Avrupalı liderler Kosova'nın bağımsızlık yıl dönümünü kutladı

Avrupalı liderler Kosova'nın bağımsızlık yıl dönümünü kutladı

Dünya 17.02.2024 01:02:00 0
Avrupalı liderler Kosova

PRİŞTİNE (AA) - Avrupa ülkelerinin liderleri, Kosova'nın bağımsızlık yıl dönümü vesilesiyle Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’ye tebrik mesajları gönderdi.

Kosova Cumhurbaşkanlığı, Osmani'ye Avrupa ülkelerinin liderlerinden gelen tebrik mesajlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tebrik mektubunda, Kosova’nın bağımsızlık ilanından bu yana kaydettiği “etkileyici ilerlemeyi” memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Macron, Kosova’nın yerinin Avrupa Birliği’nde (AB) olacağına vurgu yaparken, hukukun üstünlüğü ve ülkenin ekonomik kalkınmasını güçlendirecek reformları sürdürmeye teşvik ettiklerini belirtti.

Mektubunda Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog sürecine de değinen Macron, Kosova'nın Avrupa yolunda ilerlemesini sağlayacak gerekli cesur kararları alacağını umduğunu sözlerine ekledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier da Osmani’ye gönderdiği telgrafta, Kosova’nın özellikle Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaştan sonra demokratik değerlere olan açık bağlılığı, ülkenin Avrupa değerleri topluluğundaki yerinin altını çizdiğini ifade etti.

Kosova’nın büyük görevlerle karşı karşıya olduğunu belirten Steinmeier, “Hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi, yolsuzluk ve organize suçla mücadele, ekonominin daha da güçlendirilmesi, AB'ye yakınlaşmanın hızlandırılması açısından hayati önem taşımaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

İngiltere Kralı 3. Charles de kutlama mektubunda, iki ülkenin gelecek nesillere fayda sağlayacak önemli küresel konularda yakın işbirliği içinde çalışmaya gelecek yıllarda devam etmesini umduğunu belirtti.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj da gönderdikleri mesajlarla Kosova’nın bağımsızlık yıl dönümünü kutladı.

Kosova, 17 Şubat 2008'de Sırbistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etti.

Yorum
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Ris Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.