Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Araç satışı ilanıyla kandırdıkları kişiyi öldüren sanıklar hakkında karar açıklandı

Şırnak'tan Ankara'ya araç almak için gelen Hüseyin Angı'yı öldürdükleri iddiasıyla ikisi tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Genel 15.09.2023 12:40:00 0
Araç satışı ilanıyla kandırdıkları kişiyi öldüren sanıklar hakkında karar açıklandı

ANKARA (AA) - Şırnak'tan Ankara'ya araç almak için gelen Hüseyin Angı'yı öldürdükleri iddiasıyla ikisi tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar İbrahim Ay ve Recep Sarı ile taraf avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklar Kemal Can O, Metehan T, Nazif Y. ve Samet C. ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme başkanı önceki celsede savcının esasa ilişkin mütalaasını sunduğunu hatırlatarak sanıklara savunma yapmaları için söz verdi.

Olay günü tek amacının maktulü dolandırmak olduğunu ileri süren Ay, 'Öldürmek ya da yaralamak gibi bir kastım olmadı. Ailem, eşim ve çocuklarım perişan durumda, çok pişmanım beraatimi talep ediyorum.' dedi.

Tutuklu sanık Sarı, Ay'ın kendisine dolandırıcılık işi olduğunu söylediği, paraya ihtiyacı olduğu için teklifi kabul etmek zorunda kaldığını savundu.

Yaşananlardan pişman olduğunu söyleyen Sarı, şunları söyledi:

'İbrahim bana dolandırıcılık yapacağını söylemişti. Birini öldüreceğini hiç düşünmedim. Terminalden kendisini karşıladık, hesabından kendi hesabımıza para aktaracaktık. Olaydan sonra şoka girdim, yanımda ilk kez biri öldürülmüştü. Olay yerinden kaçmak istedim, başaramadım. Sonra eve gittim. Pişmanım beraatimi istiyorum.'

Avukat beyanının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Ay ve Sarı'yı, 'nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 5'er yıl, 'kişiyi hürriyetten yoksun bırakma' suçundan 6'şar yıl, 'yağmaya teşebbüs' suçundan 8'er yıl ve 'hırsızlık' suçundan 6'şar yıl hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Ayrıca mahkeme, tutuksuz sanıklar Kemal Can O, Metehan T, Nazif Y. ve Samet C'nin üzerlerine atılı tüm suçlardan beraatine karar verdi.

- Olayın geçmişi

İhbar üzerine 23 Mart 2022'de Gölbaşı ilçesi Dikilitaş Göleti yakınındaki sazlık alana giden polisler bir kişinin cesedine ulaşmış, vücuduna 6 kurşun isabet eden kişinin Şırnak'ın Cizre ilçesi nüfusuna kayıtlı Hüseyin Angı olduğu belirlenmişti.

Aile bireylerinin ifadesi doğrultusunda Angı'nın bir internet sitesi üzerinden satışa sunulan aracı almak için Ankara'ya geldiğini tespit eden ekipler, cep telefonu ve internet kayıtları incelenen Angı'nın, olaydan önce ikinci el araba satışı yapılan bir siteye sahte ilan veren İbrahim Ay ile görüştüğünü saptamıştı.

Cinayetle irtibatı bulunduğu iddiasıyla İbrahim Ay, Recep Sarı, Kemal Can O, Metehan T, Nazif Y. ve Samet C. gözaltına alınmış, Ay ve Sarı emniyetteki ifadelerinde cinayeti işlediklerini kabul etmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ay ve Sarı hakkında, 'suç delillerini gizlemek ya da yakalanmamak için insan öldürmek' suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet, 'birden fazla kişiyle yağma', 'silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından da 18 yıldan 39'ar yıla kadar, sanıklar Kemal Can O, Metehan T, Nazif Y. ve Samet C. hakkında ise 'bilişim yoluyla dolandırıcılık' suçundan 4 yıldan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı.

Yorum

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.