Öğretmenlik Meslek Kanunu ÖMK teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu. TBMM'nin resmi sayfasında yayınlanan kanun teklifi, atama bekleyen öğretmenlere akademide eğitim görecekleri süre boyunca verilecek ücret konusunda tartışmalara neden oldu. Kanun teklifine göre, akademide eğitim görecek aday öğretmenlere aylık 14.190,24 TL ödeme yapılacak. Bu durum, öğretmenler arasında farklı tepkilere yol açtı.

Özellikle Eğitim Bir Sen, bu ücretlendirme politikasına sert eleştirilerde bulundu. Eğitim Bir Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ermiş, aday öğretmenlerin dört dönem boyunca 30 ilde toplanıp onlara aylık 14.190,24 TL ücret verilmesinin büyük bir yanlış olduğunu belirtti.

Erol Ermiş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Aday öğretmenleri dört dönem boyunca 30 ilde toplayıp onlara ayda 14.190,24 TL ücret vermek, zulümdür. Millî Eğitim Akademisi'ni mevcut öğretmenlerin meslekî yeterliklerini artırmak için değerlendirmek gerekir. Aksi takdirde, dört dönem boyunca gençleri oyalamak kabul edilemez ve ayrıca sürdürülemez bir durumdur."

Ermiş, Millî Eğitim Akademisi'nin mevcut öğretmenlerin meslekî yeterliliklerini artırma amacıyla kullanılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, akademiye alınacak tüm aday öğretmenlerin mevcut öğretmenlerin özlük ve malî haklarıyla işe başlamaları gerektiğini belirtti. Bu şekilde, genç öğretmenlerin daha motive ve verimli olabileceklerini dile getirdi.

SİYASETSİZLİĞİN SİYASETİ: MEMUR-SEN SİYASETSİZLİĞİN SİYASETİ: MEMUR-SEN

Kanun teklifiyle ilgili tartışmalar devam ederken, Eğitim Bir Sen'in bu eleştirileri, öğretmenlerin sesinin daha yüksek bir şekilde duyulmasına ve kanun teklifinin yeniden değerlendirilmesine yol açabilir. Eğitim camiası, bu önemli konuda daha fazla istişare yapılmasını ve öğretmenlerin görüşlerinin dikkate alınmasını talep ediyor.

Yeni kanun teklifiyle birlikte, öğretmenlik mesleğinin daha itibarlı hale getirilmesi ve öğretmenlerin haklarının korunması amaçlanıyor. Ancak, Eğitim Bir Sen'in de belirttiği gibi, bu tür uygulamaların öğretmenlerin motivasyonunu olumsuz yönde etkileyebileceği göz ardı edilmemeli. Eğitim sisteminin iyileştirilmesi adına, öğretmenlerin ve eğitim sendikalarının görüşlerinin dikkate alınması büyük önem taşıyor.