Afrika Günü, Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen programlarla kutlandı

Genel 25.05.2024 16:44:24 0
Afrika Günü, Türkiye

İSTANBUL (AA) - Afrika Birliğinin 61. kuruluş yıl dönümü ve 25 Mayıs Afrika Günü dolayısıyla Türkiye'nin farklı şehirlerinde sempozyum, kültürel etkinlik ve paneller düzenlendi.

Malatya'da İnönü Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi (İNÜAFAM) tarafından "Uluslararası Afrika Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Sempozyuma, Afrika'dan ve dünyanın farklı ülkelerinden uzmanlar katıldı. İki gün sürecek sempozyumda sunulmak üzere yüzde 57'si yurt dışından olmak üzere toplam 144 bildiri gönderildi.

Öte yandan, İNÜAFAM ve Afrika Çalışmaları Topluluğu, Malatya Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Afrika Günü programı düzenledi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Siyasal ve Sosyal Araştırma ve Uygulama Merkezi (İGUSAM) ise "Küresel Dünyada Afrika" başlığıyla "Uluslararası Afrika Sempozyumu"na ev sahipliği yaptı.

Türkiye'de eğitim alan Afrikalı öğrencilerin kurduğu Africa Without Borders'ın düzenlediği "Sınırsız Afrika Kavramı ve Sorunlu Gençlik" ile "Ubuntu: Bir Felsefenin Ötesi" başlıklı panellerde ise uzmanlar düşüncelerini paylaştı. Etkinlik kapsamında, daha sonra tiyatro gösterimi ve şiir dinletisi yapıldı, ayrıca geleneksel danslar sergilendi.

Afrika Siyasal Araştırmalar Merkezi (AFROSAM) ve Medipol Üniversitesi işbirliğiyle "Afrika Birliği Similasyonu" programında Afrika üzerine düzenlenen panelde ise kıtadaki ticaret, medya, akademi ve sivil toplum üzerine tebliğler sunuldu.

- Ankara'da resepsiyon düzenlendi

Afrika Koordinasyon ve Eğitim Merkezi (AKEM) tarafından iç savaşın devam ettiği Sudan ve Senegal ile ilgili söyleşiler gerçekleştirilirken, Tüm Afrika'nın Dostları Derneğinin (TADD) Ankara'da düzenlediği resepsiyonda Afrika Günü kutlandı.

Resepsiyona, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Thiep, Ankara'da görev yapan diplomatik misyon temsilcileri, siyaset dünyasından isimler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öte yandan, İstanbul'da Rami Kütüphanesi'nde yarın Bab-ı Alem ve Sefire-i Alem uluslararası öğrenci dernekleri ile Ubuntu Afrika Derneği işbirliğiyle sergi, film gösterimi, panel, söyleşi, halk oyunları ve şiir dinletisinden oluşan Afrika Günü programı düzenlenecek.

Yorum
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.