Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Avrupa Basınından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Övgüler

Türkiye'nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen esir takası, Avrupa basınında geniş yer aldı.

Dünya 23.09.2022 11:41:35 0
Avrupa Basınından Cumhurbaşkanı Erdoğan

İngiliz The Independent, Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takasını, 'İngilizler, Rusya ile mahkum takasının ardından eve döndü' başlığıyla verdi.

Haberde, esir takasının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi ve doğu Ukrayna'nın bazı bölgelerini ilhak etme planlarını açıklamasından bir gün sonra geldiği aktarıldı.

Esir takasını, 'Ukrayna'da büyük mahkum takası memnuniyetle karşılandı' başlığıyla gören BBC, 'Rusya ile Ukrayna, Azov Taburu üyeleri de dahil olmak üzere yaklaşık 300 kişiyi kapsayan beklenmedik bir mahkum takası yaptı.' ifadeleriyle sundu.

The Guardian gazetesi, gelişmeyi 'en büyük esir takası' olarak tanımladı. Haberde, 'Takas, Türkiye'nin arabuluculuğu sonrasında geldi ve müzakereler sıkı bir gizlilik içinde yürütüldü.' ifadelerine yer verildi..

HOLLANDA

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'taki haberde, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başından bu yana en büyük esir değişiminin Türkiye'nin arabuluculuğunda gerçekleştiği belirtildi.

Haberde, anlaşma kapsamında, Ukrayna'nın Azov taburundan 5 komutanın savaş bitene kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Türkiye'de kalacağı bilgisine yer verildi.

Hollanda medyasındaki haberlerde, Azov taburundan komutan Sviatoslav Palamar'ın Ankara'da telefonla konuştuğu görüntüler de kullanıldı.

BELİKA


Belçika'nın De Morgen gazetesi, Ukraynalı kamu yayıncısı Suspline'a dayandırdığı haberinde, Ukrayna'nın kuzeyindeki Chernihiv şehri yakınlarında gerçekleşen değişimin 'Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki 'kişisel anlaşmaların' sonucu' olduğu belirtildi.

İSVİRE

Blick gazetesi, İsviçre resmi haber ajansı SDA'yı kaynak gösterdiği haberinde, 'Türkiye arabuluculuk etti: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, takasa Türkiye'nin aracılık ettiğini söyledi. Erdoğan, anlaşmayı Ukrayna'daki savaşı sona erdirmeye yönelik 'önemli bir adım' olarak nitelendirdi.' ifadelerini kullandı.


İSPANYA

İspanya'da La Vanguardia gazetesi, 'Ukrayna ve Rusya, Türk ve Suudi arabuluculuğuyla en büyük tutuklu değişimini gerçekleştiriyor' derken, El Pais, 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50'den fazla Rus mahkumun da yararlandığı mübadelenin başarılı şekilde devam etmesi için tarafların yakınlaşmasına yardımcı oldu.' ifadelerine yer verdi.

Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 200 savaş esirinin mübadele edildiği duyurulmuştu.

Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye'nin arabuluculuğunda gerçekleşen esir mübadelesinin savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu belirtmişti

 

Yorum

1200 Saatlik Dev Maraton: Öğretmen Adaylarını Bekleyen "Hazırlık Eğitimi"nin Şifreleri.

ÖSYM'den Yıl Sonu Finali: 5 Oturumda Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Takviminde "Vergi" Freni: Ödemeler Öne Çekildi, Kesintiler Arttı!

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.