14144,23%-0,40
42,71% 0,05
50,20% 0,01
5955,70% 0,79
9603,36% 0,88
2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesi öğretmenler için kritik toplantı tarihi belli oldu. Sene başı öğretmenler kurulu toplantısı 1 Eylül’de yapılacak. Milyonlarca öğrenci için ders zili çalmadan önce, öğretmenler için yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) takvimine göre, 2025-2026 eğitim yılının yol haritasının çizileceği sene başı öğretmenler kurulu toplantısının tarihi belli oldu. Öğretmenler, 1 Eylül Pazartesi günü mesleki çalışmalara başlayarak, yeni döneme dair önemli kararları alacak.
2025-2026 Eğitim Yılı İçin Geri Sayım Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıkladığı akademik takvime göre yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklar hız kazandı. Yaklaşık iki aylık yaz tatilini tamamlayan öğretmenler, 1 Eylül 2025 Pazartesi günü mesleki çalışmalarla yeniden görevlerine dönecek.
Bu kapsamda, öğretmenlerin yeni dönemde izleyeceği yol haritasını belirlemek amacıyla yapılacak olan sene başı öğretmenler kurulu toplantılarının tarihi de kesinleşti.
MEB takvimine göre, 1 Eylül Pazartesi günü tüm okullarda öğretmenler kurulu toplantısı düzenlenecek. Okul yönetimleri tarafından organize edilecek bu toplantıya tüm öğretmenlerin katılımı zorunlu olacak.
Kurul toplantılarında, yeni eğitim öğretim yılının hedefleri, ders dağılımları, müfredat uygulamaları, öğrenci başarılarını artırmaya yönelik planlamalar ve disiplin süreçleri detaylı şekilde ele alınacak. Alınan kararlar resmi tutanaklarla kayda geçirilecek ve yıl boyunca uygulanacak.
Sene başı öğretmenler kurulu toplantıları, sadece bir formalite değil; okulların akademik, idari ve sosyal açıdan nasıl bir yol izleyeceğini belirleyen kritik görüşmeler olarak öne çıkıyor. Öğretmenlerin fikir ve önerileri doğrultusunda alınan kararlar, öğrencilerin eğitim sürecini doğrudan etkileyecek.
Bu yönüyle, kurul toplantısı hem öğretmenler için mesleki iş birliğini artırma fırsatı sunuyor hem de okulların hedeflerine ulaşması için bir yol haritası oluşturuyor.
1 Eylül itibarıyla öğretmenler, mesleki çalışma programları kapsamında seminerlere ve toplantılara katılacak. Bu süreç, öğrencilerin ders başı yapacağı tarihe kadar devam edecek. Öğrenciler için ders zili ise MEB tarafından açıklanan takvime göre 8 Eylül 2025 Pazartesi günü çalacak.
Yeni eğitim öğretim yılına dair tüm gelişmeler, öğretmenler kurulunda alınacak kararlarla netlik kazanacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.