Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14165,18%-0,12
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

AA'nın Katar Haber Ajansına yönelik 'Yeni Nesil Habercilik ve Multimedya Eğitimi' sona erdi

- Eğitimi tamamlayan QNA'dan 6 basın mensubuna sertifikaları verildi

Genel 6.10.2023 17:03:50 0
AA

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi tarafından Katar Haber Ajansına (QNA) yönelik İstanbul'da düzenlenen "Yeni Nesil Habercilik ve Multimedya Eğitimi" sona erdi.

Ajansın İstanbul Ofisi'nde QNA'dan 6 basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen 6 günlük eğitimin kapanış programında konuşan AA Akademi Müdürü Cihangir İşbilir, eğitimi başarıyla tamamladıklarını belirtti.

İki kurum arasındaki işbirliğini geliştirerek sürdürmeleri gerektiğini dile getiren İşbilir, eğitime katılanların ajansın kapasitesini, birimlerini ve yayınlarını yakından görme fırsatı bulduğunu, bu anlamda işbirliği yapılacak alanları daha iyi belirlenebileceğini, sadece eğitim değil birçok alanda işbirliği yapılabileceğini söyledi.

İşbilir, AA ile QNA arasındaki işbirliğinin giderek güçleneceğini ümit ettiğini dile getirerek, çalışmaların çapını genişletme ve derinleştirme temennisinde bulundu.

Konuşmasının ardından eğitimi başarıyla tamamlayan basın mensuplarına sertifikalarını takdim eden İşbilir, katılımcılara AA'nın Arapça hazırlanan yıllığını da hediye etti.

- "Eğitim bizim için çok faydalı oldu"

Eğitime katılan QNA Spor Haberleri Bölümü Başkan Yardımcısı Ali Mahmoud Salat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim aldıkları her konunun çok önemli ve dikkat çekici olduğunu, başlangıçta haber üzerinde durulduğunu, haberin gazeteciliğin her alanında çok önemli olduğunu belirtti.

Birçok bilgiyi gözden geçirme fırsatı bulduklarını, eğitimde edindikleri bilgilerden ve tecrübelerden istifade edeceklerini kaydeden Salat, "Eğitim bizim için çok faydalı oldu. Öğrendiğimiz yeni şeyler oldu veya hatırladığımız eski bilgiler de oldu. Gönül isterdi ki eğitim süresi biraz daha fazla olsun, daha fazla bilgi, tecrübe kazanalım." diye konuştu.

QNA Dijital İçerik Bölüm Başkanı Mohammed Jassim Al-Hijji, eğitimin çok kapsamlı olduğunu, haber yazımından fotoğraf ve video çekimine kadar bir gazetecinin bilmesi gereken her konuya değinildiğini aktardı.

Eğitimin beklentisinin de üzerinde olduğunu dile getiren Al-Hijji, "Gerek teorik gerek pratik açısından dersler aldık. Sahaya indik, fotoğraf makineleriyle çekim yaptık." ifadelerini kullandı.

- Gazetecilere 14 başlıkta eğitim verildi

Eğitim boyunca "ajans haberciliği", "sosyal medya platformları", "video çekim teknikleri", "sosyal medya içerik planlaması ve tasarımı", "fotoğraf çekim teknikleri", "fotoğraf işleme ve iletim teknikleri", "sosyal medya için tasarım araçları", "görsel tasarımda dil ve estetik unsurlar", "fotoğrafta estetik ve etik", "fotoğrafta özel haber", "etkili iletişim teknikleri", "çalışma analizi ve medya okuryazarlığı", "videoda kurgu" ve "ses montajlama" başlıklarında 14 ders verildi.

"Yeni Nesil Habercilik ve Multimedya Eğitimi"ni tamamlayan QNA'dan basın mensupları, hafta sonu İstanbul'da düzenlenecek kültürel gezi programında da katılacak.

Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.