Ankara'daki motokurye cinayeti davasında karar açıklandı

- Sanıklardan Halil İbrahim Demirci 'kasten öldürme' suçundan müebbet, Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz de 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı

Genel 27.09.2023 12:39:15 0
Ankara

ANKARA (AA) - Başkentte, trafikte "yol verme" tartışmasında motokurye Samet Özgül'ün bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci ile tutuksuz sanıklar Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz katıldı. Maktul Samet Özgül'ün ailesi ve arkadaşları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Yargılanmanın biteceğini, dosyanın karara bağlanacağını belirten mahkeme başkanı, sanıklara son sözlerini sordu.

Tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci, yaşanan olaydan ötürü pişmanlığını dile getirerek "Ben hayatım boyunca pişman olmadığım kadar pişmanım. Bir annenin evladının ölümüne vesile oldum. Bir babanın oğlunun ölümüne vesile oldum. Bir kardeşin ölümüne vesile oldum. Pişmanım." diye konuştu.

Mustafa Demirci de "Doğum günüm olduğu için oğlumla içki içtik. Bu olay başımıza gelene kadar neşemiz yerindeydi. Çok pişmanım." dedi.

Diğer sanık Açıkgöz de pişman olduğunu belirtti.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci'ye "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Heyet, tutuksuz sanıklar Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz'ü de "kasten öldürmeye yardım etmek" suçundan 12 şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kararla birlikte tutuksuz sanıklar da tutuklandı.

- Olay

Motokurye Samet Özgül, 5 Kasım 2022'de Etlik'te, trafikte yol verme tartışmasında bıçakla yaralanmış, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince başlatılan çalışmayla, Özgül'e bıçakla saldıran Halil İbrahim Demirci ile aynı araçtaki Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklar hakkında "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye yardım" suçlarından dava açmıştı.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.