Adana'daki İncirlik Üssü önünde İsrail protesto edildi

- İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım: - 'Öfkemiz çok büyük, tutamıyoruz ama Türkiye elinden geleni yapıyor'

Genel 5.11.2023 17:43:07 0
Adana

ADANA (AA) - Filistin'e destek amacıyla İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde İstanbul'dan yola çıkan "Filistin İçin Özgürlük Konvoyu"nda yer alanlar, Adana'daki İncirlik Üssü önünde İsrail'in Filistin'e saldırılarını protesto etti.

Türkiye'nin farklı illerinden de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşların da destek verdiği konvoyda yer alanlar, ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Üssü Kanat Komutanlığı'nın konuşlu olduğu İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı önünde bir araya geldi.

Grup, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak, saldırıları protesto etti.

Bu sırada gruptaki bazı kişiler İncirlik Üssü'ne girmeye çalışınca polis ekipleri müdahalede bulundu.

Daha sonra konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İncirlik'e masada elleri güçlensin diye geldiklerini söyledi.

Anlaşma yapılarak Gazze'deki kadın ve çocukların buradan çıkarılacağını ifade eden Yıldırım, miting öncesi ve sırasında olay çıkaranların buna engel olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi bunu yapanlar Gazze'deki kadın ve çocukların ölümüne sebep olacaklar. Hiç farkında değiller. Bu nasıl bir aymazlık? Utanmıyor musunuz? Kaç kere size söyledim. Ben burada şunu söylüyorum; öfkemiz çok büyük, tutamıyoruz ama Türkiye elinden geleni yapıyor. Şu anda masada oturuyorlar. İslam dünyası bakın Avrupa'nın, Amerika'nın her yerinde eylemler var. İnşallah bu eylemler artacak."

Konuşması sürerken devam eden olaylara değinen Yıldırım, uyarıda bulunarak bu kişilerin üsse girmeye çalışmaktan vazgeçmesini istedi.

"Polis ile çatışmayın. Polisler en az sizin kadar Gazze konusunda duyarlı." diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bizimle gelen aklıselim olan arkadaşlarla şu anda mesajımızı verdik, aldılar. Amerika bunu gördü ve duydu. Şimdi miting alanından inşallah sessizce ayrılacağız. Çünkü akşama kadar sürecek yeni mesajlarımız vardı. Ama ne yazık ki izin vermediler. Kendilerini tatmin ediyorlar. Şu anda anlaşmayı yapıp inşallah kadın ve çocukları çıkarmak için uğraşacağız."

Yıldırım, kendileriyle İncirlik Üssü önüne gelenlerin alanı terk etmelerini isteyerek, şunları kaydetti:

"Tek söyleyeceğim şey Allah'ın izniyle İslam devletleri şu anda füzelerini inşallah İsrail'e doğru çevirecekler. O noktaya geldik. Cumhurbaşkanı'mız da inşallah gemilerle yardımları organize etme konusunda destek verecek, göreceksiniz. Bizler yeni gemiler satın alıyoruz. Allah'ın izniyle yeni gemiler satın alıyoruz. Hep beraber gideceğiz. İsrail yenildi, Gazze'ye 200 metre bile giremedi. İsrail her gün tanklarını kaybediyor, esir veriyor, askerlerini kaybediyor. Bizler de bu konuda yardımların gitmesi, ateşkesin olup oradan yaralıların, kadın ve çocukların çıkması görevini yerine getiriyoruz. Bizim görevimiz bu. Görevimizi baltalayacak herkes kadın ve çocuklara zarar verir. Kendi kadınlarımız ve çocuklarımız için nasıl iyi hastaneler istiyorsak şu anda Türkiye elinden geleni yapıyor. Masaya oturmuş durumda. Dünyanın gözü burada. Buradan güzel mesajlar verdik. Öfkemizi gösterdik. İnşallah hayırlı olur."

- "Polise taş atanların bizimle ilgisi yoktur"

Yıldırım, polise taş ve şişe atanların kendileriyle hiçbir ilişkisi olmadığını dile getirdi.

Alandakilerin ayrılmasını isteyen Yıldırım, "Polise taş ve herhangi bir şey atanların bizimle ilgisi yoktur. Yazık ediyorsunuz. Şimdi buradan ayrılmazsanız bu işi büyütecekler ve Türkiye'yi bölecekler. Türkiye, şu anda polisiyle, askeriyle bütün birimleriyle Gazze'nin yanında. Birileri başka bir hesap yapıyor. Şimdi ayrılmak üzere ellerinizi kaldırın." dedi.

Miting öncesinde ve sırasında bazı kişiler, taş, şişe ve havai fişek atarak İncirlik Üssü'ne girmek istedi. Polis, üsse girmek isteyenleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ederek engelledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım da konuşması öncesindeki olaylar sırasında biber gazından etkilendi.

Açıklamanın ardından gruptaki bazı kişiler dağılırken, bazılarının üsse girmeye yönelik eylemi sürdü. Olaylar devam edince İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, seslendiği kalabalığın dağılmasını istedi.

Bir süre daha slogan atan grup, ardından dağıldı.

Yorum
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.
Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek Öğretmen yetiştirme sistemi değişti! Eğitim fakültesi mezunları için 12 aylık Milli Eğitim Akademisi eğitimi başlıyor. Atama sayılarındaki düşüş ve yeni modelin tüm detayları burada.
İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AR-GE birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretmen başvurularını almaya hazırlanıyor. Resmi yazıyla duyurulan süreçte başvuru takvimi netleşti.
Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler Millî Eğitim Bakanlığı, ortak sınavlar öncesi öğretmenlere e-Okul üzerinden kritik görevler tanımladı. Sınav tarihleri, not girişleri ve karne takvimi için net tarihler açıklandı.
MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında Millî Eğitim Bakanlığı’nda uzun süredir konuşulan bürokratik dönüşüm yeniden gündemde. Kulislerde, il müdürleri için performans ve sahaya etki odaklı yeni bir sürecin başlayacağı konuşuluyor.
Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak? Memur maaş katsayısına bağlı aile ve çocuk yardımları 2026'da artıyor! Eşi çalışmayan ve iki çocuklu bir memurun sosyal yardım geliri 3.000 TL’ye yaklaşacak. İşte yeni rakamlar!
1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? 1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? İşte Tüm Detaylar
2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri Üç aylar 21 Aralık 2025 Pazar (Bugün) itibarıyla başladı! Diyanet takvimine göre Recep, Şaban ve Ramazan başlangıç tarihlerini ve manevi rehberlik detaylarını hemen keşfedin.
2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı! 2026 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu! Masada %25 ve %32'lik iki güçlü senaryo var. Yeni maaşların 27.630 TL ile 29.000 TL arasında olması ve Aralık sonunda açıklanması bekleniyor.
AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi AÖL 1. dönem sınav sonuçları 20 Ocak 2026'da açıklanacak. Soru ve cevap anahtarları ise 24 Aralık 2025'te MEB üzerinden yayında olacak. İşte puan hesaplama ve sorgulama ekranı!
Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!! Özel okul ücretlerini yeni zam düzenlemesi. Özel okula yeni başlayacak olan öğrenciler için başlangıç sınıflarına zam sınırı getirildi. İşte detaylar:

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.