Deprem bölgelerinde görev yapan memur ve sözleşmeli kamu çalışanlarına deprem tazminatı verilecek mi, Memurlara afet tazminatı verilmeli mi?
Abone Ol
Deprem bölgesinde görev yapan kamu personeli için afet tazminatı ödenmesi yönünde açıkla yapıldı. Peki memurlara ve tüm kamu personeline tazminat verilmeli mi? İşte o açıklama ve detaylar:
Afet bölgesindeki kamu çalışanlarına afet tazminatı adı altında bir ödeme yapılması kamu hizmetlerinin yürütülmesinde kolaylık sağlayacaktır.
Afet bölgesinde yıkılmış kamu personeli hala şoku üzerinden atabilmiş değil. Başta öğretmenler olmak üzere bir çok kamu personeli ya afet bölgesi dışındaki illerde akrabalarının ya da devletin sağladığı yurtlarda yaşamını idare ettiriyor ya da köydeki evinde kalıyor.
Kamu kurumları, diğer illerden bu illere nakil için başvuru açsa da çok önemli bir sayıda başvuru olmuyor.
Devletimiz 13 Mart 1992 tarihinde Erzincan'da meydana gelen deprem sonrasında, çalışan kamu personeline fazla çalışma ücreti üzerinden bir mali imkan sunmuştu. Fazla çalışma ücreti konusundaki yetki ise o gün için Bayındırlık ve İskan Bakanlığına verilmişti.
Ülkemiz son 500 yılın en büyük depremini yaşamış ve resmi rakamlara göre hayatını kaybeden sayısı 50 bine yaklaşmaktadır. Türkiye daha önce hiç görmediği türden büyük bir afet yaşamıştır.
Kamu hizmetlerinin gönüllü olarak yürütülmesi elbette ki çok daha güzeldir ancak bunu yetmediği durumlarda kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak adına afet tazminatı adı altında 1 yıllık bir mali ve sosyal hak sunmak yararlı olabilecektir.
gazetememur
GEYLAN'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ. İŞTE O AÇIKLAMA:
Talip Geylan: afet tazminatı bir an öce hayata geçirilsin
TES Genel Başkanı Geylan, afetin etkilediği illerde görev yapan/yapacak olan öğretmenlere Afet Tazminatı adı altında ödeme yapılması gerektiğini bildirdi.
TES Genel Başkanı Talip Geylan, afetin etkilediği illerde görev yapan veya yapacak olan öğretmenlere Afet Tazminatı adı altında ek bir ödeme yapılması gerektiğini bildirerek, “Bu tedbir, hem bir TAKDİR hem de TEŞVİK edici bir tasarruf olarak sürece büyük katkı sunacaktır. “diye konuştu..
Genel Başkan Geylan bunun yanı sıra ayrıca deprem nedeniyle evlerini, yakınlarını kaybetmiş ya da çocuklarını başka illere nakille göndermiş durumda olan öğretmenlere de nakil ve görevlendirmelerde kolaylık sağlanması gerektiğinin altını çizdi..
Genel Başkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Türk Eğitim Sen olarak yıllardır dile getiriyoruz: Elverişsiz koşulların hakim olduğu bölgelerde görev yapan meslektaşlarımıza ZORUNLU HİZMET TAZMİNATI ödensin.
Böylelikle bu bölgelerdeki öğretmen istikrarını sağlamak için meslektaşlarımızı TEŞVİK ederek ESİR etmek zorunda kalınmayacaktır.
Nitekim bu önerimiz, Hükümetin 2018 yılında duyurduğu 2023 EĞİTİM VİZYON BELGESİ ile de TEŞVİK adı altında taahhüt edilmişti.
Şimdi benzer bir durum da deprem bölgesi için geçerli hale gelmiştir.
Afetin etkilemiş olduğu illerimizde büyük yıkımlar söz konusu olmuş, çok büyük hasarlar meydana gelmiştir. Bırakın eğitim öğretim faaliyetlerini sağlıklı yürütmeyi, günlük hayatın sürdürülmesini dahi kısıtlayan çok önemli problemler yaşanmaya devam etmektedir.
Dolayısıyla, bütün bu sıkıntılara rağmen bölgede görev yapan veya yapacak olan öğretmenlerimize AFET TAZMİNATI adı altında bir ek ödeme muhakkak yapılmalıdır.
sunacaktır.
Deprem nedeniyle hayatını kaybetmeyen bir çok meslektaşımız yaralanmış, evlerini ya da yakınlarını kaybetmiş ya da fiziksel ve psikolojik açıdan olumsuz etkilenmiş durumdadır. Bir kısım öğretmenlerimiz de çocuklarını eğitimleri için başka illere nakille göndermiş durumdadır. Bu arkadaşlarımızın, bölgede görevlerini verimli şekilde ifa etmeleri tabii ki mümkün değildir.
Bu öğretmenlerimizin, en azından koşullar iyileştirilinceye kadar, başka illere nakil ve görevlendirmelerinde kolaylık sağlanmalıdır.”
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te ÖğretmenlerSitesi sitemize
abone olun.