14147,10%-0,25
42,81% 0,19
50,18% -0,01
5954,05% -0,01
9607,06% 0,00
Konya’nın Meram ilçesinde futbol antrenmanı sonrası yaşanan olay, Türkiye’de artan akran şiddetinin korkutucu boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. 13 yaşındaki Hasan Berat Güldağı, okul arkadaşı tarafından başına taşla vurularak ağır yaralandı. Ölümden dönen çocuğun parçalanan kafatası, saatler süren ameliyatla titanyum parçalar kullanılarak yeniden bir araya getirildi.
Olay, 8 Aralık tarihinde Mehmet Beğen Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Hasan Berat Güldağı ile arkadaşı T.F. arasında yaşandı. Antrenman çıkışı yürürken T.F.’nin bacağına taş atmasına tepki gösteren Hasan Berat, beklemediği bir saldırıyla karşılaştı. İddiaya göre T.F., yerden aldığı devasa bir taşı Hasan Berat'ın kafasına hedef alarak vurdu. Talihsiz çocuk kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan olay yerinden kaçtı.
Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılan ve durumu kritik olan Hasan Berat, acil ameliyata alındı. Beyin zarında yırtılma tespit edilen çocuğun kafatasındaki kırıklar, titanyum plaklarla onarıldı. Tedavi sürecinde kolunda kilitlenmeler yaşayan Hasan Berat’ın hayati tehlikesi sürerken, doktorlar kalıcı hasar riskine karşı küçük çocuğu müşahede altında tutuyor.
Olayın adli boyutu ise kamuoyunda büyük tepki topladı. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 13 yaşındaki T.F., sadece 6 gün sonra tahliye edildi. Zanlının serbest kaldıktan hemen sonra sosyal medya hesabından "Baba tahliye" notuyla paylaşım yapması, mağdur ailenin ve hukukçuların tepkisini çekti.
Hasan Berat, ifadesinde saldırının doğrudan ve kasıtlı olduğunu belirtirken; şüpheli T.F. kendisini savunarak, "Taşı kendimi korumak için attım, o kafasını eğince isabet etti" iddiasında bulundu. Uzmanlar, bu tür vakaların artışına dikkat çekerek eğitim sistemindeki şiddet eğilimlerine karşı acil önlem çağrısı yaptı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.