Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yaz Ortası Tayin Duyurusu! Öğretmenler İçin Yeni Şans

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), norm fazlası öğretmenlerin yer değişikliği işlemlerine yönelik yeni bir atama süreci başlatıyor. İşte başvuru takvimi ve detaylar...

Eğitim 9.06.2025 21:20:00 0
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yaz Ortası Tayin Duyurusu! Öğretmenler İçin Yeni Şans

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatilinde norm fazlası öğretmenlerin yer değişikliği işlemlerine devam ediyor. Bakanlık politikası gereği norm fazlası öğretmen sayısını azaltmaya yönelik çalışmalar kapsamında, Ağustos ayında bu öğretmenlerin kendi istekleri doğrultusunda başvuruları alınacak. Yıl boyunca süren tartışmaların ardından gelen bu karar, binlerce öğretmeni yakından ilgilendiriyor. İşte norm fazlası öğretmen atamalarının detayları ve başvuru takvimi...
MEB'den Norm Fazlası Öğretmenlere Ağustos Ayı Tayin Fırsatı: İsteğe Bağlı Yer Değişikliği Başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim camiasında merakla beklenen bir karara imza atarak, norm fazlası öğretmenlerin yer değişikliği işlemlerini Ağustos ayında gerçekleştireceğini duyurdu. Bakanlık politikası gereği, okullardaki norm fazlası öğretmen sayısını optimize etmeye yönelik çalışmalar kapsamında, bu öğretmenlere kendi istekleri doğrultusunda yeni görev yerlerine atanma imkanı sunuluyor.

Yıl Boyunca Süren Çalışmaların Ardından Yeni Dönem

MEB, 2025 yılı boyunca norm fazlası öğretmenlerin ataması için çeşitli adımlar atmıştı. Ancak bu süreçte sendikaların itirazları ve yaşanan bazı mağduriyetler üzerine, görev yeri değişen öğretmenlerin istememeleri halinde ilgili atamaların iptal edilmesi durumu gündeme gelmişti.

Bakanlık, bu atamaları tamamen iptal etmemekle birlikte, norm fazlası durumda olan öğretmenlerin yer değişikliği işlemleri için istemeleri halinde başvurularını kabul edecek. Bu önemli karar, öğretmenlere kendi tercihleri doğrultusunda, daha verimli ve mutlu bir şekilde görev yapabilecekleri bir yer değişikliği imkanı sunarak, geçmişteki tartışmaları gidermeyi hedefliyor.

Başvuru ve Atama Takvimi Belli Oldu!

Norm fazlası öğretmen atamaları için belirlenen başvuru ve atama takvimi şu şekilde:

  • Başvurular: 13 Ağustos ile 22 Ağustos tarihleri arasında alınacak.
  • Atamalar: Söz konusu atamalar 27 Ağustos tarihinde yapılacak.
  • Kesme İşlemleri: Atanan öğretmenlerin eski görev yerleriyle ilişiği kesme işlemleri ise 28 Ağustos tarihinden itibaren başlayacak.

Bu uygulama, yaz tatilini dinlenerek ve kişisel planlarını yaparak geçirmeyi düşünen binlerce norm fazlası öğretmeni doğrudan etkiliyor. Öğretmenler, bu yeni süreçle birlikte Ağustos ayında yeni görev yerlerine atanma şansı bulacak ve yeni eğitim öğretim yılına yeni okullarında başlayabilecekler. Bu adım, hem öğretmenlerin motivasyonunu artırmayı hem de eğitim sistemindeki norm fazlası sorununa esneklik getirmeyi amaçlıyor.

Yorum
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.