Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5941,79% -0,35
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Avusturya'da 'Dünya Kahvaltı Günü' vesilesiyle düzenlenen iki etkinlikte Türk kahvaltısı tanıtıldı

Genel 2.06.2024 16:36:06 0
Avusturya

VİYANA (AA) - Avusturya'da Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği ve Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilciliği tarafından "Dünya Kahvaltı Günü" dolayısıyla Türk kahvaltısının tanıtıldığı iki etkinlik düzenlendi.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un himayesindeki ilk program, ulusal basın temsilcileri, diplomat ve siyasetçilere yönelik yapıldı.

Türk işletmesinde düzenlenen programda konuşan Büyükelçi Ceyhun, Türk kahvaltısının dünya çapındaki marka değerinin artırılması ve Türkiye'nin zengin gastronomi kültürünün tanıtılması amacıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında haziranın ilk pazar günü çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini söyledi.

Ceyhun, "Ülkemizin gastronomi alanındaki zenginliği turizm potansiyelini de artırıyor. Kahvaltı kültürü bu zenginliğin önemli bir parçası. Her yıl daha fazla Avusturyalı turistin Türkiye'yi ziyaret etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu tarz tanıtım etkinliklerinin turizm alanında da katkı sağladığına inanıyorum." diye konuştu.

Etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabı da konuklara tanıtıldı.

- BM diplomatlarına Türk kahvaltısı

Türk kahvaltısı çeşitlerinin tanıtıldığı ikinci program, Türkiye'nin BM Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Eler ve eşi Ayten Eler'in ev sahipliğinde temsilcilik konutunda gerçekleştirildi.

Programa BM Viyana Ofisi Direktörü ve Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) Başkanı Ghada Fathi Waly, eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı emekli Büyükelçi Ertuğrul Apakan'ın yanı sıra ABD, Kanada, Arjantin, Bangladeş, Katar, Kenya, Namibya, Endonezya, Cezayir, Paraguay, Finlandiya ve Japonya gibi ülkelerin büyükelçileri ve eşleri katıldı.

Büyükelçi Eler, Dünya Kahvaltı Günü kapsamında haziran ayının ilk pazar gününde Türk kültürünün önemli unsurlarından, zengin çeşitliliğe sahip Türk kahvaltısına ait tatları daha geniş kitlelere tanıtmayı hedeflediklerini, bunun Dünya Kahvaltı Günü'ne evrilmesi için tanıtım faaliyetlerinin sürdüğünü ifade etti.

Kahvaltının Türk kültüründeki önemine işaret eden Eler, klasik bir öğünden ziyade, aile bireylerinin, yakınların, dost ve arkadaşların bir araya geldiği sosyal etkinlik niteliğinde olduğunu, bu açıdan geçen yılki gibi bu yıl da Türk Kahvaltı Günü'nün Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı'nın hemen öncesine rastlaması dolayısıyla Viyana'da son diplomatik temaslara da olanak sağladığını dile getirdi.

Etkinlikte Ayten Eler de davetlilere ikram edilen lezzetlere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Yorum

2026 Bütçesinde "Kariyer" Makası: Seyyanen Zam Maddesi Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.