3 öğretmen hayatını kaybetti, pes peşe ölüm haberleri geldi

Eğitim Camiasında Kara Bir Gün: Üç Şehrimizden Peş Peşe Acı Haberler: 3 öğretmen hayatını kaybetti.

Eğitim 26.05.2025 08:56:00 0
3 öğretmen hayatını kaybetti, pes peşe ölüm haberleri geldi

Eğitim dünyasını derinden sarsan ve ulusal çapta yasa boğan üç üzücü haber, Samsun, Muş ve Zonguldak'tan peş peşe geldi. Üç değerli öğretmenimizin art arda yaşamlarını yitirmesi, ülkenin dört bir yanındaki eğitimcileri ve öğrenci ailelerini büyük bir hüzne boğdu. Bu kayıplar, toplumun temel direklerinden olan eğitim camiasında derin bir boşluk hissi yarattı.

Samsun'dan Yasa Boğan Öğretmen Vefatı: Tülay Öğünç Sonsuzluğa Uğurlandı

Samsun'un Havza ilçesindeki Bekdiğin Şehir Bayram Soylu İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Tülay Öğünç, hayatını kaybetti. Yıllarını eğitime adamış, öğrencileri ve velileri tarafından sevilen bir isim olan Öğünç'ün vefatı, yalnızca görev yaptığı okulu değil, tüm Samsun eğitim camiasını ve Havza halkını yasa boğdu. Öğretmen Tülay Öğünç, ardında sayısız öğrencinin hayatına dokunmuş bir miras bırakarak aramızdan ayrıldı.

Zonguldak'ta Ersin Kurtul Küçükkaya'nın Ani Kaybı: Halk Eğitimi Yasta

Zonguldak eğitim camiası, Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Ersin Kurtul Küçükkaya'nın ani vefatıyla sarsıldı. Beynine pıhtı atması sonucu rahatsızlanan ve acilen hastaneye kaldırılan Küçükkaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak genç yaşta hayata veda etti. Değerli eğitimcinin vefatı, meslektaşları, öğrencileri ve sevenleri arasında büyük bir şok etkisi yarattı. Zonguldak Halk Eğitim Merkezi, güler yüzlü ve özverili öğretmenini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor.

Muş'tan Gelen Kahreden Haber: Genç Müdür Vekili Yaşamına Son Verdi

Muş'ta ise eğitim camiasını yasa boğan bir başka trajik olay yaşandı. Muş Konakdüzü İlkokulu'nda Müdür Vekiliolarak görev yapan 32 yaşındaki K.K., mesai arkadaşları tarafından okulun kömürlüğünde cansız bedeniyle bulundu. Kendisinden haber alamayan mesai arkadaşlarının aramaları sonucunda ulaşılan K.K.'nin durumu, tüm ülkeyi derinden etkiledi. Bu elim olay, öğretmenlerin karşılaştığı zorlukları ve ruh sağlığına yönelik farkındalığın artırılması gerektiğini bir kez daha acı bir şekilde gündeme getirdi.

Bu üç acı haber, öğretmenlerimizin karşılaştığı zorlukları, eğitimin hassasiyetini ve toplumun eğitimcilerine verdiği değeri bir kez daha gözler önüne serdi. Hayatını kaybeden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı dileriz. Onların anıları, yetiştirdikleri nesillerle yaşamaya devam edecek.

Yorum
YÖK Düzenlemesinde Devrim: 72 Yaş Sınırı, Güvenlik Soruşturması ve Öğrenciye Af Müjdesi! TBMM’ye sunulması beklenen 25 maddelik yeni kanun teklifi, akademik kadrolardan öğrenci haklarına, güvenlik soruşturmasından üniversite yapılanmasına kadar birçok alanda köklü değişiklik öngörüyor.
İstanbullular Hazırlıklı Olun: AKOM Tarih Verdi, Kar Geliyor! AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı! Haftalık rapora göre sıcaklıklar yeni hafta başında 5 derecenin altına inecek. Pazartesi günü kent genelinde karla karışık yağmur bekleniyor. İstanbullular için kış resmen başlıyor.
7 Gündür Aranan Öğretmenin Cesedi Derede Bulundu Eskişehir'de 7 gündür aranan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’ın cansız bedeni Porsuk Çayı'nda bulundu. Ankara'dan gelen dalgıç ekiplerince sudan çıkarılan Arslan’ın naaşı, otopsi için morga kaldırıldı.
Ek Dersler Erken Yatıyor: Aralık Ayı Bordrolarında Rekor Kesinti Kapıda! Aralık ayında ek ders ücretleri erken ödenecek ancak aynı ay içinde yapılan üçüncü ödeme nedeniyle öğretmenlerin ek ders gelirlerinden yüksek oranlı vergi kesintisi yapılması bekleniyor.
2026 Köprü ve Otoyol Ücretlerine Yeni Zam: İşte Yeni Tarifeler! Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, 2026 yılı köprü ve otoyol ücretlerinin %25,49 oranında artacağını duyurdu. FSM ve 15 Temmuz köprüleri 59 TL olurken, Osmangazi ve Çanakkale köprülerinde otomobil geçiş bedeli yaklaşık 998 TL’ye yükseldi.
MEB'den Fenomen Öğretmenler İçin Yeni Hamle MEB’den fenomen öğretmenlere sıkı takip! İstanbul’da yüksek takipçili öğretmenlerin bilgileri toplanmaya başlandı. Bakan Tekin'in sinyalini verdiği yaptırımların tüm Türkiye’ye yayılması ve yeni düzenlemeler gelmesi bekleniyor.
4 yıllık üniversitelerin süresi kısalıyor! Fakülteler 3 yıllık oluyor Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Erol Özvar, lisans eğitiminin ders yükü azaltılmadan 3 yıla indirilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Model ile tasarruf ve gençlerin hızlı istihdamı hedefleniyor.
Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı? Milli Eğitim Bakanlığı, bir köşe yazısında yer alan “612 bin çocuk okula gitmiyor” iddiasının hatalı hesaplamalara dayandığını belirterek, resmi verilerle kamuoyunu bilgilendirdi.
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere 3 Oturumluk Yeni Sınav Görevi Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.