Bugün, 8 Kasım 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

24 Ekim 2025 Tarihli Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı

24 Ekim 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla Türk Telekom eski CEO'su Ümit Önal, Siber Güvenlik Başkanlığı'na atandı.

Genel 25.10.2025 10:57:00 0
24 Ekim 2025 Tarihli Atama Kararları Resmi Gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan ve 24 Ekim 2025 tarihinde Resmi Gazete’de neşredilen atama kararlarıyla, kritik görevlere yeni isimler getirildi. Bu kararlar çerçevesinde, özellikle son dönemde kuruluşuyla dikkat çeken Siber Güvenlik Başkanlığı’nın başına önemli bir atama gerçekleştirildi.

Siber Güvenlik Başkanlığı'nın Yeni Lideri Ümit Önal Oldu

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3. maddeleri uyarınca, daha önce Türk Telekom CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ümit Önal, Siber Güvenlik Başkanlığı görevine atandı. Önal, medya ve iletişim sektöründeki uzun kariyerinin ardından siber güvenlik alanındaki bu yeni ve stratejik pozisyonu üstlenecek.

Diğer Önemli Atamalar

Aynı kararlar doğrultusunda, Devlet Arşivleri Başkanlığı’nda boş bulunan Başkan Yardımcılığı koltuğuna Muhammed Hüseyin Karabul getirildi. Ayrıca, Sayıştay Savcılığı’na da Davut Öksüz’ün ataması yapıldı.

Yeni Başkan Ümit Önal Kimdir?

Türk Telekom CEO’su olarak bilinen Ümit Önal’ın Siber Güvenlik Başkanlığı’na atanması, kariyerindeki yeni bir dönemi işaret ediyor. Çalışma hayatına medya ve iletişimde başlayan Önal;

Turkuvaz Medya Grubu’nda ATV Genel Müdürlüğü ve Reklam Grup Başkanlığı gibi çeşitli üst düzey görevlerde bulundu.

Digitürk'te Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Müdürlük görevleri ve şirketin BeIN gruba satış sürecinin yönetiminde aktif rol aldı.

Show TV Genel Müdürlüğü ve TMSF sürecinde İpek Medya Grubu’na kayyum atanması gibi kritik süreçlerde görev üstlendi.

2016-2019 yılları arasında Türk Telekom’da Satış, Müşteri Hizmetleri ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yaptı.

Ağustos 2019’dan itibaren ise Türk Telekom CEO'su olarak görev yapmaktaydı.

Siber Güvenlik Başkanlığı’nın Önemi

8 Ocak’ta yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulan ve doğrudan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Siber Güvenlik Başkanlığı, ülkenin siber güvenliğinin sağlanmasında merkezi bir rol üstlenecek. Başkanlık; politika, strateji ve hedefleri belirleme, eylem planları hazırlama, mevzuat çalışmalarını yürütme ve siber güvenlik faaliyetlerini koordine etme gibi hayati görevleri yürütecek. Yeni atama ile birlikte, Başkanlık kuruluş sürecini tamamlayarak aktif görevine başlamış oldu.

Yorum

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Ankara Ulus'ta Alanlara İniyor! Ek Atama İçin Kritik Eylem!

MEB Seminer Görevini Tamamlamayan Öğretmenlere Para Cezası Uygulayacak! İşte Cezanın Detayları!

Okul Müdürü Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

"Zulmü Fırçala" Resim Sergisi Yeniden

Memur Maaşları İçin DMS’den Çarpıcı Uyarı

Öğretmen Maaşlarında Yeni Dönem: Ocak 2026’da Maaşlar 80 Bini Aşıyor

Norm Fazlası Öğretmen Atama Takvimi Başladı! 81 İl MEM Duyuruları Peş Peşe Yayımlıyor!

Merkez Bankası’ndan Yeni Enflasyon Raporu: Maaş Zamları Yeniden Hesaplandı!

YÖK Başkanı Özvar'dan Tarihi Açıklama: Türkiye, Yükseköğretimde 'Kalite İhraç Eden Bölgesel Merkez' Oluyor!

Online Seminerlere Katılan Öğretmenlere 2.445 TL Ek Ders Ücreti Ödenecek!

Sayın Bakanımızla Memurların Hakları mı Yoksa Kuşadası mı Görüşüldü?

A Milli Takım'ın Bulgaristan ve İspanya Maçları Aday Kadrosu Açıklandı! Bir İsim Kadroda, Bir İsim Yok

MEB'in 2026 Eğitim-Öğretim Yılı Ortak Sınav Takvimi Açıklandı! İşte İlk Belirlenen Tarihler!

Belediyelerde Memur Alımlarına Elektronik Başvuru Kolaylığı

Ocak 2026 Uzman ve Başöğretmen Maaşları İçin İlk Rakamlar Ortaya Çıktı: Kesinleşen Zam Oranı Ne Kadar?

MEB'den Öğrencilere Eğlenceli ve Öğretici Ara Tatil Hediyesi

MEB'den Norm Fazlası Öğretmen Atamasında Kritik Ayrım: Sözleşmeli Öğretmenlere İki Aşamalı Zorunlu Görevlendirme!

Eski İlçe Müdürü’nün Ölümü Üzerine Eğitim-Bir-Sen'den Çağrı: 'Belediye Başkanı Vicdan Azabı Duyuyor Musunuz?'

Belediyede Memur Olmak İsteyenlere Kritik Düzenleme!

Kasım Ara Tatili Seminerleri İçin Resmi Yazı Okullara Gönderildi: İşte Uzaktan Eğitimin Başlangıç ve Bitiş Tarihi!

Eğitimde Büyük Çelişki: 87 Bin Ücretli Öğretmen Görevde, MEB Sadece 10 Bin Kadro Açtı!

Öğretmenlere indirim açıklaması

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Yeni İstihdam Duyurusu! 16 İlde 29 Sözleşmeli Destek Personeli Alınacak!

Milli Eğitim Bakanı Tekin 2026 LGS Tarihini Açıkladı! Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Kocaeli il Müftülüğünden 10 Kasım Atatürk’ü anma mevlidi

15 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği ve Deprem Bölgesine 28 Meslek Atölyesi! Eğitimde Yeni Proje!

MEB Ortak Sınav Dönemi Bitiyor: İşte Karne ve Belge Alma Şartlarında Disiplin Kuralı!

Mehmet Şimşek'ten Vergi ve Harçlar İçin Müjde! Yüksek Zam Oranı Düşürülebilir!

Norm Fazlası Öğretmenlerin İl İçi Atama Süreci Başladı! Yetki Artık İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde!

SON DAKİKA: 2026 LGS Sınav Tarihi Resmen Açıklandı!

Yükleniyor

YAZARLAR