Bugün, 10 Kasım 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

10-16 Kasım Ara Tatil Tarihi Değişmeli! Eğitim-İş'ten "Atatürk'ü Anma" İçin İmza Kampanyası Başlatıldı!

10-16 Kasım ara tatili bu yıl da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne denk geliyor. Eğitim camiasından gelen tepkiler giderek büyürken, ara tatil tarihinin değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Gündem 14.10.2025 13:50:00 0
 10-16 Kasım Ara Tatil Tarihi Değişmeli! Eğitim-İş

10-16 Kasım ara tatili bu yıl da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne denk geliyor. Eğitim camiasından gelen tepkiler giderek büyürken, ara tatil tarihinin değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Gözler şimdi Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen 10-16 Kasım ara tatil takviminin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 87. yıldönümünü kapsayan Atatürk Haftası'na denk gelmesi, eğitim sendikalarının tepkisine neden oldu. Eğitim-İş sendikası, bu durumu "tesadüf olarak görülemez" şeklinde eleştirerek, ara tatil tarihlerinin yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlattığını duyurdu.

Eğitim-İş’ten MEB’e Sert Çıkış: 10-16 Kasım Ara Tatil Tarihi Değişmeli! Atatürk'ü Anma Törenleri Engellenemez!

 

Türkiye’de eğitim gündeminin sıcak maddesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen Kasım ayı ara tatil tarihleri oldu. Eğitim-İş sendikası, yayımladığı sert açıklamayla, ara tatilin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne ve Atatürk Haftası’na denk getirilmesini kabul edilemez bulduğunu ve bu uygulamanın Cumhuriyet karşıtlığına hizmet ettiğini iddia etti.

 

"10 Kasım'da Okullarımızda Olacağız!"

 

Sendika, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına ve ulusun kalbindeki yerine vurgu yaparak, öğrencilerin ve öğretmenlerin anma törenlerine katılımının bu yolla engellenmek istendiğini savundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 87. yılında üzülerek görüyoruz ki, bu yıl da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, Milli Eğitim Bakanlığı’nca ara tatile denk getirilmiştir. Bu uygulama, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin anma törenlerine ve etkinliklerine katılmasını engellemeye yöneliktir."

Eğitim-İş, bu duruma karşı çıkarak 10 Kasım’da okullarda olacaklarını ve “Unutmadık, Unutturmayacağız!” diyerek Atatürk’ü saygı ve özlemle anacaklarını ilan etti.

 

MEB’e Acil Çağrı: İmza Kampanyası Başlatıldı

 

Sendika, Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik somut taleplerini sıralayarak ara tatil takviminin acilen yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu. Taleplerin yerine getirilmesi ve toplumsal hassasiyetin gösterilmesi amacıyla imza kampanyası başlatıldığı da duyuruldu.

Eğitim-İş’in MEB’den beklentileri özetle şunlardır:

Cumhuriyet karşıtlığına hizmet eden uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir.

Ara tatil tarihleri yeniden düzenlenerek bu "tesadüf"e son verilmelidir.

Atatürk Haftası (10-16 Kasım), tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve halkın katılımıyla ulusumuza ve tarihimize yakışır şekilde anılmalıdır.

Eğitim-İş, bu meselenin yalnızca bir tatil takvimi düzenlemesi değil, ulusal bilinç ve değerlere sahip çıkma meselesi olduğunu vurguladı.

Yorum

Ara Tatilde Tatil Yapmak Lüks Oldu: 5 Günlük Antalya Tatili 400 Bin TL’yi Buldu!

Kritik Sınav 7 Şubat’ta: Şube Müdürü Adaylarında Aranan 3 Temel Şart Belli Oldu!..

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan Anlamlı 10 Kasım Mesajı

Atama bekleyen öğretmen sayısını açıklayan Geylan: "Ataması Yapılmamış Öğretmenlerdir!"

MEB Açıkladı: AÖL 2025-2026 Birinci Dönem Sınav Takvimi Netleşti! Açık Lise Öğrencileri İçin Kritik Tarihler

Kamu Çalışanlarının İzin Hesaplaması Değişiyor! İşte 657'lik Yeni Durum!

MEB Personeline Elektronik Ev Aletlerinde Özel Fiyat! İndirim Kodu Nasıl Alınır?

Bakan Yusuf Tekin’den 81 İl Valiliğine 10 Kasım Genelgesi

Adalet Bakanlı 1000 Hakim ve Savcı Yardımcısı Alımı Başvuru Takvimi!

İstanbul’da Eğitimde Kritik Eksik: On Binlerce Öğretmen Kadrosu Boş!

TCMB Enflasyon Beklentisini Güncelledi: Başöğretmen Maaşları Ne Kadar Olacak?

Belediyelere memur alımında yeni başvuru yöntemi

MEB’den okullarda öğrencilere yönelik yeni uygulama! 2026’da yeni sistem başlıyor

Öğretmen Maaşlarına 2026 Ocak’ta Yaklaşık %19 Zam Geliyor: TCMB’nin Enflasyon Tahmini Beklentileri Değiştirdi

MEB’den 81 İl Valiliğine 10 Kasım Genelgesi! Bakan Tekin Uyardı: Okullarda Siyasi Tören Düzenlenmesi Yasak!

MEB’den Öğretmenlere 15 Saatlik Online Seminer: Ek Ders Ücreti Detayları Belli Oldu

Memur maaş promosyonunda tarihi rekor! İlk kez bu kadar yüksek anlaşma yapıldı

500.000 TL Faizsiz Kredide Tek Şart Açıklandı!

8 Kasım Zafer Bayramı: Tarihin Altın Sayfası

Proje okulu öğretmen atamasına mahkemeden yeni karar

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Ankara Ulus'ta Alanlara İniyor! Ek Atama İçin Kritik Eylem!

MEB Seminer Görevini Tamamlamayan Öğretmenlere Para Cezası Uygulayacak! İşte Cezanın Detayları!

Okul Müdürü Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

"Zulmü Fırçala" Resim Sergisi Yeniden

Memur Maaşları İçin DMS’den Çarpıcı Uyarı

Öğretmen Maaşlarında Yeni Dönem: Ocak 2026’da Maaşlar 80 Bini Aşıyor

Norm Fazlası Öğretmen Atama Takvimi Başladı! 81 İl MEM Duyuruları Peş Peşe Yayımlıyor!

Merkez Bankası’ndan Yeni Enflasyon Raporu: Maaş Zamları Yeniden Hesaplandı!

YÖK Başkanı Özvar'dan Tarihi Açıklama: Türkiye, Yükseköğretimde 'Kalite İhraç Eden Bölgesel Merkez' Oluyor!

Online Seminerlere Katılan Öğretmenlere 2.445 TL Ek Ders Ücreti Ödenecek!

Yükleniyor

YAZARLAR