Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,03
  • EURO

    50,28% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5961,07% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Astsubay maaşına 10000 puan, ek gösterge 8.000TL artış teklifi TBMM’de görüşüldü

Astsubay maaşına 10000 puan, ek gösterge 8.000TL artış teklifi TBMM’de görüşüldü

Genel 12.06.2024 12:39:00 0
Astsubay maaşına 10000 puan, ek gösterge 8.000TL artış teklifi TBMM’de görüşüldü

Astsubayların maaşına 10000 puan, ek gösterge 8.000TL artış teklifi TBMM’de görüşüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mensubu Astsubay maaşlarına 10.000 puanlık gösterge 8.000TL artış TBMM’de görüşüldü. Milletvekilleri ve Akar, astsubay ve TSK personelinin maaşı ve özlük hakları ile ilgili açıklama yaptı.
Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar:

'Başta emekli astsubay, kıdemli başçavuşlar ile kıdemli binbaşılar olmak üzere, özlük haklarının iyileştirilmesi maalesef bu aşamada mümkün olamamıştır. Ancak emekli muvazzaf personelimizin her türlü övgü, ödül ve desteğe layık olduğu bilinciyle, mesleki tazminatlar hususunun yakın takipçisi olduğumuz bilinmelidir' dedi. 

CEYLAN: 'TEKLİFTE EKSİKLİKLER VAR'

TBMM’ye sunulan teklifin tümü üzerindeki görüşmelerde Cumhuriyet Halk Partisi CHP Grubu adına Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan;

 'Bu kanun teklifi, yine alelacele hazırlanmış, askeriye için önemli pek çok konunun yer almadığı bir teklif olarak karşımızda. Çok önemli bir eksiklik olarak gördüğümüz askeri sağlık sistemine yine yer verilmemiş mesela... Yine, bir önemli konu, askeri yargı sistemindeki bozulma da bu kanun teklifinde yer almamakta... Bir önemli konu başlığımız da askeri eğitim sistemi. 15 Temmuz sonrası askeri liseler kapatılarak askeri okullara sadece sivil liselerden öğrenci alımına başlanmıştır. Bu kanun teklifinde bütün bu konular yer almazken personel özlük haklarıyla ilgili bazı düzenlemeler görmekteyiz ama bu düzenlemelerde de eksiklikler bulunmakta' ifadelerini kullandı.

AKAR 'MAALESEF BU AŞAMADA MÜMKÜN OLAMADI'

Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti grubu adına söz alan Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Savunma Komisyonu, çalışmalara katılan tüm vekillere teşekkür etti.  

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, şunları söyledi:

- Şunu da yeri gelmişken ifade etmek isterim ki başta emekli astsubay, kıdemli başçavuşlar ile kıdemli binbaşılar olmak üzere, özlük haklarının iyileştirilmesi maalesef bu aşamada mümkün olamamıştır. Ancak emekli muvazzaf personelimizin her türlü övgü, ödül ve desteğe layık olduğu bilinciyle, mesleki tazminatlar hususunun yakın takipçisi olduğumuz bilinmelidir. Sözleşmeli er, uzman erbaş, astsubay, subay, general, amiral ile sivil işçi ve sivil memurlar ve bunların emeklilerinin imkanlarının iyileştirilmesi için her fırsatta gayret gösterdiğimize de lütfen dikkat buyurun.

EMEKLİ ASTSUBAYLARIN 'MAAŞLARI YARIYA DÜŞÜYOR'

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, bu kanun teklifinde emekli astsubayların sorunlarını çözmek noktasında bir adım atılmadığını dile getirdi ve, 

'Astsubaylar emekli olduğunda görevlerindeyken aldıkları maaşın yarısını ancak alabiliyorlar. Bu vatan için türlü zorluklara yıllarca göğüs germiş, gece gündüz demeden elinde silahıyla bu topraklar için çatışmış, çalışmış astsubaylar emekli maaşlarıyla geçinemez hale gelmiş durumda' dedi. 

Askeri hastanelerin de kapatıldığını dilemgetiren Bektaş, 

'Mikrocerrahi, parçalı kırıkları, şarapnel yaraları gibi uzmanlık gerektiren hususların sivil doktorlar tarafından ayaklarına hasta getirilmesine rağmen becerilemediği bir vaka. Askeri doktorların niteliği öncelikle asker olmaları, üstünden kurşun ve şarapnel geçtiği noktada elleri titremeden mikrocerrahi başta olmak üzere bütün ameliyatları yapabilmeleri onların en önemli özellikleri' ifadelerini kullandı. 

MHP'DEN ASKERLE İÇİN İLAVE DÜZENLEME MESAJI  

Milliyetçi Hareket Partisi MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak da rütbesi, ünvanı ve görevi ne olursa olsun tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve emeklilerinin, şehit yakınları ve gazilerin daha müreffeh bir hayat sürdürmeyi hak ettiklerine inandıklarını söyleyen Koçak, 

'Bu çerçevede, TSK mensuplarının ve emeklilerinin, ayrıca şehit aileleri ile gazilerimizin mali ve sosyal haklarına ilişkin ilave düzenlemelerin hayata geçirilebileceği kanaatindeyiz' diye konuştu. 

AK PARTİLİ ÇELEBİ KOMANDO ANDI’NI OKUDU

Diğer taraftan yapışan teklifin 1. bölümü üzerindeki görüşmelerde AK Parti Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ''Biz komandolarımıza ne kadar yakınız anlatayım' diyerek Komando Andı'nı okudu. 

Teklifin görüşmelerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bugün de devam edilecek. Görüşmelerin tamamlanamaması halinde Genel Kurul 7 Haziran Cuma günü de çalışmalarını sürdürecek.

ASTSUBAYLAR 10000 PUAN VE TAZMİNAT İSTİYOR 

TSK’dan Emekli olan astsubaylar, 2001 yılında tüm astsubaylara Kanun Hükmünde Kararname KHK ile verilen ancak kararnamenin süresi dolduğu için günümüzde 8 bin liranın karşılığı olan, yansıtılmamış 10 bin puanlık göstergenin sigortalarına yansıtılmasını ve kendilerine vaat edilen tazminatların ödenmesini talep ediyor.

Yorum

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Bakan Işıkhan Tarih Vererek Duyurdu! Yeni Yıl Zammı İçin Geri Sayım Başladı!

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik İçin Maaş Dengesi Sinyali: Bakan Yerlikaya Açıkladı

MEB Personeline Ödül Şartları Açıklandı: İki Kritik Engel Dikkat Çekiyor

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.