3600 Ek Gösterge Tüm Memurlara Verilmeli: MHP’den Kritik Talep

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kamu çalışanlarının özlük haklarına dikkat çekti.

Gündem 23.06.2025 00:01:00 0
3600 Ek Gösterge Tüm Memurlara Verilmeli: MHP’den Kritik Talep

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kamu çalışanlarının özlük haklarına dikkat çekti. Aksu, 3600 ek göstergenin tüm memurları kapsaması ve kamu mühendislerinin mali haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı çarpıcı konuşmada, kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarına ilişkin uzun süredir beklenen talepleri bir kez daha gündeme taşıdı. Aksu, özellikle kariyer uzmanları, müfettişler, denetçiler ve kamu mühendislerinin özlük haklarının iyileştirilmesinin artık ertelenemez bir zorunluluk olduğunu vurgularken, 1. dereceye ulaşmış tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi çağrısında bulundu. Bu çağrılar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

MHP'den Kamu Çalışanlarına Tam Destek: 3600 Ek Gösterge ve Kamu Mühendislerinin Özlük Hakları İçin Acil Çağrı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yankı uyandıran bir konuşmaya imza attı. 212 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin birinci bölümü görüşülürken MHP Grubu adına kürsüde yer alan Aksu, kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerekliliğini güçlü bir şekilde vurguladı. Özellikle kariyer uzmanları, müfettişler, denetçiler ve kamu mühendislerinin özlük haklarının güçlendirilmesinin acil bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Aksu, 1. dereceye ulaşmış tüm memurların 3600 ek gösterge hakkından faydalanabilmesi ve emeklilerin yaşam standartlarını yükseltecek düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Harcırah Düzenlemesi: Denetim Elemanlarının Mağduriyeti Giderilmeli!

Konuşmasında Harcırah Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklere de değinen Aksu, mevcut harcırah uygulamasının, özellikle görevi gereği sık seyahat eden denetim elemanları için ciddi mağduriyetler yarattığını belirtti. Harcırahın günümüz ekonomik koşullarına uygun hale getirilmesinin, hem denetim mesleğinin itibarı hem de kamu görevlilerinin yaşam standartları açısından hayati önem taşıdığını vurgulayan Aksu, şu kritik çağrıyı yaptı:

"Harcırahın günün şartlarına uygun olarak belirlenmesi, denetim mesleğinin ve kamu görevlilerinin itibarı açısından son derece önemli bulunmaktadır. Bu nedenle denetim, inceleme ve benzeri görevlere gidecek memurların konaklama ve ulaşımlarının görev emriyle birlikte kurumlarınca temin edilmesi, verilecek harcırahın günün şartlarına uygunluğunu süreklilik içinde sağlayacak bir mekanizmanın oluşturulması gerekmektedir."

Bu öneri, sahada aktif görev yapan kamu personellerinin karşılaştığı maddi zorluklara dikkat çekerek, somut çözüm önerileri sunuyor.

Kamu Çalışanlarının Mali ve Sosyal Hakları İçin Kapsamlı Talepler Dizisi

Milletvekili Aksu, harcırah meselesinin ötesinde, kamuda kritik görevler üstlenen diğer meslek gruplarının da özlük haklarının kapsamlı bir şekilde iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Aksu'nun Meclis kürsüsünden dile getirdiği talepler şu şekilde sıralandı:

  • Kariyer uzmanları, müfettişler, denetçiler ve kamu mühendislerinin mali ve sosyal hakları ivedilikle iyileştirilmeli. Bu meslek gruplarının nitelikli iş gücü olduğu ve mevcut durumun motivasyonlarını olumsuz etkilediği vurgulandı.
  • 1. dereceye ulaşmış tüm memurların tamamı, yıllardır beklenen 3600 ek gösterge hakkından yararlandırılmalı. Bu talep, öğretmenler, polisler, hemşireler gibi birçok kamu çalışanı tarafından uzun süredir dile getiriliyor ve emeklilik maaşlarına doğrudan etki ediyor.
  • Emeklilerin refah düzeyini artıracak köklü düzenlemeler yapılmalı. Aksu, artan hayat pahalılığı karşısında emeklilerin yaşam kalitesinin düşmemesi için ek desteklerin şart olduğunu ifade etti.

MHP'li Aksu'nun TBMM'deki bu çıkışı, kamu çalışanları arasında uzun süredir dile getirilen pek çok talebin yeniden Meclis gündemine taşınması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Özellikle 3600 ek gösterge ve kamu mühendislerinin özlük hakları konusundaki beklentilerin, bu açıklamalarla birlikte daha da arttığı biliniyor. Kamuoyunun gözü kulağı, bu taleplerin yasalaşma sürecinde atılacak adımlarda olacak.

Yorum
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.
3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından 2026’ya dair beklentileri açıkladı. Seyyanen zamdan 3600 ek göstergeye kadar talepler masada.
Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu! Yıl sonu mali kapanış nedeniyle 2025’e ait ek ders ücretleri Ocak ayına bırakılmayacak. Aralık ayı ek ders ödemeleri erkene çekildi, ödeme takvimi ve işlem süreci netleşti.
2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama ÖSYM, 2024-KPSS branş bazında sıralamaları güncelledi! Adaylar, YÖKSİS verileriyle yenilenen alan bazındaki başarı sıralamalarını ÖSYM AİS üzerinden hemen kontrol edebilirler.
KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor KPSS-2025/2 tercih süreci başladı! Adaylar, 18-25 Aralık tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden tercihlerini yapabilecek. Kılavuzda lise, ön lisans ve lisans kadroları yer alıyor.
Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor Fenerbahçe, Ataşehir’deki arazisini 46 milyar TL’ye sattı! Kulüp, bu dev gelir ve %400 sermaye artırımıyla Bankalar Birliği borcunu kapatarak mali bağımsızlığını ilan etmeye hazır.
İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı İstanbul’daki dev uyuşturucu operasyonunda Aleyna Tilki ve Danla Bilic gözaltına alındı. Şeyma Subaşı ve Kasım Garipoğlu hakkında yakalama kararı çıkarken, Sercan Yaşar tahliye edildi.
Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor Öğretmenlik diploması artık tek başına yeterli değil. Milli Eğitim Akademisi’nde uygulanacak 12 aylık zorunlu program, atama sürecini uzatırken eğitim fakültelerinin rolünü yeniden tartışmaya açtı.
Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı! Yüksek yöneticiler için planlanan seyyanen zam geri çekilmişti. Kulislerde şimdi tüm memurları kapsayan yeni bir düzenleme konuşuluyor. Peki öğretmenler bu olası artıştan ne kadar pay alacak?
Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi? 2026 asgari ücreti için kritik toplantı öncesi TÜRK-İŞ’ten dikkat çeken bir çıkış geldi. “Sürece dahil edilmedik” diyen konfederasyon, komisyonda yer almayacağını açıkladı.
Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi Emniyet teşkilatında beklenen kararlar alındı. Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun değerlendirmesi sonucu farklı rütbelerde toplam 235 emniyet müdürü emekliye sevk edildi
Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı Ortaokul ve lise öğrencilerinin karne notlarını doğrudan etkileyecek ortak sınavlar için takvim açıklandı. Sınavlar 29 Aralık’ta başlayacak, 9 Ocak’a kadar tamamlanacak.
Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak? Ocak ayında öğretmen maaşlarına yapılacak zam için en güçlü senaryo hesaplandı. Enflasyon farkı, toplu sözleşme artışı ve 1000 TL taban aylık zammı maaşlara nasıl yansıyacak?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.