Bugün, 8 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Mağdur Özel Okul Öğretmenlerinin Sesini Duyurdu: Maaş ve Özlük Hakları Masada!

31 Temmuz’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda, özel okul öğretmenlerinin düşük maaşları ve yetersiz özlük hakları gündeme taşınacak.

Eğitim 21.07.2025 09:43:00 0
 Mağdur Özel Okul Öğretmenlerinin Sesini Duyurdu: Maaş ve Özlük Hakları Masada!

31 Temmuz’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda, özel okul öğretmenlerinin düşük maaşları ve yetersiz özlük hakları gündeme taşınacak. Sendikalar ve işveren temsilcileri, eğitim sektöründeki adaletsizlikleri masaya yatıracak. Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Ankara'ya gerçekleştirdikleri yürüyüşle seslerini duyuran özel okul öğretmenleri için kritik bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başkanlığında, özel okul öğretmen sendikaları ve işveren temsilcileri, 31 Temmuz'da bir araya gelerek öğretmenlerin özlük hakları ve maaş sorunlarını masaya yatıracak. Binlerce öğretmenin umutla beklediği bu toplantıdan, uzun süredir yaşanan mağduriyetlerin giderilmesine yönelik somut adımlar çıkması bekleniyor. İşte toplantının detayları ve öğretmenlerin beklentileri...

Özel Okul Öğretmenlerinin Maaş ve Özlük Hakları İçin Kritik Zirve: 31 Temmuz'da Toplanıyorlar!

Türkiye'nin dört bir yanından gelerek hak arayışlarını Ankara'ya yürüyerek duyuran özel okul öğretmenlerinin mücadelesi sonuç verdi. Yıllardır süregelen düşük maaş ve yetersiz özlük hakları sorunlarıyla gündeme gelen özel okul öğretmenlerinin talepleri, nihayet yetkililer tarafından masaya yatırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın öncülüğünde, özel okul öğretmen sendikaları ve işveren temsilcileri, öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetleri görüşmek üzere 31 Temmuz'da kritik bir toplantıda bir araya gelecek.

Mezun Fazlalığı ve Özel Okullardaki Düşük Maaş Gerçeği

Üniversitelerin her yıl binlerce öğretmen mezun etmesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki atama kontenjanlarının sınırlı olması nedeniyle bu öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun özel okullarda çalışma arayışına yönelmesine sebep olmaktadır. Ancak sektördeki bu yoğun arz, özel okulların yıllık gelirlerinin çok düşük bir kısmını öğretmenlerin maaşlarına ayırmasına ve ne yazık ki birçok öğretmenin asgari ücretin bile altında bir maaşla çalışmak zorunda kalmasına yol açmaktadır. Bu durum, eğitim fakültesi mezunlarının mesleki motivasyonlarını olumsuz etkilerken, yaşam standartlarını da düşürmektedir.

 

Ankara Yürüyüşü Ses Getirdi: Beklentiler Özlük Haklarının İyileştirilmesi Yönünde

Özel okul öğretmenleri, içinde bulundukları bu olumsuz koşullara dikkat çekmek ve seslerini yetkililere duyurabilmek amacıyla geçtiğimiz günlerde Ankara'ya önemli bir yürüyüş gerçekleştirmişlerdi. Bu eylem, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, öğretmenlerin yaşadığı sorunların ciddiyetini bir kez daha gündeme taşıdı.

Yürüyüşün ardından gelen bu toplantı kararı, öğretmenler cephesinde büyük bir umut yarattı. 31 Temmuz tarihinde düzenlenecek olan bu önemli toplantıda, özel okul öğretmenlerinin özlük haklarının kapsamlı bir şekilde iyileştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve somut adımların atılması bekleniyor. Toplantının ana gündem maddeleri arasında; maaşların yasal bir tabana oturtulması, sigorta primlerinin gerçek kazanç üzerinden yatırılması, mesleki güvence ve işten çıkarılma koşullarının düzenlenmesi gibi konuların yer alması öngörülüyor.

Bu zirve, özel okul öğretmenlerinin çalışma koşullarını ve ekonomik refahlarını doğrudan etkileyecek olması nedeniyle hem eğitim camiası hem de kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Toplantıdan çıkacak kararların, binlerce öğretmenin geleceği üzerinde belirleyici bir rol oynaması bekleniyor.

Özel Okul Öğretmenleri Hakları İçin Toplanıyor: 31 Temmuz'da Kritik Zirve

Türkiye’nin farklı illerinden yürüyerek Ankara’ya gelen özel okul öğretmenlerinin sesine kulak veriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başkanlığında 31 Temmuz’da düzenlenecek toplantıda, öğretmen maaşları ve özlük hakları masaya yatırılacak.

Her yıl üniversitelerden mezun olan binlerce öğretmen, devlet kadrolarına giremedikleri için özel okullarda düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalıyor. Eğitim kurumları ise yıllık gelirlerinin yalnızca küçük bir bölümünü öğretmen maaşlarına ayırıyor. Birçok öğretmen, asgari ücretin bile altında kalan maaşlarla yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Bu adaletsizliğe tepki gösteren öğretmenler, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya yürüyerek dikkat çekici bir eylem gerçekleştirmişti. Şimdi, sendikalar ve işveren temsilcileri Çalışma Bakanlığı çatısı altında bir araya gelerek çözüm arayacak. Toplantının amacı; özlük haklarının yeniden düzenlenmesi, maaşların mesleğin onuruna yakışacak şekilde revize edilmesi ve özel eğitim sektöründe çalışma koşullarının iyileştirilmesi.

Söz konusu zirveden, öğretmenlerin beklentisi oldukça net: alın terinin karşılığını almak ve sosyal güvenceye kavuşmak. Toplantı, özel sektör öğretmenlerinin yıllardır dile getirdiği adalet arayışının bir dönüm noktası olabilir.

Editör Yorumu

Yıllardır görmezden gelinen bir gerçek nihayet gündemin üst sıralarına taşınıyor. Eğitim sektörü, sadece müfredatlarla değil; emek, değer ve insanlıkla da şekillenir. Öğretmenlerin ekonomik olarak bu kadar geri planda kalması, sadece bireysel bir mağduriyet değil, toplumsal bir zafiyettir. Bu toplantı yalnızca maaşlar için değil, öğretmenlik mesleğinin itibarını yeniden inşa etmek için de bir fırsattır.

Görüşünüzü Bildirin

Siz de özel okul öğretmenlerinin maaş ve özlük haklarına dair düşüncelerinizi paylaşmak ister misiniz? Görüşlerinizi bizimle ve okuyucularımızla paylaşarak bu önemli konuda fark yaratabilirsiniz.

Yorum

MEB’den açık lise açıklaması! Yeni AÖL sınav takvimi ve detaylar belli oldu

Bilal Yılmaz Çandıroğlu İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Öğretmen maaşları netleşti! Uzman öğretmen başöğretmen ve derecelerine göre 2026 Ocak Öğretmen maaşları

Yarıyıl Tatili Ücretli Öğretmenleri Vurdu: Ücretli Öğretmenlerden 11 Günlük Ek Ders Kesintisi!

Özür Grubu Eş Durumu Öğretmen Atama Başvuruları Hangi Tarihte Başlıyor?

Tüm memurlara ek zam, maaşlara refah payı geliyor!

Bünyamin Özdemir Milli Eğitim Müdürü Oldu

Kocaeli Türk Eğitim Sen’de yeni başkan Harun Künü oldu

“Avrupa’yı ‘Asrın Kışı’ mı Bekliyor? Uzmanlardan 1978–79 Uyarısı!”

Ek Tazminatlarla Birlikte Okul Müdürleri Ne Kadar Alacak? Doktoralı Müdürün Maaşı 112 Bin TL'yi Aştı!

Öğretmen, Doktor ve Yükseköğrenimlilerin Maaşı İçin 3 Katı Ödeme Çağrısı

AK Parti'nin Vaadi Vatandaşlık Maaşı İçin Pilot Uygulama Deprem Bölgesi ve Büyük Şehirlerde Başlıyor!

Kamu Çalışanlarına Örnek Olacak Karar: İdarenin Geç Kalan İşlemi Fatura Edildi

MEB Kadrolarında Zam Hesabı: Ocak Ayında Maaşlar Nasıl Değişecek?

Okul müdürü Hatice Özdaş milli eğitim müdürü olarak atandı

Öğretmenler Sınav Görevi Alamıyor: Başvuru Rekoru İstanbul’da Görevlendirmeleri Kilitledi

MEB’den “TBMM ifadesi değişti” iddialarına sert yanıt: Tarihsel gerçekler hatırlatıldı

4 Ayrı Adalet Bakanlığı Sınavı İçin Salon Başkanı ve Gözetmen Aranıyor: İşte Sınav Tarihleri ve Başvuru Kılavuzu!

MEB, EKYS Stratejisini Değiştirdi: 80 Sorunun Tam 24'ü Hangi Konudan Gelecek?

İstanbul İçin Sarı Kodlu Uyarı: 7 Aralık’ta Kuvvetli Sağanak Geliyor

8 Aralık'ta Tüm Öğretmen Odalarında Ne Olacak? Eğitim-İş Şiddeti Protesto Edecek!

Yeni Yılın Tatil Programı Netleşti: 2026’da Kaç Gün Tatil Yapılacak?

MEB’den Okullara Sosyal Medya Zorunluluğu: Tüm Kurumlar Resmi Hesap Açacak

Öğretmen ve Velilere Kritik Uyarı: MEB Platformlarında Planlı Kesinti Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı Kararlar Yayımlandı: Hazine, Aile ve MEB'de Kritik İsimler Değişti!

Şehit Yılmaz Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gülmez İlçe Müdürü Oldu!

Milas Süt Birliği'nden Eğitime Çığır Açan Destek: Üretim ve Öğrenim Tek Çatıda Buluştu

5 il milli eğitim müdürü görevden alındı, MEB tarafından 5 il müdürü ataması yapıldı

10 Bin Öğretmen Atamasında İlk Sıralar Belli Oldu: İşte En Çok Kontenjan Alacak Branşlar..

Adliye Emanet Bürosu Soygununda Tutuklu Memurun Çarpıcı İfadesi Ortaya Çıktı

Yükleniyor

YAZARLAR