Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

'Avrupa Yazılım Mimarisi Konferansı' Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek

Dünyanın en iyi 5 uluslararası yazılım mühendisliği konferanslarından biri olarak nitelenen 'Avrupa Yazılım Mimarisi Konferansı'nın (European Conference on Software Architecture-ECSA) 17'ncisi, bu yıl Yeditepe Üniversitesi’nde, 18-22 Eylü

Ekonomi 6.09.2023 10:14:00 0

İSTANBUL (AA) - Dünyanın en iyi 5 uluslararası yazılım mühendisliği konferanslarından biri olarak nitelenen 'Avrupa Yazılım Mimarisi Konferansı'nın (European Conference on Software Architecture-ECSA) 17'ncisi, bu yıl Yeditepe Üniversitesi’nde, 18-22 Eylül'de düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, yazılım mühendisliği alanında çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek konferansta bir araya gelecek. Yeditepe Üniversitesi konferansla, dünyada yazılım mühendisliğine yön veren, birçok önemli yaklaşımı ve tekniği ortaya koymuş olan 80'den fazla bilim insanı ve araştırmacıyı ağırlayacak.

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mert Özkaya'nın organizasyon başkanlığında gerçekleşecek konferansta, yazılım mühendisliği tüm yönleriyle ele alınacak. Sürdürülebilir ve ölçeklenebilir yazılımların geliştirilmesi, yazılım mimarisinin önemi ve mimari-merkezli yazılım geliştirme, yazılım soyutlama teknikleri, kod yazmadan yazılım geliştirme, gereksinimleri sağlayan kaliteli yazılım geliştirme gibi konulara odaklanan konferansta, yazılım mühendisliğinin önemli konularında eğitim seminerleri düzenlenecek, çeşitli çalıştaylar gerçekleştirilecek ve dünyaca ünlü hakemler tarafından kabul gören çeşitli bilimsel yayınlar uzman araştırmacılar tarafından sunulacak.

Verilen bilgiye göre, konferansta dünyaca ünlü Fransız IRISA Bilgisayar Bilimleri Araştırma Enstitüsü’nde yazılım mimarisi araştırma grubunu yöneten Prof. Dr. Flavio Oquendo, İsveç Chalmers Teknoloji Üniversitesi ve Finlandiya Lappeenranta Lahti edeus Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Birgit Penzenstadler ile Amadeus Fransa’nın Mühendislik Hizmetleri Kalitesinden Sorumlu Direktörü Virginie Corraze’in de aralarında bulunduğu 22 farklı ülkeden bilim insanları ve araştırmacılar yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Mert Özkaya, 'Konferans ile Yeditepe Üniversitesi’nin ülkemiz yazılım mühendisliği araştırma merkez üssü olma hedefine yaklaşması ve Yeditepe’de yürütülen ve ülkemiz için kritik öneme sahip kaliteli, sürdürülebilir yazılım sistemlerinin en ekonomik şekilde geliştirilmesi üzerine aktif araştırmaların hız kazanması sağlanacaktır.' ifadelerini kullandı.

Konferansla ilgili ayrıntılı bilgiye web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Yorum

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.