Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,00
  • EURO

    50,19% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5953,41% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

ASELSAN, Azerbaycan'la ortak üretim yapacak

- ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol: - 'ASELSAN'ın binlerce ürünü Azerbaycan'ın güvenlik birimlerinde ve sivil ünitelerinde kullanılmaktadır. Buradaki şirketimizi büyütüyoruz ve artık yerel partnerlerle ortak üretimi konuşuyoruz. Önüm?

Genel 25.09.2024 11:00:41 0
ASELSAN, Azerbaycan

BAKÜ (AA) - RUSLAN REHİMOV - ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ASELSAN ürünlerinin Azerbaycan'ın güvenlik birimlerinde ve sivil ünitelerinde kullanıldığını bildirerek, "Buradaki şirketimizi büyütüyoruz ve artık yerel partnerlerle ortak üretimi konuşuyoruz. Önümüzdeki dönemde ASELSAN ürünlerinin bir kısmının Bakü'de üretildiğini ve dünyaya sunulduğunu göreceksiniz." dedi.

Bakü'de düzenlenen 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı'na (ADEX 2024) katılan Akyol, ASELSAN'ın Azerbaycan'daki faaliyetlerini ve global hedeflerini AA muhabirine değerlendirdi.

Akyol, ASELSAN'ın ilk uluslararası birimini 1990'lı yıllarda Bakü'de açtığını ve Sovyetler sonrasındaki bağımsızlık döneminde Azerbaycan'daki ilk uluslararası firmalardan biri olduklarını hatırlattı.

Azerbaycan'da güzel bir geçmişe sahip olduklarını, en zor zamanlarında bu ülkenin yanında olduklarını söyleyen Akyol, "ASELSAN'ın binlerce ürünü Azerbaycan'ın güvenlik birimlerinde ve sivil ünitelerinde kullanılmaktadır. Buradaki şirketimizi büyütüyoruz ve artık yerel partnerlerle ortak üretimi konuşuyoruz. Önümüzdeki dönemde ASELSAN ürünlerinin bir kısmının Bakü'de üretildiğini ve dünyaya sunulduğunu göreceksiniz." bilgisini paylaştı.

- "Hedefimiz dünyada bulunduğumuz noktayı bir üste çıkarmaktır"

Akyol, ASELSAN'ın kuruluşundan beri Türk milletine ihtiyaç duydukları bütün alanlarda milli teknolojiler sunduğunu belirterek, "Önce telsiz üretmekle başladık, sonra savunma elektroniğine geçtik, sonra bunu uluslararası arenaya taşımaya evirdik. Bundan sonraki hedefimiz uluslararası işbirliklerini ve ihracatı arttırarak dünyada bulunduğumuz noktayı bir üste çıkarmaktır. Çoğu mühendis 11 binden fazla çalışanımızla hedefimize adım adım gidiyoruz. Bunu yaparken bir taraftan yeni ürünler çıkartıyoruz bir taraftan geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyoruz, bir taraftan da uluslararası iş birlikleriyle bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. ASELSAN, milletimizin desteğiyle dünyadaki iddiasını giderek artıran oranda geliştirecektir." şeklinde konuştu.

- Türkiye'de 1 milyondan fazla kullanıcı ASELSAN ürünü kullanıyor

İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği çağrı cihazı ve telsiz saldırılarını da değerlendiren Akyol, şunları söyledi:

"Konuştuğumuz tüm ürünlerin altında haberleşme var. Yapay zeka, bütün veriler haberleşebildiği için bu kadar etkilidir. İlan ettiğimiz Çelik Kubbe, arkasındaki haberleşme mimarisi olursa anlam taşıyor. Çağrı cihazı ve telsizlere yapılan saldırı bunun ne kadar fiziki olarak da stratejik olduğunu ortaya koydu. Biz bu işin siber güvenlik ve elektronik harp boyutunu bilerek 50 yıldır bu alana yatırım yapıyoruz. Türkiye'nin güvenlik güçleri, kamu görevlileri ve ihtiyaç duyan bütün kritik birimlerinde ASELSAN'ın 1 milyondan fazla haberleşme sistemi kullanılıyor. Bunların yazılımından donanımına ve üretimine kadar tamamına hakimiz. İhtiyaç duyulan yerlere bunu sağlamaya devam edeceğiz. İçindeki yazılımına, donanımına ve parçalarının değiştirilememesine kadar birçok kontrolü içeren, son derece gelişmiş, son derece güvenli sistemleri kendi ülkemizde 1 milyondan fazla kullanıcımız kullanıyor. Dünyada da dost ve kardeş ülkelere bunu sunuyoruz."

Yorum

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

2026 Bütçesinde "Kariyer" Makası: Seyyanen Zam Maddesi Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.