Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,79% 0,15
  • EURO

    50,17% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5989,27% 0,58
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Bakan Osman Aşkın Bak, İstanbul Gençlik Oyunları Lansmanı'na katıldı:

-'Biz gençlerimizin emrindeyiz. Her zaman onların yanındayız' - 'Bakanlık olarak en büyük hedefimiz bağımlılıkla, uyuşturucuyla mücadele'

Spor 21.09.2023 13:27:09 0
Bakan Osman Aşkın Bak, İstanbul Gençlik Oyunları Lansmanı

İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Gençlik Oyunları Lansmanı'na katıldı.

Başakşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen programda, Bakan Bak'ın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve davetliler yer aldı.

Programda konuşan Bakan Bak, İstanbul Gençlik Oyunları'nın destekçisi olarak daha da büyümesini arzu ettiğini belirterek, "Başlangıcından bu yana büyüyen ve gelişen bu projenin her zaman yanındayız. Bu proje gençlerimizin dayanışmasını, iletişimini, çevreye olan duyarlılıklarını ve sorumluklarını artırıyor. Burada güzel bir enerji var. İstanbul Gençlik Oyunları’na geçen yıl 155 bin genç katılım sağladı. Bu güçlü bir organizasyon olduğu anlamına geliyor. Bu yılki hedef 200 bin gence ulaşmak." diye konuştu.

Bütün tesislerin gençlerin hizmetinde olduğunu vurgulayan Bakan Bak, "Biz gençlerimizin emrindeyiz. Her zaman onların yanındayız. Türkiye genç nüfusa sahip güçlü bir ülke. Gençlik ve spor olarak çok şanslıyız. Cumhurbaşkanımız sporun içerisinden gelen birisi. Sporun ve gençlerin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilen birisi. Gençlerimiz sporu çok seviyor ve sporla iç içe. Spor ve tesis altyapımız çok güçlü. Avrupa’nın en genç tesislerine sahibiz. Bu da bizi ön plana çıkarıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık olarak Türkiye genelinde belediyelerle beraber spor tesisleri açtıklarını dile getiren Bakan Bak, şu ifadeleri kullandı:

"Ailelerimiz gençlerimizi spor tesislerine getirmeli. Bütün spor tesisleri gençlerimizin emrinde. Altyapımız buna hazır. Bakanlık olarak en büyük hedefimiz bağımlılıkla, uyuşturucuyla mücadele. İşte burada en önemli unsur spor. Özellikle okullardaki sporun yayılması için valiliğimiz, belediyelerimiz, yetkililerimiz yoğun mesai harcıyor. Ailelerimize sesleniyorum. Gençlerimizle konuşun, onlarla ilgilenin ve onları spor salonlarına, yüzme havuzlarına ve futbol sahalarına getirin. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması için her zaman emrinizdeyiz."

İstanbul Valisi Davut Gül ise konuşmasında, "İnanıyorum ki bakanlığımız öncülüğünde bugünümüz dünden, yarınımız ise bugünümüzden daha güzel olacak." dedi.

Lansmanda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise İstanbul Gençlik Oyunları'nda, bu yıl 4 farklı kategoride ve 34 branşta gerçekleştirilecek müsabakalara yaklaşık 200 bin gencin katılmasını beklediklerini söyledi.

İstanbul Gençlik Oyunları’nda kayıtlar 25 Eylül’den itibaren yapılacak. Büyük bir heyecana ve mücadeleye sahne olacak oyunlar ise 9 Ekim’de başlayacak.

Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.