Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,81% 0,04
  • EURO

    50,17% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6061,51% 1,51
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı'nın hedefi A Ligi'nde kalmak

- Teknik direktör Aytürk Kıyıcı: - 'Avrupa Şampiyonası elemelerindeki rakiplerimiz İspanya, Portekiz ve İsveç. Amacımız ülkemizi ve kadın futbolunu en iyi şekilde temsil etmek'

Spor 19.09.2023 11:13:24 0
19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı

ERZURUM (AA) - YUNUS HOCAOĞLU - 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, İsveç'te yapılacak Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Ligi 5. Grup maçlarında iyi sonuçlar alıp, A Ligi'ndeki yerini korumayı amaçlıyor.

Genç milliler, 20-23 Eylül tarihlerinde Estonya ile yapacağı iki hazırlık maçının ve Avrupa Şampiyonası elemelerinin hazırlığını Erzurum'da Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde sürdürüyor.

Ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü Aytürk Kıyıcı, AA muhabirine, ikinci kez Erzurum'a kamp yapmaya geldiklerini söyledi.

Güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Kıyıcı, "Bu kamp döneminde Estonya ile iki tane hazırlık maçımız var. Takımımız Estonya maçlarına çok iyi hazırlanıyor. Kızlarımız çok istekli ve arzulu. Hepsinin performansından memnunuz." dedi.

Kıyıcı, söz konusu hazırlık maçlarının ardından kampı tamamlayacaklarını ifade ederek, "Bu hazırlık kamplarımızın asıl amacı ekim sonunda oynayacağımız Avrupa Şampiyonası elemeleri. 24 Ekim'de İsveç'e gideceğiz. Orada eleme grubu maçlarımızı oynayacağız. Avrupa Şampiyonası elemelerindeki rakiplerimiz İspanya, Portekiz ve İsveç. Amacımız ülkemizi ve kadın futbolunu en iyi şekilde temsil etmek." diye konuştu.

Takım olarak A Ligi'nde mücadele ettiklerine dikkati çeken Kıyıcı, "Rakiplerimiz de oldukça zorlu ama biz antrenmanlarımızı düzenli bir şekilde yapıyoruz ve şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Hedefimiz iyi bir sonuçla ülkemize dönmek." ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) kadın futboluna verdiği önemi vurgulayan Aytürk Kıyıcı, "Zaten Süper Lig'imiz de başladı, dördüncü haftası oynandı. Süper Lig takımlarından Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Karagümrük bu işe çok iyi yatırım yaptı. Kadın futbolunun takipçisi her geçen gün artıyor. Son Dünya Kupası'nda da bunu gördük. Yani kadın futbolu takımlarının seyircisi çok fazla artıyor. Kadın futbolcu sayımız da çok artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Altyapıdan birçok futbolcunun geldiğini anlatan Kıyıcı, şunları kaydetti:

"Bölge seçmeleri yapıyoruz. 14 bölge seçmesi var. Her bölgeye gidip, oradaki alt yaş kız çocuklarımıza dokunmak, onlara futbolu sevdirmek, futbol oynatmak istiyoruz. Altyapımız gerçekten çok iyi geliyor. Sadece sahada değil saha dışında da çok iyi geliyoruz. Sadece futbolcu olarak da değil; hakem ve antrenör olarak kadın futbolu çok iyi geliyor. "


- Kara: "Hedefimiz A Ligi'nde en iyi şekilde kalmak"

19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı'nın kaptanlığını üstlenen Fenerbahçe oyuncusu İlayda Cansu Kara, "Şu an Estonya maçı için kampa girdik ama önümüzde Avrupa Şampiyonası eleme maçlarımız var. İsveç, İspanya ve Portekiz ile zorlu maçlarımız olacak. Asıl olarak bu müsabakalara hazırlanıyoruz. Bizim için çok zor bir süreç olacak ama hedefimiz A Ligi'nde en iyi şekilde kalmak." diye konuştu.

Yurt dışında futbol oynamayı hedeflediğini dile getiren Kara, "Estonya bize daha denk bir takım. İnşallah bu maçlarda galip geleceğiz. Avrupa Şampiyonası'nda hedefimiz A Ligi'nde dördüncü sırada olmamak. Yani A Ligi'nde kalmak istiyoruz. Yurt dışında oynamayı istiyorum. Fenerbahçe de iyi bir yer ama hedefim yurt dışı ve A Milli Kadın Futbol Takımı'nda oynamak istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.


Yorum

Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu

Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı!

MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi

19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı

MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede!

Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek?

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.