AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan, 'Anadolu Sohbetleri' programına konuk oldu:

- 'Büyükşehir belediye başkanı adaylarının açıklanması Gazze'de yaşanan olaylardan dolayı ertelendi. Çalışmalarımız biraz gecikti. Aralık ayına da bırakmadan belki büyükşehirleri önceden Sayın Cumhurbaşkanı'mız açıklayabilir'

Genel 7.11.2023 16:34:21 0
AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan,

ANKARA (AA) - AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, büyükşehir belediye başkanı adaylarının açıklanmasının Gazze'de yaşanan olaylardan dolayı ertelendiğini belirterek, "Aralık ayına da bırakmadan belki büyükşehirleri önceden Sayın Cumhurbaşkanı'mız açıklayabilir." dedi.

Özcan, Anadolu Yayıncılar Derneğinin düzenlendiği Anadolu Sohbetleri programına katıldı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yerel seçimlere hazırlandıklarını anlatan Özcan, bu hazırlıklar çerçevesinde de saha raporları, bilimsel veriler, anketler eşliğinde mevcut belediye başkanlarından vatandaşların memnuniyetini, seçmenin kendilerinden beklentilerini ölçtüklerini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, dün "Seçimleri biz büyük oranda kazanacağız" şeklinde açıklaması olduğunu ifade eden Özcan, kendilerindeki veri ve saha raporlarının seçim sonuçlarını öyle göstermediğini söyledi.

Özcan, "AK Parti döneminde biz 30 büyükşehrin arasında 10'uncu sırada devretmişiz Ankara'yı yatırım oranında, hizmet oranında. Şimdi Ankara geçen sene 26'ncı sıraya düştü, bu sene de 27'nci sırada. 'Biz şöyle Cumhuriyetçiyiz, şöyle Atatürkçüyüz' diyorlar. Atatürk'ün göstermiş olduğu hedefler ne, bunların yaptıkları ne?" dedi.

- "Bizim derdimiz, isimden ziyade seçmen bizden ne istiyor"

Yerel seçim çalışmalarında aday belirleme süreciyle ilgili de konuşan Özcan, şöyle devam etti:

"Bizim derdimiz, isimden ziyade seçmen bizden ne istiyor, ne bekliyor, AK Parti'den, Cumhur İttifakı'ndan. Aday profili olarak nasıl bir aday görmek istiyor? Bunların şekilleri yaptığımız anketlerde de çıkıyor. Seçmen şunu istiyor, insanlar böyle siyasete çok müdahil olan profil istemiyorlar. Mansur Bey'in önceki anketlerle şimdiki anketlerdeki düşüşe baktığımız zaman da onların anketleriyle bizim anket ve saha raporu örtüşmüş oluyor. Onlar da biliyorlar düşüşün ne kadar olduğunu."

Özcan, belediye başkan adaylığı konusunda AK Parti'de İstanbul ve Ankara'da çok isimlerin olduğunu, yerel dinamikte de isimlerin bulunduğunu dile getirerek, "Vatandaş daha çok yerel bazda, dokunabileceği adaylar istiyor." ifadesini kullandı.

"Adayın Ankaralı olması gerekiyor mu?" şeklindeki soruya Özcan, "Ankette o da çıkıyor." cevabını verdi. Özcan, Ankaralıların, ilçesinin, büyükşehrinin, hükümetinin, Cumhur İttifakı'yla, AK Parti'yle olduğunda "Burada daha büyük senkronizasyon ve hizmet gelir" dediğini aktardı.

"AK Parti'nin Çankaya'ya yönelik özel bir çalışması olacak mı?" sorusu üzerine Özcan, şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı'mızla beraber Çankaya'ya da Yenimahalle'ye de ayrı bir çalışmamız var. Milliyetçi Hareket Partisindeki arkadaşlarımızın heyecanı ve motivasyonu iyi. Milliyetçi Hareket Partisinin gücünü de aldığımız için bizim de onların da uyguladığı metotlar var. Çankaya'da iyi bir zelzele yapıp inşallah bu sefer bir sürpriz yapabiliriz. Yenimahalle'de bu iddiamız daha yüksek."

- "Seçmen daha çok yerel aday istiyor"

Özcan, "Büyükşehir belediyesi için hangi ismin öne çıktığı" sorusunu da, "Turgut Altınok Bey bir açıklama yaptı, potada var. Tek Turgut Bey değil, bizim bütün ilçe belediye başkanlarımız bu işe dahildir." diyerek yanıtladı.

"Adaylık için genel siyasetten ve bakanlar olabilir mi?" sorusunu Özcan, "Anketler dedim ya, seçmen daha çok yerel, yani dokunabileceği aday istiyor." şeklinde cevapladı.

Kim aday olursa olsun seçimleri rahatlıkla kazanabileceklerini ifade eden Özcan, "Bir çalışma programı, plan, disiplin hazır. 15 Aralık'ta açıklandı diyelim, 16'sında belediye başkanı adayımızın yapacağı programlar, ilçe belediyelerimizin yapacağı programlar hepsi hazır." diye konuştu.

Genel Merkezin sahadaki raporları örtüştürdüğünü belirten Özcan, "Büyükşehrin kararını, istişarelerimiz ilçelerimiz, illerimiz yapar. İki merkezin oluşturduğu heyet var. Son nihayetinde Cumhurbaşkanı'mız bu kararı verecek." dedi.

Özcan, büyükşehir belediye başkanı adaylarının açıklanmasının Gazze'deki yaşanan olaylardan dolayı ertelendiğini bildirerek, "Normal şartta aralık ayına sarkıtmadan kasım ayında 30 büyükşehri açıklama durumu vardı. Ama çalışmalarımız biraz gecikti. Aralık ayına da bırakmadan belki büyükşehirleri önceden Sayın Cumhurbaşkanı'mız açıklayabilir." diye konuştu.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.