ASEAN ülkeleri, barış ve istikrarın korunmamasının bölgenin büyümesini sekteye uğratmasından endişeli

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkeleri, barış ve istikrarın korunmamasının bölgenin büyümesini sekteye uğratmasından endişe duyuyor.

Genel 6.09.2023 19:31:00 0
ASEAN ülkeleri, barış ve istikrarın korunmamasının bölgenin büyümesini sekteye uğratmasından endişeli

ANKARA (AA) - Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkeleri, barış ve istikrarın korunmamasının bölgenin büyümesini sekteye uğratmasından endişe duyuyor.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 43. ASEAN Zirvesi marjında düzenlenen 26. ASEAN+3 Zirvesi'nde ASEAN ülkeleri yetkilileri, Çin, Japonya ve Güney Kore liderleri ile bir araya geldi.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, 26. ASEAN+3 Zirvesi'nin açılış konuşmasında, yeşil ekonominin geliştirilmesine odaklanarak yeni işbirliği fırsatlarının yaratılması gerektiğini dile getirdi.

ASEAN'ın Çin, Japonya ve Güney Kore'nin, elektrikli araç batarya ekosisteminin ve ASEAN Hint-Pasifik Forumu'nun geliştirilmesine katkılarını takdirle karşıladığını ifade eden Widodo, bu adımların bölgenin gelişmesinde önemli olduğunu vurguladı.

Widodo, ASEAN'ın, bölgede barış ve istikrarın sağlanmaması durumunda bölgenin büyümesinin sekteye uğrayacağından endişe duyduğunu bildirerek, 'Bu nedenle hepimizi aynı duyguları paylaşmaya, aynı bilince sahip olmaya ve uluslararası hukuka saygı göstermeyi sürdürerek, bölgesel barış ve istikrarı hep birlikte korumaya davet ediyorum.' ifadesini kullandı.

- 11. ASEAN-ABD Zirvesi gerçekleştirildi

ASEAN'ın resmi sitesinden yayımlanan açıklamaya göre, 11. ASEAN-ABD Zirvesi kapsamında ASEAN liderleri, Washington'ı temsilen gelen Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile görüştü.

ASEAN'ın Hint-Pasifik'e bakış açısının geliştirilmesinin önemine işaret edilen görüşmede, ASEAN-ABD Eylem Planı Ekinin (2021-2025) Kapsamlı Stratejik Ortaklığı yansıtacak şekilde somut, anlamlı ve karşılıklı faydaya dayalı olarak uygulanması kararlaştırıldı.

Görüşmede ayrıca, ABD'de bir ASEAN-ABD Merkezi kurulması planından duyulan memnuniyet dile getirildi.

Yorum
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.