Bugün, 1 Şubat 2026 Pazar
  • BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

60 Bin Üniversiteliye Kamuda Yarı Zamanlı İş İmkanı Projesi

İş İlanı 24.12.2024 17:06:00 0
60 Bin Üniversiteliye Kamuda Yarı Zamanlı İş İmkanı Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan proje kapsamında, 60 bin üniversite öğrencisine kamuda yarı zamanlı iş imkanı sağlanacak. Bu proje, gençlerin hem eğitimlerine devam etmelerini hem de ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durmalarını hedefliyor. İlk etapta 10 ay boyunca sürecek olan projede öğrencilere aylık 10 ila 12 bin lira arasında bir ücret ödenmesi planlanıyor.

Projenin Seçim Beyannamesindeki Yeri

2023 seçimlerine hazırlık sürecinde, AK Parti’nin seçim beyannamesinde gençlere yönelik birçok vaat yer aldı. Bu vaatler arasında, üniversite öğrencilerinin hem sosyal programlara katılmalarını hem de istihdam dünyasına ilk adımlarını atmalarını kolaylaştıracak projeler de bulunuyordu. Seçim beyannamesinde şu ifadeler yer almıştı:

“Üniversitelerimizde okuyan öğrencilerimizi sosyal programlara (ağaç dikimi, yaşlı bakımı, sosyal hizmetler, eğitmenlik vb.) dahil ederek gençlerimizin üniversitede okurken istihdama ilk adımlarını atmalarını kolaylaştıracağız.”

Bu vaat kapsamında harekete geçen hükümet, projeyi uygulamaya koymak için gerekli çalışmalara başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğrudan talimatıyla hız kazanan proje, AK Parti ve ilgili kurumlar tarafından detaylandırılıyor. Çalışmaların önümüzdeki haftalarda tamamlanarak kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Projenin Detayları

Hayata geçirilecek projeyle ilgili temel başlıklar şöyle sıralanıyor:

1. Yarı Zamanlı Çalışma İmkanı

Üniversite öğrencileri, part-time istihdam edilerek kamu kurumlarında belirli görevlerde çalışacak. Çalışma saatleri, öğrencilerin ders programlarına uygun şekilde ayarlanacak. Bu sayede öğrenciler hem eğitimlerine devam edebilecek hem de maddi gelir elde edecekler.

2. 60 Bin Öğrenciyle Başlangıç

Projenin ilk aşamasında, 60 bin öğrenci kamuya ait kütüphaneler, sosyal tesisler ve spor komplekslerinde istihdam edilecek. Öğrencilere bu mekanlarda uygun işler verilecek ve böylece kamusal alanlarda ihtiyaç duyulan iş gücü de desteklenmiş olacak. İlerleyen dönemde bu sayının artırılması hedefleniyor.

3. Aylık 10-12 Bin Lira Gelir

Projeye dahil olan öğrenciler, 10 ay boyunca ayda 10 ila 12 bin lira arasında değişen ücretler alacaklar. Bu gelir, öğrencilerin hem eğitim masraflarını karşılamalarına hem de sosyal hayatlarında daha özgür bir şekilde hareket etmelerine katkı sağlayacak.

4. Kadınlar ve Dezavantajlı Gruplara Fırsat

Projenin bir diğer önemli özelliği, ilerleyen aşamalarda kapsayıcılığını artıracak olması. Kadınların ve dezavantajlı grupların da projeden yararlanması sağlanacak. Bu adım, toplumun farklı kesimlerine ekonomik fırsatlar sunmayı hedefliyor.

5. İşsizlik Fonu Kaynaklı Finansman

Proje kapsamında öğrencilere ödenecek ücretlerin İşsizlik Fonu’ndan karşılanması planlanıyor. Bu fon sayesinde projenin finansal yükünün hafifletilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Gençler Nerelerde Çalışacak?

Proje kapsamında gençler için seçilen çalışma alanları, onların bilgi ve becerilerine uygun şekilde belirleniyor. Kamuya ait kütüphaneler, sosyal tesisler ve spor kompleksleri başlıca istihdam alanları olacak. Öğrenciler, bu mekanlarda çeşitli görevlerde çalışarak hem iş deneyimi kazanacak hem de kamu hizmetlerine katkıda bulunacaklar. Bu sayede gençlerin iş hayatına adaptasyonu kolaylaşırken, kamu kurumlarının hizmet kapasitesi de artırılmış olacak.

Gençler İçin Önemli Bir Adım

AK Parti’nin bu projesi, hem üniversite öğrencilerinin ekonomik özgürlüklerini desteklemeyi hem de kamusal alanlarda genç iş gücünden faydalanmayı amaçlıyor. Öğrencilerin iş tecrübesi kazanmasını sağlayan bu uygulama, aynı zamanda toplumun sosyal hizmetlerden daha etkin yararlanmasını da hedefliyor.

Projenin önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması ve detaylarının kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Yorum

2. Dönem İlk Ders Bayrak Sevgisi ve Milli Aidiyet

Cam silerken düşüp ölen öğretmen toprağa verildi

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğünden Barış Manço’ya Özel Eğitim Okullu Vefa

EMEKLİLER NE HALDE, NELER YAPILMALI?

Öğretmenlere 12 yıl rotasyonu uygulanmayacak

Antalya’da otobüs kazası 8 ölü 26 yaralı

RAM müdürlüklerinde özel eğitim öğretmenlerine yer verilmeli

Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri, kayıt yenileme ve ücret muafiyeti

Uzman öğretmenlere başöğretmenlere ücret karşılığı akademide yeni görev

16 ile müdür-müftü, MEB’e müfettiş atamaları Resmi Gazete’de

Fatih Ürek hayatını kaybetti! Menajeri ölüm sebebini açıkladı

Emekli maaş zammı AYM'ye taşındı

2026 Mazerete Bağlı Yer Değişikliği Atama Sonuçları Sorgulama Ekranı

2026-MEB-EKYS Başvuruları Başladı

TAG Otoyolu’nda Zincirleme Trafik Kazası: 10 Araç Birbirine Girdi, Ölü ve Yaralılar Var

379 Sosyal Medya Hesabına Erişim Engeli ve Hukuki İşlem

Yöneticilikte görev süresi nasıl hesaplanacak?

MEB’de İlk Defa Yönetici Olacaklar İçin Yeni Atama Kuralları Ve Ek Puanlar Belli Oldu

Yöneticilikte yazılı sınav 3 yıl geçerli olacak

Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı (Yönetici) Olarak Görevlendirileceklerde Aranacak Şartlar

MEB Yönetici görevlendirme sınavı soru ve puan dağılımı belli oldu müdür ve müdür yardımcılarına hangi alanlardan soru sorulacak?

MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Yayımlandı

Okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığında EKYS süreci başlıyor, tarihler belli oldu

Milli Sporculara Öğretmen Atamada Yeni Kontenjan

Erdursun: Bayram ikramiyesinin 17.500 TL seviyesine çıkarılması gerekiyor

MEB 2. Dönem Tatil Takvimini Yayınladı: Ara Tatil, Bayram Tatili ve Yaz Tatili Tarihleri Belli Oldu

Öğretmenlere ek ders ücreti artışı! Hangi öğretmenler zamdan yararlanacak?

Öğretmenlere 3 Yeni Sınav Görevine Başvurular Başladı: İşte Ücretler vevSınav Takvimi

657 Sayılı DMK'da çok sayıda değişiklik yapıldı

FED'in faiz kararı altın fiyatını uçurdu, rekorlar darmadağın

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.