8 Aralık'ta Tüm Öğretmen Odalarında Ne Olacak? Eğitim-İş Şiddeti Protesto Edecek!

Yeni Yılın Tatil Programı Netleşti: 2026’da Kaç Gün Tatil Yapılacak?

MEB’den Okullara Sosyal Medya Zorunluluğu: Tüm Kurumlar Resmi Hesap Açacak

Öğretmen ve Velilere Kritik Uyarı: MEB Platformlarında Planlı Kesinti Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı Kararlar Yayımlandı: Hazine, Aile ve MEB'de Kritik İsimler Değişti!

Şehit Yılmaz Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gülmez İlçe Müdürü Oldu!

Milas Süt Birliği'nden Eğitime Çığır Açan Destek: Üretim ve Öğrenim Tek Çatıda Buluştu

5 il milli eğitim müdürü görevden alındı, MEB tarafından 5 il müdürü ataması yapıldı

10 Bin Öğretmen Atamasında İlk Sıralar Belli Oldu: İşte En Çok Kontenjan Alacak Branşlar..

Adliye Emanet Bürosu Soygununda Tutuklu Memurun Çarpıcı İfadesi Ortaya Çıktı

Yükleniyor

YAZARLAR