Bakan Tekin'den müjde gibi tatil kararı öğrencileri ve velileri sevindirecek açıklama

Milli eğitim bakanı Yusuf Tekin'den öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren sevindirici tatil kararı açıklaması geldi.

Eğitim 19.09.2023 11:34:00 0
Bakan Tekin

Türkiye genelinde öğretmenler, öğrenciler ve veliler gündeme gelen tatil kararı ile ilgili açıklama bekliyordu. Milli Eğitim Bakanı milyonların beklediği açıklamayı yaptı ve sevindirici haberi verdi.

Aylardır Türkiye'de okulların 4 gün, tatilin ise 3 gün olacağı yönünde haberler ülke kamuoyunu meşgul ediyordu. Okulların 2 gün olan haftasonu tatilinin 3 güne çıkarılacağı, ders yapılan gün sayısının da 5 günden 4 güne indirileceği iddiaları gündemdeydi.

Daha önce yaptığımız haberde bu konuyu Milli Eğitim Bakanlığına sormuş ve MEB'in bu konuda alınmış kararı olmadığı cevabını aldığımızı okurlarımızla paylaşmıştık. Ancak bu haberimizden sonra da yerel ve ulusal medyada 3 gün kararının alınacağı ve bunun da Avrupa ülkelerindeki bazı uygulamalar örnek alınarak uygulanacağı haberleri yer aldı. 

Bakan Tekin Sevindirici Tatil Kararını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığının okulların eğitim günleri ve tatil günleri ile ilgili yeni düzenleme yaparak, 3 gün tatil 4 gün okul uygulaması getireceği ve pilot uygulamanın başlayacağı yönündeki iddialara yönelik soruya Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin son nıktayı koydu.

Bakan Tekin, CNN Turk televizyonunda katıldığı programda Milli Eğitim Bakanlığının böyle bir uygulaması olmadığını ve bu yönde bir çalışma yapılmadığını açıkladı. Bakan Tekin şunları söyledi;

''Okullar 4 güne düşmesi konusunda böyle bir şey yok. Bir baktım sosyal medyaya bir gazete açıklama yapmış Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Öyle bir şey yok.''

Veliler ve Öğrenciler Tatil Kararına Sevindi

Milli Eğitim bakanı yusuf Tekin'in açıkladığı karar velileri ve öğrencileri memnun etti. Zira veliler 3 gün tatliln sorun yaratacağı, iş düzeni kurulu olan velilerin 3 günlük tatil programına hazırlıklı olmadıklarını ve 1 gün çocuklara bakma durumlarının olmadığını sitemize gönderdikleri mesajlarla dile getiriyordu.

Öğrenciler ise 3 gün tatilin çok uzun olacağını, 1 gün fazla tatil süresince yapacak yeni aktivite bulmanın zor olacağını dile getiriyordu. Bakan Tekin'in bu açıklamaları velileri ve öğrencileri memnun etti ve 3 gün tatil iddialarına son noktayı koydu.

Sizler de Milli eğitim bakanı yusuf tekin'in açıklaması ve 3 gün tatil konusundaki düşüncelerinizi yorum kısmına yazarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yorum
Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı? Milli Eğitim Bakanlığı, bir köşe yazısında yer alan “612 bin çocuk okula gitmiyor” iddiasının hatalı hesaplamalara dayandığını belirterek, resmi verilerle kamuoyunu bilgilendirdi.
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.