16.200 TL'ye Kitap İnceleme Görevi: İşte Başvuru Detayları!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere ek gelir imkanı sunan kitap inceleme görevleri için başvuruları başlatıyor. İşte başvuru detayları ve görev kapsamı...

Eğitim 3.03.2025 23:38:00 0
16.200 TL

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere ek gelir imkanı sunan kitap inceleme görevleri için başvuruları başlatıyor. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler, 16.200 TL'ye kadar ek gelir elde edebilecek. İşte başvuru detayları ve görev kapsamı...

Öğretmenlere 16.200 TL'ye Kitap İnceleme Görevi: Başvurular Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere ek gelir imkanı sunan kitap inceleme görevleri için başvuruları başlattı. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerindeki ders kitaplarını inceleyerek 16.200 TL'ye kadar ek gelir elde edebilecek.

Kitap İnceleme Görevi Nedir?

MEB, 2025-2026 eğitim öğretim yılında okullarda okutulacak ders kitaplarını belirlemek için özel yayınevlerinden başvuruları alıyor. Bu süreçte, yayınevleri tarafından hazırlanan taslak ders kitapları, MEB bünyesindeki uzman öğretmenler tarafından incelenip değerlendiriliyor. İşte bu inceleme ve değerlendirme süreci için öğretmenlere kitap inceleme görevi veriliyor.

Kimler Başvurabilir?

  • MEB'e bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler.
  • Panelist eğitimlerini tamamlayan öğretmenler.

Başvuru Süreci Nasıl İşleyecek?

  • Başvuru Adresi: Başvurular, https://kitapinceleme.meb.gov.tr/ adresinden yapılacak.
  • Eğitimler: Öğretmenler, kitap inceleme görevleri için gerekli eğitimleri bu platform üzerinden alabilecekler.
  • Görevlendirme: Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler, MEB tarafından kitap inceleme görevlerine atanacaklar.
  • Görev Tarihleri: Kitap inceleme görevleri, Mart ayının son haftasından itibaren verilmeye başlanacak.

Kitap İnceleme Görevi Ücretleri:

  • İlkokul: Her bir inceleme için 10.125 TL
  • Ortaokul: Her bir inceleme için 13.163 TL
  • Lise: Her bir inceleme için 16.200 TL
Yorum
Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı? Milli Eğitim Bakanlığı, bir köşe yazısında yer alan “612 bin çocuk okula gitmiyor” iddiasının hatalı hesaplamalara dayandığını belirterek, resmi verilerle kamuoyunu bilgilendirdi.
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.