Bugün, 8 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Bakan Yusuf Tekin'den İmam Hatip Açıklaması: "Sözlerim Çarpıtıldı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, imam hatip okullarına yönelik eleştirilere sert yanıt verdi.

Eğitim 24.10.2025 16:36:00 0
Bakan Yusuf Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, imam hatip okullarına yönelik eleştirilere sert yanıt verdi.
“İmam hatip okulları Türkiye’nin eğitim markasıdır” diyen Tekin, bu modelin hem dini hem de pozitif bilimleri bir araya getirdiğini vurguladı.
Bakan Tekin, imam hatiplerin uluslararası arenada bir “Türk eğitim markası” haline gelmesi için çalıştıklarını açıkladı.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı “Medeniyet Okumaları Projesi” açılış merasiminde, imam hatip okulları ile ilgili daha önce sarf ettiği sözlerin çarpıtılmasına sert tepki gösterdi. Bakan Tekin, imam hatip okulu modelinin Türkiye Cumhuriyeti’nin ürettiği özgün bir marka olduğunu vurgulayarak, bu okulların hem dini eğitimi hem de pozitif bilimleri birlikte veren, dünyada eşi benzeri olmayan bir model olduğunu belirtti. Tekin, hedeflerinin bu modeli uluslararası bir marka haline getirmek olduğunu yineledi.

Bakan Tekin: “İmam Hatip Okulları Türkiye’nin Ürettiği Bir Markadır”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, imam hatip okullarıyla ilgili sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, eğitim sistemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tekin, “Ben ‘İmam hatip okullarını bir marka haline getireceğiz’ dediğimde, bazı kesimler bunu bilerek yanlış yorumladı. Oysa bizim hedefimiz, Türkiye’nin geliştirdiği bu modeli dünyaya tanıtmaktır.” dedi.

“İmam Hatip Okulları Türkiye Cumhuriyeti’nin Eğitim Markasıdır”

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) tarafından Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen **‘Medeniyet Okumaları Projesi 2025–2026 Dönemi Açılış Töreni’**nde konuşan Bakan Tekin, imam hatip okullarının Türkiye’nin özgün eğitim miraslarından biri olduğunu vurguladı.

Tekin, “Biz hem dini ilimleri hem de pozitif bilimleri aynı çatı altında buluşturabilen bir eğitim modeli oluşturduk. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ürettiği bir markadır. Artık bu markayı uluslararası düzeyde tanınır hale getirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Dünyada Benzeri Olmayan Bir Eğitim Modeli”

Bakan Tekin, imam hatip okullarının sadece Türkiye için değil, dünya eğitim modeli açısından da örnek teşkil ettiğini söyledi.
Bazı Balkan ülkelerinde bu okulların yalnızca din adamı yetiştiren kurumlar olarak görüldüğüne dikkat çekti.
“Balkanlar’daki bazı ülkeler imam hatip okullarını tek yönlü bir dini kurum olarak algılıyor. Oysa biz bu okullarda hem İslam bilimlerini hem de fizik, kimya, matematik gibi pozitif bilimleri birlikte öğretiyoruz.” dedi.

Bu modelin, bilimle inancı dengeli biçimde bir araya getiren nadir örneklerden biri olduğunu belirten Tekin, bu yapının dünya çapında bir eğitim markasına dönüşebileceğini vurguladı.

“Hedefimiz Bu Bayrağı Daha da İleri Taşımak”

Bakan Tekin, konuşmasının devamında imam hatip okullarının yalnızca bir okul türü değil, bir değerler sistemi olduğuna işaret etti:

“İmam hatip okulları modeli gerçekten dünyada bir marka haline gelebilecek bir uygulama. Bugün burada dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencileri görünce, bu hedefin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gördüm. Bizim görevimiz, bu markayı ve bu bayrağı daha da ileriye taşımaktır.”

Tekin, bu okulların mezunlarının yalnızca dini alanda değil, bilim, kültür, teknoloji ve sanat gibi alanlarda da başarılı bireyler yetiştirdiğini ifade etti.

Eğitimde Kimlik ve Değer Vurgusu

Konuşmasında değerler eğitiminin önemine değinen Tekin, imam hatip okullarının gençlere sadece bilgi değil, ahlaki duruş ve milli kimlik bilinci kazandırdığını söyledi.
Bakan, “Eğitim sistemimizi şekillendirirken çağın gerekliliklerini dikkate alıyoruz. Ancak bizi biz yapan değerleri de asla unutmuyoruz. İmam hatip okulları bu dengenin en somut göstergesidir.” dedi.

Tekin, Türkiye’nin eğitim politikalarında medeniyet bilinci, ahlak ve milli duruşun temel ilkelerden biri olduğunu belirtti.

İmam Hatipler Uluslararası İlgi Görüyor

Bakan Tekin, son yıllarda imam hatip okullarına yurt dışından da yoğun ilgi olduğunu açıkladı.
Afrika, Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğu’dan birçok öğrencinin Türkiye’deki imam hatip liselerinde eğitim gördüğünü ifade eden Tekin, bu durumun “Türk eğitim modeline duyulan güvenin göstergesi” olduğunu vurguladı.

Tekin ayrıca, bu öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin eğitim elçileri haline geldiklerini, bu yönüyle imam hatip okullarının kültürel diplomasi açısından da stratejik bir rol üstlendiğini söyledi.

“Bizim Eğitim Modelimiz Denge Üzerine Kurulu”

Yusuf Tekin, Türkiye’nin eğitim sisteminde hedefin manevi değerlerle bilimsel bilginin birlikte öğretilmesi olduğunu ifade etti:

“Bizim eğitim anlayışımız, ne sadece geleneksel ne de sadece modern. Biz dengeli bir model kurduk. Bu dengeyi koruyarak gençlerimizi hem çağın gereklerine uygun hem de kimliğine sadık bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.”

Yorum

MEB’den açık lise açıklaması! Yeni AÖL sınav takvimi ve detaylar belli oldu

Bilal Yılmaz Çandıroğlu İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Öğretmen maaşları netleşti! Uzman öğretmen başöğretmen ve derecelerine göre 2026 Ocak Öğretmen maaşları

Yarıyıl Tatili Ücretli Öğretmenleri Vurdu: Ücretli Öğretmenlerden 11 Günlük Ek Ders Kesintisi!

Özür Grubu Eş Durumu Öğretmen Atama Başvuruları Hangi Tarihte Başlıyor?

Tüm memurlara ek zam, maaşlara refah payı geliyor!

Bünyamin Özdemir Milli Eğitim Müdürü Oldu

Kocaeli Türk Eğitim Sen’de yeni başkan Harun Künü oldu

“Avrupa’yı ‘Asrın Kışı’ mı Bekliyor? Uzmanlardan 1978–79 Uyarısı!”

Ek Tazminatlarla Birlikte Okul Müdürleri Ne Kadar Alacak? Doktoralı Müdürün Maaşı 112 Bin TL'yi Aştı!

Öğretmen, Doktor ve Yükseköğrenimlilerin Maaşı İçin 3 Katı Ödeme Çağrısı

AK Parti'nin Vaadi Vatandaşlık Maaşı İçin Pilot Uygulama Deprem Bölgesi ve Büyük Şehirlerde Başlıyor!

Kamu Çalışanlarına Örnek Olacak Karar: İdarenin Geç Kalan İşlemi Fatura Edildi

MEB Kadrolarında Zam Hesabı: Ocak Ayında Maaşlar Nasıl Değişecek?

Okul müdürü Hatice Özdaş milli eğitim müdürü olarak atandı

Öğretmenler Sınav Görevi Alamıyor: Başvuru Rekoru İstanbul’da Görevlendirmeleri Kilitledi

MEB’den “TBMM ifadesi değişti” iddialarına sert yanıt: Tarihsel gerçekler hatırlatıldı

4 Ayrı Adalet Bakanlığı Sınavı İçin Salon Başkanı ve Gözetmen Aranıyor: İşte Sınav Tarihleri ve Başvuru Kılavuzu!

MEB, EKYS Stratejisini Değiştirdi: 80 Sorunun Tam 24'ü Hangi Konudan Gelecek?

İstanbul İçin Sarı Kodlu Uyarı: 7 Aralık’ta Kuvvetli Sağanak Geliyor

8 Aralık'ta Tüm Öğretmen Odalarında Ne Olacak? Eğitim-İş Şiddeti Protesto Edecek!

Yeni Yılın Tatil Programı Netleşti: 2026’da Kaç Gün Tatil Yapılacak?

MEB’den Okullara Sosyal Medya Zorunluluğu: Tüm Kurumlar Resmi Hesap Açacak

Öğretmen ve Velilere Kritik Uyarı: MEB Platformlarında Planlı Kesinti Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı Kararlar Yayımlandı: Hazine, Aile ve MEB'de Kritik İsimler Değişti!

Şehit Yılmaz Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gülmez İlçe Müdürü Oldu!

Milas Süt Birliği'nden Eğitime Çığır Açan Destek: Üretim ve Öğrenim Tek Çatıda Buluştu

5 il milli eğitim müdürü görevden alındı, MEB tarafından 5 il müdürü ataması yapıldı

10 Bin Öğretmen Atamasında İlk Sıralar Belli Oldu: İşte En Çok Kontenjan Alacak Branşlar..

Adliye Emanet Bürosu Soygununda Tutuklu Memurun Çarpıcı İfadesi Ortaya Çıktı

Yükleniyor

YAZARLAR