Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

ASELSAN, Mısır havacılık fuarında milli ürünlerle boy gösteriyor

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE iş birliğinde üretilen yerli hava savunma sistemi 'Çelik Kubbe'yi Türkiye'den sonra dost ve müttefik ülkelerde de hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Genel 5.09.2024 15:40:00 0
ASELSAN, Mısır havacılık fuarında milli ürünlerle boy gösteriyor

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE iş birliğinde üretilen yerli hava savunma sistemi 'Çelik Kubbe'yi Türkiye'den sonra dost ve müttefik ülkelerde de hayata geçirmek istediklerini söyledi.

ASELSAN Genel Müdürü Akyol, Mısır’ın İskenderiye şehri yakınında bulunan Uluslararası El Alamein Havaalanında ilk kez düzenlenen Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı’nda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türk savunma sanayisinin önde gelen firmaları olarak Mısır'da havacılık fuarında milli ürünlerle boy gösterdiklerini dile getiren Akyol, 'Bir taraftan da HÜRJET uçağımız burada semalarda Türkiye'nin gururu olarak yerini aldı. Biz de ASELSAN olarak tüm bu gurur kaynağı hava platformlarının elektronik sistemlerini ve faydalı yüklerini sağlayan şirketiz. HÜRJET uçağındaki aviyonikler, üzerine gelebilecek radarlar, haberleşme sistemleri, optik sistemler, güdüm kitleri gibi önemli bileşenleri, elektronik sistemleri sağlayan firmayız.' ifadelerini kullandı.

- 'Çelik Kubbe' tanıtıldı

Akyol, 'Uluslararası arenaya, gerek Mısır’daki paydaşlarımıza, gerek bölgedeki arenaya artık bu geldiğimiz seviyedeki ürünlerimizi göstermek, yeni iş birliklerine kapı aralamak ve Türkiye-Mısır ilişkilerinde ortaya çıkan bu pozitif atmosfere yeni başlatacağımız iş birliği imkanlarıyla katkı sağlamak için buradayız.' diye konuştu.

ASELSAN'ın uluslararası arenadaki büyüme stratejisini ihracat üzerine kurduğunu ve bunu destekleyen bir vizyonla yoluna devam ettiğini aktaran Akyol, hava platformlarına sundukları çözümlerle beraber 'Çelik Kubbe' hava savunma sistemini de uluslararası arenada sergileme imkanı bulduklarını kaydetti.

Hava savunma sisteminin önemine değinen Akyol, şöyle devam etti:

'Uzun yıllardır değişik bileşenlerine yatırım yaptığımız, radarlarından komuta kontrolüne, haberleşme sistemlerinden dost düşman tanıma sistemlerine, İHA önleme sistemlerinden alçak, orta ve yüksek irtifa hava savunma sistemlerine kadar birçok bileşenini artık geliştirdiğimiz ve bunların hepsini bir araya getirerek Çelik Kubbe altında toparladığımız, artık Türkiye için önemli bir proje haline gelen Çelik Kubbe'yi de burada paydaşlarımızla buluşturma imkanı bulduk.'

Akyol, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE iş birliğinde üretilen yerli hava savunma sistemi 'Çelik Kubbe'yi Türkiye'den sonra dost ve müttefik ülkelerde de hayata geçirmek istediklerini belirtti.

ASELSAN'ın geçen yıl dünya savunma sanayii firmaları listesinde 42. sıraya yükselmeyi başardığını ve dünyada en hızlı büyüyen 10 savunma sanayi şirketinden biri olduklarını ifade eden Akyol,'Bu anlayışla bir taraftan oyun değiştirici teknolojileri geliştirmeye devam ederken diğer taraftan da uluslararası iş birliği odağıyla dünyanın her yerinde büyümeye devam edeceğiz. Bizi destekleyen milletimize, devletimize teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Yorum

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.