9700,17%-0,48
38,78% 0,00
43,39% -0,03
4021,78% -0,78
6535,31% 0,00
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların iki gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ise vakıf ve devlet üniversitelerinde eğitimin ertelendiğini açıkladı.
Depremin Ardından İstanbul’da Eğitim Durdu
23 Nisan 2025 tarihinde İstanbul’da meydana gelen depremler, sadece vatandaşların günlük yaşamını değil, eğitim hayatını da etkiledi. Artçı sarsıntıların devam etmesi ve olası riskler sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) hızlı kararlar alarak eğitime geçici olarak ara verilmesini kararlaştırdı.
MEB’den 2 Günlük Tatil Kararı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan gecesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Eğitim öğretime iki gün ara verilmiştir. Bu doğrultuda, okullarımız 28 Nisan Pazartesi günü tekrar açılacaktır."
Bu karar, hem öğrencilerin hem de ailelerin güvenliğini sağlamak adına alınmış kritik bir adım olarak değerlendirildi.
Üniversitelerde Dersler Tehir Edildi
YÖK Başkanı Erol Özvar, depremin ardından vakıf ve devlet üniversitelerinde de eğitim öğretimin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Özvar’ın açıklaması şu şekildeydi:
"Yarın ve cuma günü eğitim ve öğretim faaliyetleri tehir edilmiştir."
Bu süreçte üniversitelerin depreme dayanıklılığı ve öğrencilerin güvenliğini sağlama konusundaki önlemleri yeniden gözden geçiriliyor.
Eğitime Ara Verilmesinin Gerekçeleri
Deprem sonrası alınan bu tedbirler, şu gerekçelerle desteklendi:
Eğitime Devam Planı
İki günlük tatilin ardından: