Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

'19 Eylül Gaziler Günü'nde Gaziler Konuşuyor' etkinliği düzenlendi

- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan: - 'Gazilik, vatanın bekası için yüksek bir payedir. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve kahramanlarımızın yakınları yüce Türk milletinin ebedi emanetleridir'

Genel 19.09.2023 14:09:21 0

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan, "Gazilik, vatanın bekası için yüksek bir payedir. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve kahramanlarımızın yakınları yüce Türk milletinin ebedi emanetleridir." dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürlüğünce, Ankara Eğitim Merkezi'nde "19 Eylül Gaziler Günü'nde Gaziler Konuşuyor" etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan, CTE Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, gaziler ve CTE Genel Müdürlüğü personeli katıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı olan ve darbeciler tarafından başından vurularak yaralanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Aslan, konuşmasında, 1921'de Sakarya Meydan Muharebesi'nde zaferin kazanılmasının sonrasında 19 Eylül'de Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" unvanının verildiğini anımsattı.

Gazilerin, bayrağın vücut bulmuş hali olduğunu, Türkiye Cumhuriyetinin güçlü temeller üzerine ayakta durmasını sağladıklarını kaydeden Aslan, şöyle devam etti:

"Gazilik, vatanın bekası için yüksek bir payedir. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve kahramanlarımızın yakınları yüce Türk milletinin ebedi emanetleridir. Milletimiz tüm imkanlarıyla onların yanındadır. Bize bu cennet vatanı yurt edinen atalarımızı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi minnetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize huzurlu ve sağlıklı ömürler diliyorum."

- "Bizlere düşen onların emanetleriyle yakından ilgilenmektir"

Etkinlikte konuşan CTE Genel Müdürü Yıldırım, Türk milletinin bu coğrafyada çok bedeller ödediğini, bu uğurda çok sayıda şehit ve gazi verildiğini bildirdi.

Türkiye'nin son yıllarda teröre karşı mücadele verdiğini, 15 Temmuz darbe girişiminde de yönetilemez hale getirilmeye çalışıldığını aktaran Yıldırım, "Şehitlik ya da gazilik Allah'ın tesadüfen lütfettiği kavramlar değildir, bu bir nasip meselesidir. Bizlere düşen onların emanetleriyle yakından ilgilenmektir." diye konuştu.

Etkinlikte Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs, 15 Temmuz darbe girişiminde eşinin ve babasının şehit olduğunu anlattı. Gürs, "Yenilmedik, eğilmedik, vatanımızı kimseye teslim etmeyeceğiz." dedi.

- "Ölümümün yüz binlerce insanın canını kurtaracağını düşündüm"

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında tankın önüne yatarak darbecilere engel olmaya çalışırken gazi olan Metin Doğan, o gün olayları televizyonda gördükten sonra Atatürk Havalimanı'na gitmeye karar verdiğini aktardı.

Doğan, "Tankların paletleri altında birinin ezildiğini insanlar görürse, dışarı çıkarlar diye düşündüm. Buna karar verdiğim anda bu kişi ben olmak istedim. Şehit olmayı hiçbir zaman düşünmemiştim, aklıma da gelmemişti. Ben hayatı yaşamayı o kadar çok seviyorum ki sadece orada benim ölümümün yüz binlerce insanın canını kurtaracağını düşündüğüm için bu eylemi yapmaya karar verdim." diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'nda askerlerin havaya ateş açması üzerine tankın üzerine gitmeye başladığını belirten Doğan, sonrasında da tankın önüne yattığını, darbecilere, "Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz?" diye bağırdığını anlattı.

Tankın 66 ton olduğunu daha sonra öğrendiğini belirten Doğan, kahramanlık gibi niyetinin olmadığını, yüzde yüz ölmeye yönelik eyleminin ardından insanların daha cesaretlenmiş halde darbecilere karşı durduğunu bildirdi.

Güneydoğu Gazisi Şahin Koçer, terör olaylarının en yoğun olduğu dönemlerden 1992-1993'te Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde polis memuru olarak görevli olduğunu belirtti.

Terörle mücadele konusunda kamu görevlilerinin ya canla ya da kanla bedel ödediğini, son olarak 15 Temmuz'da bedel ödendiğini kaydeden Koçer, "Biz bu vatanı terk etmeyeceğiz, bu vatan bizimdir. Bu vatan için canımızı, bedenimizi ortaya koyduk, koymaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.