9356,04%-1,26
38,77% 0,04
44,08% 0,52
4201,78% 1,92
6731,05% 1,32
Ankara – Kamu çalışanlarının yıllardır umutla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi için geri sayım başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı son açıklamaya göre, birinci dereceye ulaşmış tüm devlet memurları bu düzenlemeden faydalanacak. Söz konusu düzenlemenin, geniş kapsamlı Torba Yasa içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine gelmesi bekleniyor.
3600 ek gösterge, devlet memurlarının aylık ücretlerinde ve emeklilik maaşlarında hissedilir bir iyileşme sağlayacak. Özellikle emeklilik tazminatı miktarlarında yaşanacak artış, uzun yıllardır kamu hizmetinde bulunan çalışanlar için büyük önem taşıyor. Hayata geçirilmesi planlanan bu düzenleme ile 25 yıl ve üzeri hizmet süresi bulunan ve birinci dereceye yükselmiş kamu personeli önemli kazanımlar elde edecek.
Hatırlanacağı üzere, 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren ilk ek gösterge düzenlemesiyle öğretmenler, polisler, hemşireler ve din görevlileri gibi belirli meslek grupları 3600 ek gösterge kapsamına alınmıştı. Şimdi ise bu uygulamanın kapsamı genişletilerek birinci dereceye ulaşmış tüm memurları kapsayacak. Bu genişleme, farklı unvanlarda görev yapan çok sayıda kamu çalışanı için yeni bir beklenti oluşturdu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kamu çalışanlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamaması adına tüm gerekli adımları titizlikle atıyoruz. 3600 ek gösterge düzenlemesini verdiğimiz söz doğrultusunda hayata geçiriyoruz," ifadelerini kullandı.
TBMM'ye sunulması beklenen Torba Yasa'nın içeriğinde 3600 ek gösterge düzenlemesinin yanı sıra, taşeron işçilere kadro imkanı, ev hanımlarına yönelik emeklilik ve çeşitli ekonomik destek paketleri gibi önemli başlıkların da yer aldığı belirtiliyor. Bu düzenlemenin Meclis'ten geçmesiyle birlikte, milyonlarca kamu çalışanı için yeni bir dönemin başlayacağı öngörülüyor. Kamuoyunun ve ilgili sendikaların süreci yakından takip ettiği bu dönemde, düzenlemenin detayları ve Meclis'teki görüşmeleri merakla bekleniyor.