Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,03
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5990,19% 0,47
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Bakan Göktaş, 'Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu Komisyonlar Toplantısı'nda konuştu:

- 'Bilim Kurulumuzdan temel beklentimiz, aile yapısının güçlendirilmesi, kadın refahının artırılması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususlarında yeni öneriler getirmesidir. Ayrıca çocuk, engelli ve yaşlı hizmetlerimizin geliştiri

Genel 27.06.2024 12:04:41 0
Bakan Göktaş,

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık bünyesindeki Bilim Kurulundan temel beklentilerinin aile yapısının güçlendirilmesi, kadın refahının artırılması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususlarında yeni öneriler getirmesi olduğunu belirterek, "Ayrıca çocuk, engelli ve yaşlı hizmetlerimizin geliştirilmesi hususunda yürüttüğümüz çalışmalarda sizlerden özel destek istiyoruz." dedi.

Göktaş, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde düzenlenen, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu Komisyonlar Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak politikalarını her daim bilimsel temel üzerine inşa ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin temel taşı olan aile yapısının korunması ve güçlendirilmesinde attıkları adımların kaynağının bilim olduğunu dile getiren Göktaş, çocukların iyilik halini önceleyen faaliyetleri bilimsel yöntemlere dayalı uygulamalarla yürüttüklerini söyledi.

Engelli ve yaşlı hizmetlerini daha ileri seviyelere taşımak için ana kaynaklarının bilimsel araştırmalar olduğuna işaret eden Göktaş, "Bilimsel çalışmaları, yürüttüğümüz sosyal politikalarda en önemli rehberlerimizden biri olarak görüyoruz. Çünkü bilim, bizlere toplumun ihtiyaçlarını en doğru yoldan edinebilme şansı sunuyor. Bu amaçla yürüttüğümüz çalışmalarla hem hizmetlerimizin etkinliği artıyor hem de gelecekteki politikalarımız için sağlam bir zemin oluşturuyor." diye konuştu.

Göktaş, çalışmaları daha planlı ve kurumsal düzeyde yürütmek için 2023 Kasım ayında Bilim Kurulunu oluşturduklarını hatırlattı.

Akademisyenlerin sahip olduğu birikimin sağlam ve yenilikçi çözümler üretmede kilit rol oynayacağını ifade eden Göktaş, hayata geçirecekleri yeni uygulamaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuna hizmet edeceğine inandığını vurguladı.

- "4 ana hizmet alanına yönelik çalışmalar yürütmek üzere komisyonlar oluşturduk"

Göktaş, Bilim Kurulunun, geçen yıldan bugüne politikaların yer aldığı strateji belgelerinin hazırlanmasından Çocuk Zirvesi'ne, Aile Şurası'ndan TÜBİTAK ile yürütülen araştırma projelerine kadar pek çok çalışmada destek olduğunu söyledi.

Bilim Kurulu bünyesinde 4 ana hizmet alanına yönelik çalışmalar yürütmek üzere komisyonlar oluşturduklarını aktaran Göktaş, aile ve toplum, çocuk, kadının güçlendirilmesi, engelli ve yaşlı komisyonlarının kendi ihtisas alanlarında önemli çalışmalar ortaya koyacağına inandığına işaret etti.

Bakan Göktaş, şöyle devam etti:

"Komisyonlarımız tarafından yürütülecek kadına yönelik dijital şiddetle mücadele, çocuklara yönelik risklerin değerlendirilmesi ve alınacak önlemler, Türkiye'de düşen doğurganlık hızına ilişkin faktörler ve önerilerin değerlendirilmesi, dijital çağın aile kurumuna yönelik ortaya çıkardığı risklerin ele alınması, engelli bireylere yönelik sosyal hizmet uygulamaları, yeni politika ve model önerileri bu başlıklardan sadece birkaçını oluşturuyor. Bilim Kurulumuzdan temel beklentimiz, bu çalışma alanlarında mevcut projelerimizi ve çalışmalarımızı geliştirmeleridir. 81 ilimizin farklı ihtiyaç ve özelliklerini göz önünde bulundurarak yeni projeler üretmeleridir. Aile yapısının güçlendirilmesi, kadın refahının artırılması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususlarında yeni öneriler getirmesidir. Ayrıca çocuk, engelli ve yaşlı hizmetlerimizin geliştirilmesi hususunda yürüttüğümüz çalışmalarda sizlerden özel destek istiyoruz. Ve son olarak, güncel ve güvenilir kaynak olacak bir rapor hazırlanmasının özellikle önemli olduğunu vurgulamak istiyorum."

- "Kendi alanlarında yetkin bilim insanlarının iştirakiyle iki gün toplantılar sürecek"

Göktaş, komisyonlarda sosyal hizmet, psikoloji, iletişim, çocuk gelişimi, eğitim, hukuk, kamu yönetimi başta olmak üzere farklı alanlarda araştırmalar yapan akademisyenler ve ilgili genel müdürlükler bulunduğunu aktardı.

Kendi alanlarında son derece yetkin bilim insanlarının iştirakiyle iki gün sürecek toplantılar gerçekleştireceklerini anlatan Göktaş, Bakanlık olarak yürüttükleri sosyal politikaları bilimsel açıdan değerlendireceklerini, faaliyetlerin toplumsal yansımalarını inceleyerek pratik adımlar atacaklarını dile getirdi.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden de üniversite olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı rehberliğinde sanatın iyileştirici gücünü kullanarak çocuk, genç, yaşlı, engelli ve kadınlara yönelik birtakım çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Toplantıya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcıları Zafer Tarıkdaroğlu, Sevim Sayım Madak, Leman Yenigün ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Yorum

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Bakan Işıkhan Tarih Vererek Duyurdu! Yeni Yıl Zammı İçin Geri Sayım Başladı!

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik İçin Maaş Dengesi Sinyali: Bakan Yerlikaya Açıkladı

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.